No właśnie, audio dociera, nagrywa, ale poziomów na mierniku wysterowania w śladzie nie ma. Na Transport Panelu widać, coś tam mryga, ale pokazuje tylko jedno wejscie a w tym maku są dwa podwójne. Pojawia się dopiero kiedy wkliknę głośniczek (monitor) ale nie o to chodzi, wiadomo.
(Mac G5, OSX 10.4.9, Cubase SE3 3.0.3)
Cubase LE na tym samym kompie pokazywał te poziomy.
Resetowałem preferencje, instalowałem jeszcze raz, nic nie pomogło. Szukałem w sieci, ktoś na cubase.net zgłosił taki sam problem ale nikt rozwiązania nie podał. O co chodzi?
Cubase SE 3 OSX nie pokazuje poziomów na wejściu
Re: Cubase SE 3 OSX nie pokazuje poziomów na wejściu
audio dociera, nagrywa, ale poziomów na mierniku wysterowania w śladzie nie ma. Na Transport Panelu widać, coś tam mryga, ale pokazuje tylko jedno wejscie a w tym maku są dwa podwójne. Pojawia się dopiero kiedy wkliknę głośniczek (monitor) ale nie o to chodzi, wiadomo.
Jak nie jak tak?
Dopoki nie wlaczysz monitorowania sygnalu wejsciowego (glosniczkiem albo w preferencjach trybu nagrywania) to miernik bedzie pokazywal WYJSCIE sladu (z dysku) a nie wejscie.
Jak nie jak tak?

Re: Cubase SE 3 OSX nie pokazuje poziomów na wejściu
Jak nie jak tak?
Dopoki nie wlaczysz monitorowania sygnalu wejsciowego (glosniczkiem albo w preferencjach trybu nagrywania) to miernik bedzie pokazywal WYJSCIE sladu (z dysku) a nie wejscie....
Kolega nie zrozumiał. Sygnał na wejściu jest - bo się nagrywa, Nie widać jego poziomu wysterowania bo linijka nie reaguje.
A o to to chodzi, żeby było widać poziom zanim zacznę nagrywać.

Kolega nie zrozumiał. Sygnał na wejściu jest - bo się nagrywa, Nie widać jego poziomu wysterowania bo linijka nie reaguje.
A o to to chodzi, żeby było widać poziom zanim zacznę nagrywać.