Vista i port MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
senjin
Kontakt:
Vista i port MIDI

Post autor: senjin » piątek 19 paź 2007, 19:03

Wlasnie przeczytalem na wikipedii, ze w Windows Vista usunieta zostala obsluga portu gier... Ale przeciez to jest wlasnie port midi. Czy to znaczy, ze pod Vista nie mozna podlaczyc np. klawiszy do portu midi ("gier") na karcie muzycznej?

Awatar użytkownika
preceli

Re: Vista i port MIDI

Post autor: preceli » piątek 19 paź 2007, 19:40

...Ale przeciez to jest wlasnie port midi...

Ależ to nigdy nie był stricte port MIDI, był właśnie portem GIER (Game)! Aby stał się portem MIDI należało od zawsze zastosować do niego odpowiedni interfejs (aktywną "przejściówkę")+ kawałek oprogramowania.

...Czy to znaczy, ze pod Vista nie mozna podlaczyc np. klawiszy do portu midi ("gier") na karcie muzycznej?...

Patrz wyżej.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » piątek 19 paź 2007, 19:49

......Ale przeciez to jest wlasnie port midi...

Ależ to nigdy nie był stricte port MIDI, był właśnie portem GIER (Game)! Aby stał się portem MIDI należało od zawsze zastosować do niego odpowiedni interfejs (aktywną "przejściówkę")+ kawałek oprogramowania.

...Czy to znaczy, ze pod Vista nie mozna podlaczyc np. klawiszy do portu midi ("gier") na karcie muzycznej?...

Patrz wyżej.
...
Ok, ale ja wlasnie przez taka przejsciowke podlaczam klawisze do mojego komputera i myslalem, ze wiekszosc ludzi tak robi (no moze poza posiadaczami tych wypasionych kart i interfejsow muzycznych, ktore maja normalne porty midi). Jak wy podlaczacie urzadzenia midi do komputera?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 19 paź 2007, 19:58

..wy podlaczacie urzadzenia midi do komputera?...

O ile karta nie ma standardowych portów MIDI waro dziś rozejrzeć się za MIDI na USB.

P.S.
W Twym przypadku przed instalacja Visty dokładnie sprawdziłbym wpierw czy aby ten system obsłuży Ci kartę wogóle. Sądząc z postów (bo oczywiście nie łaska było napisać co to za ptica ) możesz mieć z nią lada kłopot
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » piątek 19 paź 2007, 21:22

P.S.
W Twym przypadku przed instalacja Visty dokładnie sprawdziłbym wpierw czy aby ten system obsłuży Ci kartę wogóle. Sądząc z postów (bo oczywiście nie łaska było napisać co to za ptica ) możesz mieć z nią lada kłopot
...

No właśnie mam problem chyba z klawiaturą CME bo pod wersją 64 bitową XP nie mogę jej zainstalować?

Pozdrawiam
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

ODPOWIEDZ