Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Isotope
Lm-4 Mark II
autor: Isotope » czwartek 10 lip 2003, 23:15
Cześć!
Po ostatnim numerze EiS ciągle chodzi mi po glowie mptrójka zamieszczona na CD z w/w. Chodzi mi konkretnie o prezentację możliwości Lm4 Mark II. Chciałem zapytać czy ta próbka została zrobiona tylko i wyłącznie za pomocą tego programu i sampli żywych garów dołączonych do niego?Jak rozumiem ten urywek to nie są loopy nagrane na żywo(tj. Discrete Drums).Czy nabywając ten program za 600 zł.(!) można osiągnać rezultaty tj. na wspomnianej MP3?
Dzieki z góry.
-
rednacz
autor: rednacz » czwartek 10 lip 2003, 23:58
To prezentacja zrobiona z wielowarstwowych komercyjnych brzmien "Mixtended" (nie tych, ktore sa z programem, ale zdecydowanie bardziej rozbudowanych) na bazie pliku MIDI. To nie sa petle, te probki po prostu tak brzmia. Kazdy instrument ma po dwadziescia pare warstw (bodajze za wyjatkiem crasha, rimshotow i hi-hatu, ktore maja ich po kilka), a oprocz tego jest nagrywany mikrofonem bezposrednim, mikrofonem ambientowym i mikrofonem overhead. Po uruchomieniu trzech instancji LM4 MkII, zaladowaniu do kazdej z nich innego zestawu probek (suche, ambient, over) i umiejetnym zmiksowaniu calosci otrzymujemy wlasnie cos takiego.
TW
-
Isotope
autor: Isotope » poniedziałek 14 lip 2003, 22:23
...To prezentacja zrobiona z wielowarstwowych komercyjnych brzmien "Mixtended" (nie tych, ktore sa z programem, ale zdecydowanie bardziej rozbudowanych) na bazie pliku MIDI. To nie sa petle, te probki po prostu tak brzmia. Kazdy instrument ma po dwadziescia pare warstw (bodajze za wyjatkiem crasha, rimshotow i hi-hatu, ktore maja ich po kilka), a oprocz tego jest nagrywany mikrofonem bezposrednim, mikrofonem ambientowym i mikrofonem overhead. Po uruchomieniu trzech instancji LM4 MkII, zaladowaniu do kazdej z nich innego zestawu probek (suche, ambient, over) i umiejetnym zmiksowaniu calosci otrzymujemy wlasnie cos takiego.
TW...
Dzięki wielkie
Pozdrawiam!!
-
Chriser
autor: Chriser » wtorek 15 lip 2003, 08:28
......To prezentacja zrobiona z wielowarstwowych komercyjnych brzmien "Mixtended" (nie tych, ktore sa z programem, ale zdecydowanie bardziej rozbudowanych) na bazie pliku MIDI.
Czy możesz napisać co to za brzmienia tzn. nazwę i firmę???
Gdzie coś takiego można kupić???
-
Chriser
autor: Chriser » wtorek 15 lip 2003, 08:43
.........To prezentacja zrobiona z wielowarstwowych komercyjnych brzmien "Mixtended" (nie tych, ktore sa z programem, ale zdecydowanie bardziej rozbudowanych) na bazie pliku MIDI.
Czy możesz napisać co to za brzmienia tzn. nazwę i firmę???
Gdzie coś takiego można kupić???...
Sorki juz wyczytałem