Witam
Załadowałem plik midi i nie wiem gdzie się ustawia na danej ścieżce którym bankiem i presetem ma grać zewnętrzny instrument
Wersja Reapera to 2.0 beta
Proszę o pomoc.
Krzysztof
Reaper i MIDI
Re: Reaper i MIDI
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:21 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:19 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...... jeszcze krótkie pytanko : czy Reaper posiada funkcję freeze, taka jak w Cubase? I jak ją uruchomić? dzięki, pozdrawiam...
Wystarczy użyć macro.
...
To ja się podłączę jeśli można.
A jak mrozić instrumenty vst, np: ez drummer?
Wystarczy użyć macro.
...
To ja się podłączę jeśli można.
A jak mrozić instrumenty vst, np: ez drummer?
Witam wszytkich!
To i ja się podczepię z nieco podobny zagadnieniem. Uprzedzam, że jestem dość świeży w temacie MIDI. Czy jest jakiś sposób, żeby Reaper zachował się podobnie jak np. VSTHost? To znaczy, ładuję sobie instrument VST (smyczki DSK dajmy na to) i chcę żeby w Reaperze pokazało mi się "interfejs graficzny DSK" (ten fajny obrazek :), gałeczki od Attack, Sustain itd) czy jest na to jakiś sposób, czy muszę wchodzić w Piano Roll i tam grzebać w ustawieniach MIDI?
To i ja się podczepię z nieco podobny zagadnieniem. Uprzedzam, że jestem dość świeży w temacie MIDI. Czy jest jakiś sposób, żeby Reaper zachował się podobnie jak np. VSTHost? To znaczy, ładuję sobie instrument VST (smyczki DSK dajmy na to) i chcę żeby w Reaperze pokazało mi się "interfejs graficzny DSK" (ten fajny obrazek :), gałeczki od Attack, Sustain itd) czy jest na to jakiś sposób, czy muszę wchodzić w Piano Roll i tam grzebać w ustawieniach MIDI?
"Cisza nie istnieje"... (szczególnie w domowym studio:)
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
No właśnie - ilu z Was już poznaje Reapera bądź już na nim pracuje, z jakich DAW migrujecie i dlaczego?
Tak się trochę zafascynowałem tą nową odsłoną Logica, ale Reaper wydaje się coraz bardziej interesujący. Przynajmniej w porównaniu do mojego Cubase SE3 jest jakies 10 razy szybszy i wydajniejszy
...
Właśnie jakiś czas temu porzuciłem Cubase SE3 na rzecz Reapera i nie zamierzam wracać. Trochę mało mam czasu na dokładne zgłębianie tego programu, ale przyjdzie czas i na to. Póki co jest już chyba kilku "wymiataczy" od Reapera, jak choćby piszący wyżej PiotrK
Tak się trochę zafascynowałem tą nową odsłoną Logica, ale Reaper wydaje się coraz bardziej interesujący. Przynajmniej w porównaniu do mojego Cubase SE3 jest jakies 10 razy szybszy i wydajniejszy

...
Właśnie jakiś czas temu porzuciłem Cubase SE3 na rzecz Reapera i nie zamierzam wracać. Trochę mało mam czasu na dokładne zgłębianie tego programu, ale przyjdzie czas i na to. Póki co jest już chyba kilku "wymiataczy" od Reapera, jak choćby piszący wyżej PiotrK