Witam serdecznie!!
Moj problem dotyczy kontrolerów CC. Nie miałem z nimi zadnych problemówjak byłem właścicielem Virusa, jednak teraz :( nie potrafie zautomatyzować Jp'ka ... Nie wiem dlaczego.
W cubase są definicje instrumentów ale nie widze JP przeleciałem wszystkie kontrolery CC by sprawdzić czy reaguje... reagował tylko na VOL, Modulation i cos tam jeszcze ... ale nie moge znaleźć np: cutoff :(
Do Sonara jest definicja instrumentu i jak sprawdzałem to działał.. jednak w Cubase nie działa :(
Proszę Was o wszelkie sugestie dotyczące uruchomienia tego badziewia :(
Pozdrawiam
Problem z Cubase i JP 8000
Szukam ciekawych banków do JP - 8000
Re: Problem z Cubase i JP 8000
... Witam serdecznie!!
Moj problem dotyczy kontrolerów CC. Nie miałem z nimi zadnych problemówjak byłem właścicielem Virusa, jednak teraz :( nie potrafie zautomatyzować Jp'ka ... Nie wiem dlaczego.
W cubase są definicje instrumentów ale nie widze JP przeleciałem wszystkie kontrolery CC by sprawdzić czy reaguje... reagował tylko na VOL, Modulation i cos tam jeszcze ... ale nie moge znaleźć np: cutoff :(
Do Sonara jest definicja instrumentu i jak sprawdzałem to działał.. jednak w Cubase nie działa :(
Pozdrawiam ...
To nie problem cubase!!!
JP8000 jest jednym z pierwszych wirtuali i niestety nie wysyła sygnału z kotroli, zatem cubase ich nie zarerjestruje ponieważ fizycznie ich nie ma...
Pozdrawiam ...
To nie problem cubase!!!
JP8000 jest jednym z pierwszych wirtuali i niestety nie wysyła sygnału z kotroli, zatem cubase ich nie zarerjestruje ponieważ fizycznie ich nie ma...
Re: Problem z Cubase i JP 8000
Pozdrawiam ...
To nie problem cubase!!!
...
Wg mnie to jednak jest problem ustawień bo jak kolega wcześniej napisał : " ...
Do Sonara jest definicja instrumentu i jak sprawdzałem to działał.. jednak w Cubase nie działa :( ... "
Jeśli będę miał chwilkę to sprawdzę i coś skrobne.
W kazdym razie pamiętam że z Rolanda JP-8000 sterowałem np Microkorgiem , czy Rolandem SH-32 bez problemu i wszystkie potencjometry wysyłały komunikaty. Pamiętam również że czasami używałem JP do sterowania VST. Na 1000% działały takie kontrolery jak Cutoff, Resonance . Podejrzewam że większosć innych też .
Poszperaj jeszcze w ustawieniach Cubase.
Jeśli nie, możesz stworzyć własne "DEVICE" w Cubase, dodać potencjometry i zaprogramować je. Jest sporo zabawy ale jest to w 100% wykonalne. Jesli posiadasz instrukcje do JP to lista komunikatów powinna być gdzieś na końcu.
Ja w ten sposób stworzyłem kontroler do Novartion Super Bass Station w Cubase, ponieważ kupiłem uzywany instrument i okazało się że 70% potencjometrów jest tak zniszczona , że nie można na nich pracować.
Krucho u mnie z czasem , ael postaram sie to posprawdzać.
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...