Cool Edit 2.0 PRO
Uzywam od jakiegos czasu tego programu. Jest niezle efekty w czasie rzeczywistym to jest to czego najbardziej brakowalo poprzednio. Tylko jedno ale... Na moim sprzecie jak zarzuce na trzech z 20 trakow jakies efekty - nawet pojedyncze zaczyna sie troszke krztusic. Mam athlona 1000 i 512MB ramu. Nie pracuje na niczym innym wiec nie moge porownac. Napiszcie czy macie tez takie prblemy. Czy wogle ktos uzywa Cool Ed'a do miksu i produkcji?
Re: Cool Edit 2.0 PRO
...Czy wogle ktos uzywa Cool Ed'a do miksu i produkcji?...
Oczywiście, choć mogę mówić tylko za siebię.
....czy macie tez takie prblemy....
Nie. CEP jest mało zasobożerny.
...... Na moim sprzecie jak zarzuce na trzech z 20 trakow jakies efekty - nawet pojedyncze zaczyna sie troszke krztusic. Mam athlona 1000 i 512MB ramu....
Dziwne... napisz coś więcej o tym komputerze (komponenty, w tym karta, system, optymalizacja, itp.)
Oczywiście, choć mogę mówić tylko za siebię.
....czy macie tez takie prblemy....
Nie. CEP jest mało zasobożerny.
...... Na moim sprzecie jak zarzuce na trzech z 20 trakow jakies efekty - nawet pojedyncze zaczyna sie troszke krztusic. Mam athlona 1000 i 512MB ramu....
Dziwne... napisz coś więcej o tym komputerze (komponenty, w tym karta, system, optymalizacja, itp.)
POWIEM TO PO RAZ KOLEJNY ZOSTAW TO G...O I ZAINWESTUJ W CUBASEA
Z CEP-em DALEKO NIE ZAJDZIESZ POZDRAWIAM
PRZEMOOO!!!
Z CEP-em DALEKO NIE ZAJDZIESZ POZDRAWIAM
PRZEMOOO!!!

Młody, ambitny
Widze ze opinie sa rozbiezne... Cubase'a raz mialem, ale nie przypadl mi do gustu - zreszta nigdy nic nie robilem i nie zamierzam w midi. A co do mojego kompa to moze winna jest moja karta dzwiekowa - SB Live! A jesli chodzi o system to mam XP zoptymalizowanego dla full performance!
...Widze ze opinie sa rozbiezne... Cubase'a raz mialem, ale nie przypadl mi do gustu
Też próbowałem z tego kubusia coś wyciągnąć, ale jak metronom krzywo idzie już na wstępie to mnie takie coś od razu zniechęca do dalszej współpracy, rozumiem, że perkusista może przyspieszyć, taka już ludzka natura, byle coraz szybciej, ale maszyna???
Też korzystam z CEP i sprawdza mi się dobrze.
Też próbowałem z tego kubusia coś wyciągnąć, ale jak metronom krzywo idzie już na wstępie to mnie takie coś od razu zniechęca do dalszej współpracy, rozumiem, że perkusista może przyspieszyć, taka już ludzka natura, byle coraz szybciej, ale maszyna???
Też korzystam z CEP i sprawdza mi się dobrze.
www.surogat.pl
....POWIEM TO PO RAZ KOLEJNY ZOSTAW TO G...O I ZAINWESTUJ W CUBASEA Z CEP-em DALEKO NIE ZAJDZIESZ....
Wściekłeś się, czy masz kompleksy?
"...zreszta nigdy nic nie robilem i nie zamierzam w midi...."
Tu masz odpowiedź. Do zastosowań stricte audio C.E. jest zdecydowanie lepiej przygotowany. Zresztą do tego został stworzony.
A co do mojego kompa to moze winna jest moja karta dzwiekowa - SB Live! ...
Jakie sterowniki? Czy dostosowywałeś ustawienia opcji programu do wydajności systemu? Nie chcę Cię dodatkowo irytować, ale ja na P III 450 Mhz i 384 MB RAMu bez bólu pracowałem na projektach 42 śladowych, więc z twojego sprzętu powinno dać się wyciągnąć więcej.
Wściekłeś się, czy masz kompleksy?
"...zreszta nigdy nic nie robilem i nie zamierzam w midi...."
Tu masz odpowiedź. Do zastosowań stricte audio C.E. jest zdecydowanie lepiej przygotowany. Zresztą do tego został stworzony.
A co do mojego kompa to moze winna jest moja karta dzwiekowa - SB Live! ...
Jakie sterowniki? Czy dostosowywałeś ustawienia opcji programu do wydajności systemu? Nie chcę Cię dodatkowo irytować, ale ja na P III 450 Mhz i 384 MB RAMu bez bólu pracowałem na projektach 42 śladowych, więc z twojego sprzętu powinno dać się wyciągnąć więcej.
Dlaczego mentalnosc ludzk I NAIWNOSC JEST TAK OGROMNA
Cubase nie tylko jest programem midi ale i audio
ui jestem pewny , ze na Kubusiu SX da sie wiecej zrobic nish na CEP-ie
Cubase nie tylko jest programem midi ale i audio
ui jestem pewny , ze na Kubusiu SX da sie wiecej zrobic nish na CEP-ie

Młody, ambitny
Przy okazji dyskusji na temat Cool Edit Pro chcialbym dodac, pozornie nie na temat, ze ostatnio Syntrillium Software, firma stojaca za CEP zostala kupiona przez Adobe Systems. Sladami Emagica, Steinberga i Sonic Foundry kolejny producent software'u audio przestaje istniec jako niezalezna firma. Co to oznacza dla obecnych i potencjalnych uzytkownikow, pokaze czas. Nowi wlasciciele kupionych firm uzywaja na ogol formulki (przynajmniej na poczatku) "ze wszystko bedzie po staremu". Hmmm... jesli tak, to po co bylo to kupowac?
...Przy okazji dyskusji na temat Cool Edit Pro chcialbym dodac, pozornie nie na temat, ze ostatnio Syntrillium Software, firma stojaca za CEP zostala kupiona przez Adobe Systems. Sladami Emagica, Steinberga i Sonic Foundry kolejny producent software'u audio przestaje istniec jako niezalezna firma. Co to oznacza dla obecnych i potencjalnych uzytkownikow, pokaze czas. Nowi wlasciciele kupionych firm uzywaja na ogol formulki (przynajmniej na poczatku) "ze wszystko bedzie po staremu". Hmmm... jesli tak, to po co bylo to kupowac?...
RACJA!!!
RACJA!!!

Młody, ambitny
... Hmmm... jesli tak, to po co bylo to kupowac?...
To co, może piracika? Zdecyduj się na coś.
To co, może piracika? Zdecyduj się na coś.