Cool Edit 2.0 PRO

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Paweł
Re: Cool Edit 2.0 PRO

Post autor: Paweł » wtorek 24 cze 2003, 11:53

...Dlaczego mentalnosc ludzk I NAIWNOSC JEST TAK OGROMNA

Popieram, szczególnie jeśli chodzi o: "ogromną mentalność". Mentalność moją widzę ogromną....

ui jestem pewny , ze na Kubusiu SX da sie wiecej zrobic nish na CEP-ie...

Oj żebyś się nie zdziwił. Tak naprawdę zależy to od:

a. biegłości realizatora

b. znajomoći programu i umiejętności wykorzystania jego możliwości.

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 24 cze 2003, 12:14

...... Hmmm... jesli tak, to po co bylo to kupowac?...

To co, moz˙e piracika? Zdecyduj sie˛ na cos´....

Jak na razie nie slyszalem jeszcze zeby ktos wyprodukowal piracka wersje firmy. Moj poprzedni post traktowal o przjmowaniu badz kupowaniu firm przez firmy i nie musze sie w tej sytuacji na nic decydowac, tym bardziej ze na temat piractwa mam swoje sdanie.

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 24 cze 2003, 12:59

.....Jak na razie nie slyszalem jeszcze zeby ktos wyprodukowal piracka wersje firmy. Moj poprzedni post traktowal o przjmowaniu badz kupowaniu firm przez firmy i nie musze sie w tej sytuacji na nic decydowac, tym bardziej ze na temat piractwa mam swoje sdanie....

A tośmy się nie zrozumieli. Byłem przekonany, że ostatnie zdanie odnosi się do produktów tych firm. Sorry!

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 24 cze 2003, 13:11

A swoją drogą A' propos po co kupowali, to sprawa niekoniecznie musi się zakończyć jak np. z Emagicem (do tej pory mnie trzęsie, ale nie o tym chciałem). Firmy dywersyfikują swój produkt właśnie przez wykupywanie innych marek. Wątpie żeby np. Adobe miało interes w "umoczeniu" C.E. czy Syntrillium w ogóle. Nie po to np. VW kupił Seata czy Skodę. Inna rzecz, jak wszystko będzie wyglądać w praktyce, ale wątpie żeby taki mimo wzystko bogaty rynek został osierocony.

baronito

Post autor: baronito » środa 25 cze 2003, 22:28

A co do mojego kompa to moze winna jest moja karta dzwiekowa - SB Live! ...

Jakie sterowniki? Czy dostosowywałeś ustawienia opcji programu do wydajności systemu? Nie chcę Cię dodatkowo irytować, ale ja na P III 450 Mhz i 384 MB RAMu bez bólu pracowałem na projektach 42 śladowych, więc z twojego sprzętu powinno dać się wyciągnąć więcej....

... a gdzie sie takie ustawienia robi bo powiem ze nie wiedzialem nawet ze takie rzeczy sa... (lamer ze mnie...:-D ) Co za sdo sterownikow to sa jakies normalne zwykle sterowniki do SB tyle ze pod WinXP - na jakiejs plycie z Experta byly czy cos - niedawno wiec chyba w miare swieze.

A wlaczajac sie do dyskusji uwazam ze i tak najwiecej zalezy od tego kto siedzi przed klawiatura, a nie od tego na jaki program patrzy. Jak komus sie dobrze prqacuje na Cubasie to bedzie to robil dalej. Ja pracuje na nim robiac malutkie rzeczy i pracuje mi sie dobrze - przynajmniej na razie nie zamierzam zmienac narzedzia. Pytalem czy przymierzajac sie kiedys do powazniejszych projektow powinienem pomyslec o zmianie softu.

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 26 cze 2003, 11:42

... a gdzie sie takie ustawienia robi bo powiem ze nie wiedzialem nawet ze takie rzeczy sa...

Jest okienko Settings w menu opcji. Dostosuj ustawienia do twojego systemu korzystając z Helpa. Tam wszystko jest opisane.

czy przymierzajac sie kiedys do powazniejszych projektow powinienem pomyslec o zmianie softu. ...

Jeśli będą to projekty audio, to nie.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 26 cze 2003, 15:05

Jeśli kogoś to podniesie na duchu, to dla przykładu w najnowszym numerze magazynu Audiomedia (6/03) jest informacja, że brytyjski A2B Mastering House wybrał CEP2 jako podstawową platformę do nagrywania, edycji, miksowania i masteringu. Z pewnością korzystają z zewnętrznych urządzeń, jednak jako rejestrator wielośladowy CoolEdit2 Pro jest całkowicie wystarczający do pracy zawodowej. Takich przykładów jest mnóstwo i dowodzą, że nie jest istotne, czy się korzysta z najdroższego oprogramowania, tylko co się umie tym oprogramowaniem zrobić.

A koledze tgs polecam przysłowie o złej baletnicy.

baronito

Post autor: baronito » poniedziałek 30 cze 2003, 00:31

Dzieki wam wsyztskim za zabranie glosu w tej dyskusji. Faktycznie sa ustawienia, nie mialem jeszce okazji tego przetestowac (plany wakacyjne) ale jak tylko przyjade sie zabieram za to. No i wreszcie mam penosc, ze moge na "serio" zapuscic korzenie w Cool Edita, a nie tracic czasu na szukanie "lepszego" programu!. Pozdrawiam wszystkich

ODPOWIEDZ