MIDI dump

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: MIDI dump

Post autor: PiotrK » wtorek 20 lut 2007, 00:17

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:22 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 20 lut 2007, 00:31

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:22 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
riptskin
Kontakt:

Post autor: riptskin » wtorek 20 lut 2007, 00:41

Heh, rzecz w tym, że mieszkam tam, gdzie jeszcze nie mam kumpli z
interfejsami..

PiotrK, dzięki za hinty, wypróbuję przy najbliższej okazji i posprawdzam ustawienia samego kompa. no i ten pomysł sprawdzenia interfejsu pętlą jest zdecydowanie godny uwagi..

Oczywiście podzielę się rezultatami

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 28 lut 2007, 04:51

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:37 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
riptskin
Kontakt:

Post autor: riptskin » środa 28 lut 2007, 12:18

DZIAŁA!!!

No wreszcie.. a już odpuściłem zrezygnowany. Kombinowałem jeszcze z portami usb, ale ostatnie nadzieje szybko się rozwiały.
Za to Bome's SendSX nawet się nie zająknął - dwukrotnie pozgrywałem dane na korga i hula aż miło. Kamień (a raczej 256, bo wszystkie paterny miałem pozapychane;) spadł mi z serca - żaden z dziwolągów wykręconych z mojej ulubionej maszynki nie zginie bezpowrotnie! Uufff, ależ ulga!!

Pozostaje wysłać kartkę do Monachium i już na luzie przygotować się do nagrań. Jest radość

Dzięki ci stokrotne dobry człowieku

WG

Post autor: WG » środa 28 lut 2007, 14:42

Walczyłem z pół dnia, by zarchiwizować poprawnie banki AN1x, aż wpadłem na program:
Bome's Send SX 1.2
O to coś nowego. Dzięki za informację.

Sytuacja z programem SysEx Transmiter, to znów tutaj sławna "magia komputerowa"? Ech, łezka się kręci za Atari ST......
To nie magia a bardzo konkretny przypadek.

riptskin, PiotrK: Czy mogę poprosić panów o o sysex-y z waszych instrumentów (problem dotyczy długości tych komunikatów) ?

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » środa 28 lut 2007, 17:00

riptskin, PiotrK: Czy mogę poprosić panów o o sysex-y z waszych instrumentów (problem dotyczy długości tych komunikatów) ?
...
A no właśnie wyciągnołem dzisiaj w celech przygotowawczych do studia starego poczciwego emu esi 32 i chciałem zrzucić sample na komputer programem pana Włodzimierza i dzieje się jak u kolegi w korgu czyli sampler wysyła lux a program o kilka bajtów(o ile się dobrze wyraziłem)za mało. I teraz rodzi się pytanie czy system exclusive nie jest z godny z sample dump standard i uwaga jeżeli jest to czy jest jakiś program który potrafi zamienić/zczytać taki sysex na wava????Pytam dlatego bo kiedyś to robiłem na sound forge ale niestety ta wersja działa tylko 30 dni a niestać mnie żeby kupić taki program który tylko i wyłącznie miałby mi do tego służyć,a niestety darmowego oprogramowania który odbiera i wysyła sample poprzez sds nie znalazłem:(
pozdrawiam

Awatar użytkownika
riptskin
Kontakt:

Post autor: riptskin » środa 28 lut 2007, 17:25

A no właśnie wyciągnołem dzisiaj w celech przygotowawczych do studia starego poczciwego emu esi 32 i chciałem zrzucić sample na komputer programem pana Włodzimierza i dzieje się jak u kolegi w korgu czyli sampler wysyła lux a program o kilka bajtów(o ile się dobrze wyraziłem)za mało.

Za radą PiotraK zainstalowałem Bome's SendSX i problem zniknął - szczerze polecam. Obustronny transfer przy domyślnych ustawieniach przebiega u mnie (wreszcie) bez najmniejszych problemów!
Co do wave'ów z MIDI, tu niestety pomocny się nie okażę

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 28 lut 2007, 17:25

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:37 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » środa 28 lut 2007, 17:38

Za radą PiotraK zainstalowałem Bome's SendSX i problem zniknął - szczerze polecam. Obustronny transfer przy domyślnych ustawieniach przebiega u mnie (wreszcie) bez najmniejszych problemów!
Co do wave'ów z MIDI, tu niestety pomocny się nie okażę ...
Niestety na tym programiku tak samo to działa:(

ODPOWIEDZ