Fruityloops Studio4

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
zielak
Fruityloops Studio4

Post autor: zielak » środa 02 lip 2003, 23:35

od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem flstudio4. jest tam fajny bajer (we wcześniejszych wersjach chyba tego nie było): "SPEECH SYNTH"

Mój problem polega na tym że nie mam pojęcia jak z dowolnego wave'a zrobić plik w formacie .speech który pasowałby do funkcji jakie oferuje fl. Gotowe sample nie do końca mi pasują, a po raz pierwszy zeknąłem się z takim formatem. moje próby zakończyły się niepowodzeniem. Może ktoś coś na ten temat wie z góry wielkie dzięki.

zielak

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Re: Fruityloops Studio4

Post autor: gostq » czwartek 03 lip 2003, 11:46

...od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem flstudio4. jest tam fajny bajer (we wcześniejszych wersjach chyba tego nie było): "SPEECH SYNTH"

Mój problem polega na tym że nie mam pojęcia jak z dowolnego wave'a zrobić plik w formacie .speech który pasowałby do funkcji jakie oferuje fl. Gotowe sample nie do końca mi pasują, a po raz pierwszy zeknąłem się z takim formatem. moje próby zakończyły się niepowodzeniem. Może ktoś coś na ten temat wie z góry wielkie dzięki.

zielak...

ha!!!

Sam kiedyś próbowałem to rozgryść i doszedłem do wniosku, że taki był zamiar twórców tego programu. Takie bajery kosztują kupe kasy i chyba nie ma możliwości dostawienia ich do pakietu podstawowego fruity loops'a.

Ale jest program który zwali cię z nóg, nazywa się "Mellodyne" (nie pamiętam pełnej nazwy). "SPEECH SYNTH" to jedna z wieu funkcji, która ma ten "koordynator dla fałszujących wokalistów".

Robię muzykę od 7 lat. Marzy mi się skomponowanie muzyki do filmu. Na razie robię muzykę w różnych stylach.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 03 lip 2003, 15:28

Mój problem polega na tym że nie mam pojęcia jak z dowolnego wave'a zrobić plik w formacie .speech który pasowałby do funkcji jakie oferuje fl. Gotowe sample nie do końca mi pasują, a po raz pierwszy zeknąłem się z takim formatem.

Nieporozumienie najwyraźniej wynika z tego, że chyba nie bardzo wiesz, jak działa program do syntezy mowy. On nie używa żadnych sampli, lecz generuje fragmenty mowy syntetycznej na podstawie wpisanego tekstu. Nie ma więc żadnej możliwości zrobienia pliku .speech z pliku wave, zapomnij o takich pomysłach.

zielak

Post autor: zielak » czwartek 03 lip 2003, 16:16

Nieporozumienie najwyraźniej wynika z tego, że chyba nie bardzo wiesz, jak działa program do syntezy mowy. On nie używa żadnych sampli, lecz generuje fragmenty mowy syntetycznej na podstawie wpisanego tekstu. Nie ma więc żadnej możliwości zrobienia pliku .speech z pliku wave, zapomnij o takich pomysłach.

...

rzeczywiście nieporozumienie-po prostu nie wiedziałem że to jest syntezator mowy, teraz wszystko jasne

wielkie dzięki

zielak

Post autor: zielak » czwartek 03 lip 2003, 16:20

jak wynika z następnego postu nie o to do końca chodzi, ale dzięki za zainteresowanie, a co do melodyne to z opisów rzeczywiście może to być interesująca propozycja i za nią też dziękuję.

pozdrowionka

ODPOWIEDZ