Sonar 6 - automatyka instrumentów

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Caramba
Sonar 6 - automatyka instrumentów

Post autor: Caramba » niedziela 15 lip 2007, 09:58

Witam. Niby proste, ale jednak....
Od jakiegoś czasu, nie mogę sie uporać z automatyką w Sonar 6. Chodzi głównie o to, że przy włączonym "Automation Write", przy odpalonym np z3ta+, kręcąc czymkolwiek (np filtrami) nic nie zostaje zapisane i o tyle to jest dziwne..., bo znowu przy automatyce efektów (na tej samej zasadzie), wszystko działa poprawnie. Może znajdzie się ktoś, kto bedzie wiedział jak temu zaradzić... Pozdrawaiam.

PS: ...jednak człowiek uczy się całe życie...

WG

Re: Sonar 6 - automatyka instrumentów

Post autor: WG » niedziela 15 lip 2007, 18:14

Looknij na forum Cakewalk'a. Tam jest niezła kopalnia wiedzy o tym programie.

W jakim trybie masz wpiętą wtyczkę ? VSTi czy DXi ?
Bo ma to chyba znaczenie właśnie do celów automatyzacji parametrów.

Awatar użytkownika
pixel

Re: Sonar 6 - automatyka instrumentów

Post autor: pixel » wtorek 28 sie 2007, 12:26

jak ja sobie testowalem demko sonara 6, to znalazlem fajna funkcje do przypisywania galek synthow do racka. klikalem funkcje "Assign Controls" w racku, wtedy odpalalem projekt i poruszalem gałką którą chcialem przypisac. potem klikalem "Show/Hide Assigned Controls" i mialem juz w racku przypisaną gałkę.
dalej wciskalem "write" w racku i bez otwierania juz okna syntha (u mnie to bylo przewaznie bolesne doswiadczenie ) poruszalem tą gałką w racku i nagrywalo mi bez problemow. spodobala mi sie ta funkcja i nie uzywalem standardowego sposobu.
sproboj w ten sposób, moze da rade.
co do wersji vst/dxi to racja. ja polecam instalowanie wersji vst, jakos nigdy nie mialem problemu z tym formatem, a z dxi bywalo roznie...

ODPOWIEDZ