Nagrywanie i odtwarzanie w Amplitube
-
Sprawa jest nastepujaca.Mam amplitube 2 wszystko dziala ok ale nie moge nagrywac sciezek...Probowalem w Abletonie ale niechce dzialac.W jakim programie moge uruchomic Amplitube aby moc nagrywac i jednoczesnie to co nagralem odtwarzac i grac do podkladu??

Re: Nagrywanie i odtwarzanie w Amplitube
Amplitube daiała jako samodzielna aplikacja ale też jako vst.W nim nie można nagrywać ale jest dużo różnych programów-hostów czyli aplikacji pod którymi jako vst odpalasz amplituba. Tzn. nakładasz jako efekt na nagraną wcześniej ścieżkę (czystej gitary-bez przesteru czy innego efektu). Póżniej mixdown tej ścieżki i masz po sprawie. Jeśli zaczynasz dopiero zabawę z nagrywaniem to proponuje tak robić na początek ponieważ będziesz się koncentrował na ustawieniu dobrego brzmienia a nie na tym co grasz. W wyszukiwarce programów full. Darmowy to reaper . Polecam wyszukiwarkę zamiast pytań na tym poziomie wiedzy -bez obrazy ,każdy kiedyś musi zacząć-ponieważ po drodze dowiesz się bardzo dużo, napewno przydatnych informacji. Ja CZYTAM TO FORUM od 2 lat i to mój trzeci post. Kopalnia wiedzy.
Powodzenia
Powodzenia
Sorry. Po odpaleniu ścieżki z nałożonym efektem, otwierasz nową ścieżkę, w insert amplitube i włączasz podsłuch tej ścieżki i...... jest czad.
Teraz Powodzenia
Teraz Powodzenia

-
Człowieku Ty nadal mi nie wytłumaczyłes co i jak.Uruchamiałem juz tak jak mówiłes Amplitube miedzy innymi w Chainerze i Asio Processor FX ale nie wiem jak zrobic aby miec dzwiek na zywo,moc nagrywac odrazu co zagram i w tym momencie to odtworzyc i grac do podkladu...czy kto mi to wyjasni???
pierwszy lepszy multitrack z monitoringiem wejscia sygnalu - dajesz na taki track amplitube wlaczasz monitoring i juz masz sygnal wchodzacy po pluginie
-
Wiem juz mi sie udalo...Temat uwazam za zamkniety:)Dzieki za wszystko
hmm... cóż dopiero rozpoczynam pracę z amplitube i reaperem (i ogólnie z homerecording-iem) i mam taki wlaśnie problem, po ustawieniu w obu programach input, output utworzeniu tracka w reaperze, i ustawieniu nagrywania z amplitube nie mogę zgrac gitarki
podczas gdy puszczony w amplitubie podkład zgrać w podany sposób mogę. Czy to jest wina karty muzycznej - mam zintegrowaną i nie jestem pewny czy posiada full duplex, a poza tym czy do takigo zgrywania gitary potrzebny jest karta z full dyplex

Już udało mi sie to skonfigrować - po fakcie wydaje sie to takie oczywiste...