Nuendo vs Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
MB
Re: Nuendo vs Cubase

Post autor: MB » niedziela 08 cze 2003, 14:00

Czy mógłbyś jeszcze raz sformułować ten zarzut w stosunku do Steinberga? Szczerze mówiąc nie za bardzo widzę, w czym problem ...

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » niedziela 08 cze 2003, 14:04

Znów sie wam Panowie dyskusja rozjechała a całkiem ciekawy temat postu był. Dodam tylko od siebie, że Nuendo 1.6 na moim domowym kompie z Win98 chodzi przewspaniale stabilnie. A komp ten jest prawie przedpotopowy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 08 cze 2003, 16:50

Ciekawa dyskusja, muszę wtrącić 3 grosze :) Świat idzie naprzód, poczytywanie komuś za wadę że optymalizuje produkt do nowocześniejszego systemu to absurd. Zgodnie z tym myśleniem moglibyśmy wciąż wymagać supportu DOS w systemach audio. Po drugie naprawdę nie wiem jak można przedkładać 98 nad XP - te systemy dzieli taka przepaść, szczególnie przy aplikacjach AUDIO że przechodząc na XP poczułem się jakbym z Syreny wsiadł do Volkswagena. Najlepszy przykład - jak wiadomo często pracujemy na kilku programach na raz np. Logic, CEP i kilka pluginów przy jednoczesnym wykorzystamiu dwóch driverów ( ASIO dla Logica i MME dla CEPka ) Nagle bum - jakiś tandetny plugin spowodował błąd wyświetlania grafiki. Niebieski ekran i szlag trafia sesję w Logicu, edycję w CEP, tracimy czas i nerwy na restart. Na XP w 99 % takich przypadków mamy tylko komunikat o nieprawidłowym zadziałaniu programu i jego zamknięcie. Bo na XP wiesza się PROGRAM a nie SYSTEM i to jest największa różnica. Można by wymieniać wiele innych zalet.

Zupełnie nie rozumiem jak ktoś kogo stać na Nuendo może pracować na kompie 450 MHz ? Jak ktoś jeździ Jaguarem to nie robi zakupów w Biedronce. Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 09 cze 2003, 11:30

"Zupełnie nie rozumiem jak ktoś kogo stać na Nuendo może pracować na kompie 450 MHz ? Jak ktoś jeździ Jaguarem to nie robi zakupów w Biedronce."

Testowanie to nie to samo co praca w tym przypadku .. program byl testowany na C450 i win98SE.. :)

I owszem.. znam z widzenia sporo jaguarnikow jezdzacych do biedronki na zakupy :) I ja tez czesto robie zakupy w biedronce dlatego musialem w koncu kupic jaguara zeby pasowac do reszty

"Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu. ..."

???????????????????????

pozdrawiam
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » poniedziałek 09 cze 2003, 11:35

"Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu. ..."

?????????????????

pozdrawiam

...

Upgrade komputera - zmiana płyty, procesora i/lub pamięci.

Cena systemu - mam na myśli system Audio, czyli karta dźwiękowa, program główny, pluginy.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 09 cze 2003, 14:01

...Czy mógłbyś jeszcze raz sformułować ten zarzut w stosunku do Steinberga? Szczerze mówiąc nie za bardzo widzę, w czym problem ......

Mr MB - chetnie przejde "na ty" ;)

Wiesz ? Tak naprawde zupelnie odechcialo mi sie dyskutowac o Quasimonopolistycznych praktykach Sztajnberga :)

Wlasnie otrzymalem ostrzezenie od moderatora w sprawie swojego zachowania na forum choc nie do konca rozumiem o co mu chodzi..

Co do Nuendo 2.0 - mysle ze bedzie okazja sie mu przyjzec z bliska i to bardzo niedlugo :) Albowiem moze jeszcze w tym miesiacu pojawi sie ono w studio z ktorym wspolpracuje ;) Mam nadzieje ze sie nie pogubie hahahahaha ;)

pozdrawiam
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ