Cubase Studio 4 - Video

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Cubase Studio 4 - Video

Post autor: Soundscape » poniedziałek 22 paź 2007, 13:40

A przy okazji: otwórz plik w QuickTime Playerze i tam Ctrl-I (movie inspector) i sprawdź "format". Ciekaw jestem. ...
Będe mógł to zobaczyć w domu, bo teraz w pracy siedze.

sagitarius1

Re: Cubase Studio 4 - Video

Post autor: sagitarius1 » poniedziałek 22 paź 2007, 18:37

...pomocniczym wyjściem w takiej sytuacji jest wyrenderowanie "lżejszego" pliku video o niższej rozdzielczości, zazwyczaj taki "roboczy" pliczek podglądowy bardzo pomaga,a kiedy bedziesz mieć mixdown gotowej ścieżki dźwiękowej to skleisz go z oryginalnym plikiem w osobnej sesji.praca DAW z video zawsze niestety bardzo go obciąża, Nuendo rzeczywiście lepiej sobie trochę radzi w tej sytuacji,co do Cubase nie wiem bo go do tych celów nie używam.Poza tym w profesjonalnej postprodukcji ciężar video przejmują zewnętrzne procesory,więc rozkład mocy w sesji przedstawia się nieco inaczej.pozdrawiam:)...
Nie chodzi o moc niestety. Jak pisałem wyżej, obciążenie procesora wynosi 43% a ramu 420. Byłem właśnie na formum Steinberga i się okazuję, że nie tylko ja mam ten kłopot. Mają go też, którzympracują na wiele mocniejszych maszynach...Trzeba będzie poczekać na kolejny upgrade chyba...Póki co jedne jest pewne: NIE dotykać okna video w czasie odtwarzania całego projektu. I modlić się, żeby w międzyczasie też się nic nie stało. ...
hmm to ciekawe, niby mówi się że cubase i nuendo takie podobne,a jednak niepodobne....w nuendo mogłem poruszać oknem video podczas odtwarzania do woli,przeskalowywać je i nic się nie działo,a tu proszę.może to da do myślenia wszystkim zwolennikom twierdzenia ze nuendo to takie cubase za 8000 i ze bzdura.fakt faktem że na quicktimach nie pracowałem, ale z ciekawości aż sprawdzę....pozdrowienia:)

ODPOWIEDZ