Audition 2.0 - oficjalny komunikat
...może dlatego, że AA nie jest sekwencerem...
no tak, wiem o tym doskonale, moj blad, sadzilem ze pytanie byla o sekwencer/daw :>
Ale mam kolejne pytanie.
w wersji CEP oraz A.A .1.5 w widoku multitrack, byl taki ladny pasek tuz nad zegarem po pawej stronie sygnalizujacy cos ala "moc komputera" ?
pokazywal on, czy sesja jest juz gotowa do odwtwarzania... czyli nawet po zaladowaniu juz sesji, program doczytywal juz kilka pierwszych sekund aby nie pojawili sie zadne dropy.
w wersji 2.0 tego nie widze, a w instrukcji jakos nie moge tego znalezc.
pytam po to, gdyz ostatnio troche mnie wkurzyla pewna sesje, gdzie mimo duzej ilosc efektow, na sciezkach, ktore i tak byly juz FREEZE :D, to i tak sesje dostawala czkawki, mimo malej ilosci trackow, ok 16.
Pozdrawiam
no tak, wiem o tym doskonale, moj blad, sadzilem ze pytanie byla o sekwencer/daw :>
Ale mam kolejne pytanie.
w wersji CEP oraz A.A .1.5 w widoku multitrack, byl taki ladny pasek tuz nad zegarem po pawej stronie sygnalizujacy cos ala "moc komputera" ?
pokazywal on, czy sesja jest juz gotowa do odwtwarzania... czyli nawet po zaladowaniu juz sesji, program doczytywal juz kilka pierwszych sekund aby nie pojawili sie zadne dropy.
w wersji 2.0 tego nie widze, a w instrukcji jakos nie moge tego znalezc.
pytam po to, gdyz ostatnio troche mnie wkurzyla pewna sesje, gdzie mimo duzej ilosc efektow, na sciezkach, ktore i tak byly juz FREEZE :D, to i tak sesje dostawala czkawki, mimo malej ilosci trackow, ok 16.
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: Audition 2.0 - oficjalny komunikat
Przeciążenie procesora nie jest jedyną potencjalną przyczyną czkawki. Może nią też być niewydolność dysku lub jego interfejsu, albo przerwania pochodzące np. od usług sieciowych
Przeciążenie procesora nie jest jedyną potencjalną przyczyną czkawki. Może nią też być niewydolność dysku lub jego interfejsu, albo przerwania pochodzące np. od usług sieciowych
szlak mnie juz trafia.
niech panowie z adobe zrobia w koncu patcha 2.1 czy cos,
http://tczew.net.pl/~devil/adobe.jpg
taki blad przy otwieraniu sesji, i sesja poszla sie walic.
plik .ses automatycznie traci na wadze i zmienia sie do 45kB.
cale szczescie mialem kopie, bez ostatnich zmian w miksie, ale wiekszosc odzyskalem
cholery mozna dostac, juz kilka razy mialem taki problem
http://tczew.net.pl/~devil/adobe.jpg
taki blad przy otwieraniu sesji, i sesja poszla sie walic.
plik .ses automatycznie traci na wadze i zmienia sie do 45kB.
cale szczescie mialem kopie, bez ostatnich zmian w miksie, ale wiekszosc odzyskalem
cholery mozna dostac, juz kilka razy mialem taki problem
...szlak mnie juz trafia.
Och, wszyscy na to bardzo czekają. Niestety ostatnio chyba para poszła w Adobe Soundbooth, czyli lżejszy program do audio (beta 2 już dostępna).
Och, wszyscy na to bardzo czekają. Niestety ostatnio chyba para poszła w Adobe Soundbooth, czyli lżejszy program do audio (beta 2 już dostępna).
...w wersji CEP oraz A.A .1.5 w widoku multitrack, byl taki ladny pasek tuz nad zegarem po pawej stronie sygnalizujacy cos ala "moc komputera" ?
w wersji 2.0 tego nie widze...
A czy to nie dlatego, że pojawiło się ASIO?
w wersji 2.0 tego nie widze...
A czy to nie dlatego, że pojawiło się ASIO?
ponownie odswiezam temat.
taki problem
na jakiej zasadzie w DAWach dziala fukcja MUTE, lub SOLO
pytanie banalne, ale juz tlumacze o co chodzi
nagrywam szkolke na saksofon
4 rozne podklady perkusyjne, + kilkadziesiat zagrywek saksofonu do kazdego rytmu
zrobilem sobie 4 sejse, kazda z innym podkladem, i na kolejnych sciezkach nagrywam kolejna zagrywke
nastepnie, pozostawiajac w trybie solo wybrane fragmenty (np podklad + zagrywka1 pozniej podlad + zagrywka 2 itd) robie mikxdowny.
Wszystko ok, ale
przy obecnosci ok 40-50 sciezek w sesji, adobe dostaje takiej czkawki przy nagrywaniu i odtwarzaniu ze nie da sie pracowac, na sciezkach nie ma automatyki, EQ, efektow, poglosow busow w sesji itd. tylko czyste pliki .wav
czy on musi przy odtwarzaniu tylko 2-3 sciezek w trybie SOLO brac pod uwage obecnosc pozostalych ? (podejrzewam ze to jest problem, ze on i tak przelicza wszystkie sciezki),
sciezki sa w 32bit/44 KHz, dlugosc ok 15-20 sekund kazda.
w inny sesjach np 5 minutowych, gdzie mam np 20 sciezek z efektami, EQ i innymi bajerami jest ok.
dyski nie sa obciazone, system na jednym, pliki na drugim, po ok 40GB wolnego na kazdym, pliki uporzadkowane, 1 GB RAMU,
czy tak poprostu jest i trzeba miec mocniejszy sprzet (proc tylko 2,8 GB)
czy da cos ustawic inaczej, gdyz nawet jak jedna sciezke odsluchuje w trybie SOLO to i tak jest czkawka, a wystarczy ze skasuje czesc sciezej i jest ich np 20-30 i jest juz ok
pozdrawiam
taki problem
na jakiej zasadzie w DAWach dziala fukcja MUTE, lub SOLO
pytanie banalne, ale juz tlumacze o co chodzi
nagrywam szkolke na saksofon
4 rozne podklady perkusyjne, + kilkadziesiat zagrywek saksofonu do kazdego rytmu
zrobilem sobie 4 sejse, kazda z innym podkladem, i na kolejnych sciezkach nagrywam kolejna zagrywke
nastepnie, pozostawiajac w trybie solo wybrane fragmenty (np podklad + zagrywka1 pozniej podlad + zagrywka 2 itd) robie mikxdowny.
Wszystko ok, ale
przy obecnosci ok 40-50 sciezek w sesji, adobe dostaje takiej czkawki przy nagrywaniu i odtwarzaniu ze nie da sie pracowac, na sciezkach nie ma automatyki, EQ, efektow, poglosow busow w sesji itd. tylko czyste pliki .wav
czy on musi przy odtwarzaniu tylko 2-3 sciezek w trybie SOLO brac pod uwage obecnosc pozostalych ? (podejrzewam ze to jest problem, ze on i tak przelicza wszystkie sciezki),
sciezki sa w 32bit/44 KHz, dlugosc ok 15-20 sekund kazda.
w inny sesjach np 5 minutowych, gdzie mam np 20 sciezek z efektami, EQ i innymi bajerami jest ok.
dyski nie sa obciazone, system na jednym, pliki na drugim, po ok 40GB wolnego na kazdym, pliki uporzadkowane, 1 GB RAMU,
czy tak poprostu jest i trzeba miec mocniejszy sprzet (proc tylko 2,8 GB)
czy da cos ustawic inaczej, gdyz nawet jak jedna sciezke odsluchuje w trybie SOLO to i tak jest czkawka, a wystarczy ze skasuje czesc sciezej i jest ich np 20-30 i jest juz ok
pozdrawiam
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:41 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
o freezach itd tlumaczyc mi nie trzeba :>
lecz tutaj nie mam czego freezowac, nie ma czego sub-mixdownowach :D
problem lezy raczej po stronie slabego procka lub ilosci RAMU
sprawdzilem w ustawienaich, mialem na stale plik wymiany ustawiony na 2 GB min/max
zmienilem dla testow na min2/ max 4
o dziwo, troche pomoglo
sprawdzilem jeszcze obciaznie procesora, wczesniej ciagle szlo na max 98-99 %, teraz siega ok 80-82, + pojedyncze piki do 99%.
moze faktycznie bylo mu za malo tego ramu i pojemnosci pliku wymiany, co prawda jak dostawal czkawke to pamieci jeszcze bylo sporo wolnej.
eh.. jutro chyba zmienie dodatkowo na 2x1GB w dualu :/
no i czas pomyslec o procku jakis coreduo, eh, i znowu wydatki :D
lecz tutaj nie mam czego freezowac, nie ma czego sub-mixdownowach :D
problem lezy raczej po stronie slabego procka lub ilosci RAMU
sprawdzilem w ustawienaich, mialem na stale plik wymiany ustawiony na 2 GB min/max
zmienilem dla testow na min2/ max 4
o dziwo, troche pomoglo
sprawdzilem jeszcze obciaznie procesora, wczesniej ciagle szlo na max 98-99 %, teraz siega ok 80-82, + pojedyncze piki do 99%.
moze faktycznie bylo mu za malo tego ramu i pojemnosci pliku wymiany, co prawda jak dostawal czkawke to pamieci jeszcze bylo sporo wolnej.
eh.. jutro chyba zmienie dodatkowo na 2x1GB w dualu :/
no i czas pomyslec o procku jakis coreduo, eh, i znowu wydatki :D
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:41 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]