Sonar - Disc is full

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Feefrock
Re: Sonar - Disc is full

Post autor: Feefrock » wtorek 28 lis 2006, 09:49

Eureka. Znalazłem przyczynę tego komunikatu. Zmieniałem lokalizacje tymczasowych plików, tak jak sugerowaliście - niestety nie tedy droga. Zmieniłem sterowniki - niestety, to również nie to. Zauważyłem natomiast, że problem pojawia się przy projektach zajmujących w okolicach 1 G danych. Tędy droga uznałem. Obciąłem bezczelinie nagranie w środku, wyrzucając połowę piosenki. Problem zginął. Czyli nie jest to również zapchanie wtyczkami. PROBLEM ZGINĄŁ KIEDY ZMNIEJSZYŁEM BUFOR I/O Z 1024 NA 128 k. Wydawało mi się że im większy tym lepiej. Niech ktoś dla dobra ogółu wyjaśni jak to działa dokładnie. Teraz dysk bardziej się poci (wskaźnik znacząco wzrósł) ale nie wyskakuje ten okrutny komunikat przy nagrywaniu.

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » wtorek 28 lis 2006, 18:33

...Obciąłem bezczelinie nagranie w środku, wyrzucając połowę piosenki. Problem zginął...
Idż dalej i obetnij resztę. Powinno się jeszcze poprawić.

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » wtorek 28 lis 2006, 18:39

. Problem zginął. Czyli nie jest to również zapchanie wtyczkami. PROBLEM ZGINĄŁ KIEDY ZMNIEJSZYŁEM BUFOR I/O Z 1024 NA 128 k. Wydawało mi się że im większy tym lepiej. Niech ktoś dla dobra ogółu wyjaśni jak to działa dokładnie. Teraz dysk bardziej się poci (wskaźnik znacząco wzrósł) ale nie wyskakuje ten okrutny komunikat przy nagrywaniu. ...
Witam.Miałem kiedyś program w którym jeden z plików przekraczał dużo ponad 1 GB i program nie działał , po wielu próbach zainstalowałem go na oddzielnym dysku o formacie NTFS o dziwo pracował i to poprawnie, może to będzie jakaś wskazówka.Z ciekawości jako sonarowiec wysłucham wyjasnień.
Pozdro.......
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 27 wrz 2007, 17:03

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:20 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 27 wrz 2007, 20:16

...Świetna sprawa, wiedzieliście o tym? Z Sonarem można zintegrować praktycznie każde dodatkowe narzędzie (choćby dowolne edytory),

tak, to akurat wiedziałem:-) W starszych wersjach funkcjonowała "przyklejka" Sonar Utils, ale czy termin "zintegrować" nie jest trochę na wyrost? To raczej tylko możliwość uruchomienia z poziomu Sonara dowolnej aplikacji... do czasu, aż Sonar swego własnego edytora się nie dorobi jest to nawet wygodne. Ja podczepiam tu WaveLab'a, póki co.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 27 wrz 2007, 20:31

Można nawet pójść dalej i zintegrować funkcję renderingu z bezpłatnym, doskonałym Lame'm [

no ba, wlasnie takie drobiazgi to jeden z wielkich plusow sonara :)
zerknij na plyte DVD z Sonarem, tam jest caly katalog z presetami do roznych kodekow - sa rozne warianty bitrate dla lame, oprocz tego flac, ogg, ape, itd itp
pliki reg malutkie i nic nie trzeba wpisywac, tylko kliknac raz ;)

tylko dziekowac firmie cakewalk ze nie jest pazerna jak konkurencja i podaje rozwiazania alternatywne na dzien dobry a nie tylko te ktore im przynosza kase (kodek platny)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 27 wrz 2007, 20:56

...tylko dziekowac firmie cakewalk ze nie jest pazerna jak konkurencja i podaje rozwiazania alternatywne na dzien dobry a nie tylko te ktore im przynosza kase (kodek platny)...

I amen, bo dobre ciacho nigdy nie jest złe
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ