Laptop + karta

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
morpheus
Re: Laptop + karta

Post autor: morpheus » sobota 20 paź 2007, 19:32

Jeszcze na tym forum nie udalo mi się znaleźć odpowiedzi na zadane pytanie...zastanawiam się nad sensem postowania tutaj. Sami wybitni znawcy tematu - omg. Jak psy ogrodnika...wiem ale nie powiem i będę zgrywał mądralę. Albo, nie wiem ale udam, że wiem więc odeślę gościa do wyszukiwarki!
Prośba jest chyba prosta...jeśli posiadasz któryś z tych modeli tj. TC Electronic Konnekt24H, Alesis io|14, E-mu 1616m PCMCIA, PreSonus FirePod proszę o najzwyklejszą w świecie opinię z jej użytkowania np:
- czy sprzet spełnił położone w nim oczekiwania?
- w jakich sytuacjach sprawdza sie najlepiej, a z czy sobie nie radzi?
- czy wystąpiły w czasie użytkowania jakieś usterki?
- czy posiada stabilne sterowniki?
- czy jakość preampów jest zadawalająca?
- jeśli miałeś inną kartę, jak obecna wypada w porównaniu ze starą? I co przmawia na jej korzyść lub co uważasz za wadę?
- oraz inne które przyjdą Wam do głowy...
Jeśli nie posiadasz którejś z tych kart lub nie chcesz się podzielić opinią - nie pisz proszę...
Jak narazie dziękuję Kafel, tylko Ty załapałeś o co come'on

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 20 paź 2007, 23:54

a nzalazles cos przeciw??bo pozytywnych jest masa.....nikt nie narzeka wiec nie marudz tylko bierz w ciemno....

Awatar użytkownika
morpheus

Post autor: morpheus » niedziela 21 paź 2007, 06:02

...a nzalazles cos przeciw??bo pozytywnych jest masa.....nikt nie narzeka wiec nie marudz tylko bierz w ciemno.......
Wielkie dzięki Zbynia! Naprawdę mi pomogłeś! Kupię wszystkie cztery!

j.bravo

Post autor: j.bravo » niedziela 21 paź 2007, 06:32

...Kolego morpheus, radze ci nie wchodź na to forum, bo niestety nie uzyskasz odpowiedzi, no może poza kilkoma jobami od frustratów i co prawda starych bywalców tej strony, ale złośliwych prostaków!
To zaraza każdego forum, niestety.
...
To zaraza każdego polskojęzycznego forum, taki mental narodu. Schemat jest najczęściej taki:

Post 1: pytanie
Post 2,3: niesmiala proba konstruktywnej odpowiedzi
Posty 4-12: kłótnia, krytyka niby na temat, obrzucanie się "błotem"
Posty 13-15: kończenie tematu bo "nie będę z Tobą dyskutował"

Przydałaby się emotikona TERAZ POLSKA!!!
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
morpheus

Post autor: morpheus » niedziela 21 paź 2007, 06:52

A wydawaćby się mogło, że fora dyskusyjne są tworzone po to by wymieniać się na nich uwagami, znajdywać odpowiedzi na zadane nurtujące nas pytania, poznawać nowych ciekawych ludzi - może nawet "autorytety", osoby które zawszę są gotowe służyć swoją nabytą przez lata wiedzą itd...
Obecna forma forum jest absolutnie do "czterech liter". Można przecież zamiast tworzyć takie forum, umieścić odsyłacz do www.google.pl (bo do tego w obecnym kształcie się ono sprowadza ) byłoby prościej, bez nerwów, kłutni, mędrkowania i nikt nie robiłby sobie nadziei, że uzyska jakąkolwiek pomoc. Wybór jest prosty, wybór to google!

ps.
Niektórzy zamiast postować na ww.eis.com.pl powinii swoich rad udzielać na www.żal.pl

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » niedziela 21 paź 2007, 23:48

ps.
Niektórzy zamiast postować na ww.eis.com.pl powinii swoich rad udzielać na www.żal.pl
...
Rozumiem, że piszesz o sobie?
Nie oczekuj, ze ktoś Tobie pomoże przy takiej zachęcie. I nie musisz pisać kto zaczął pierwszy itd...

Przecież napisałem o tych kartach. Ja bym brał emu- 1616m. Ktoś inny coś innego. Zależy to też od kompa, kompatybilności jego części itd. Sprawdź sam. Masz 10dni na oddanie sprzętu.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
morpheus

Post autor: morpheus » poniedziałek 22 paź 2007, 18:36

To sie chyba nie skończy... Więc zamykam temat. I tak po raz kolejny nie otrzymałem odpowiedzi na proste wydawać by sie mogło pytanie. To forum to "wielka lipa". Na wiekszośc pytań zadanych przez osoby które napotkały problem, 80% postujęcych odsyła na www.google.pl, więc chyba szkoda czasu i trzeba zdać się na siebie. A naiwnie myslałem, że są tu osoby (po za nielicznymi wyjątkami, którym oczywiście składam WIELKIE DZIĘKI!) które są w stanie podzielić się swoją wiedzą. No cóż...pozdrawiam all

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 23 paź 2007, 00:19

widac masz problem ze zrozumieniem prostych rzeczy

masz 4 karty - oferuja podobna bardzo wysoka jakosc

problemow z tymi kartami jest bardzo bardzo malo

karty jednak roznia sie budowa tzn iloscia wejsc itp

siadasz myslisz co potrzebujesz co sie przyda a co nie i wybierasz ta ktora najlepiej pasuje do obecnych i przyszlych wymagan

co tu drazyc?co napisac?ze ta ma o 1dB nizsza dynamike czy ze mialem problem przy pierwszej instalacji bo nie czytalem instrukcji?reszta jest na stronach producentow

nie narzekaj - naucz sie poprostu szukac latwo dostepnych informacji
kazdy by chcial zeby cos za niego zrobili.........

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 23 paź 2007, 08:08

Sprawdź sam. Masz 10dni na oddanie sprzętu....

To jest prawda tylko przy sprzedaży wysyłkowej.
Jeżeli kupisz w sklepie, tylko od dobrej woli sprzedawcy zależy, czy przyjmie zwrot. A i to najczęściej tylko wtedy, gdy opakowanie będzie nienaruszone.

ODPOWIEDZ