Posterować softwarem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Adamo
Posterować softwarem

Post autor: Adamo » poniedziałek 09 cze 2003, 23:33

Czy ktoś widział\\czytał o Novation remote 25 albo poleca coś na wzór?

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Posterować softwarem

Post autor: Dobmatt » wtorek 10 cze 2003, 03:10

Edirol PCR-30 albo 50.

MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 10 cze 2003, 09:31

Remote 25 to kontroler MIDI z mini klawiaturką ( 2 oktawy ). Nie wiem ile to to kosztuje więc nie wiem czy warto, ale to urządzenie poza kontrolą MIDI nic innego nie kontroluje.

Ja używam to kontrlowanai Cubasa intrfejsu audio TASCAM US-428 i to mi załatwia ( w połaczeniu z klawiaturą sterującą MIDI, bo dwa komplety MIDI IN/OUT są na pokładzie ) pełną kontrolę sprzętową nad softem. Cubasy i inne podobne są przez US 428 kontorlowane w pełni i jedyne (jak na moje potrzeby) co mu brakuje to zmotoryzowanych tłumików ( bo niezmotoryzowane to oczywiście ma).
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 10 cze 2003, 09:44

...Edirol PCR-30 albo 50.

Ja kupiłem sobie PCR - 50 i bardzo sobię chwalę.

Klika przycisków które można dobrze skonfigurować (np. rec/play/pause/stop - i już uwalniamy się od chwytanie za myszkę). Suwaki przypisujemy do tłumików w mikserze (szkoda że tylko osiem) i mamy płynną regulację.

Do tego jest bardzo przydatny program to tworzenia szablonów ustawień.
[addsig]
Warszawa - 'home' studio

ODPOWIEDZ