Nuendo vs Cubase
Czy mógłbyś jeszcze raz sformułować ten zarzut w stosunku do Steinberga? Szczerze mówiąc nie za bardzo widzę, w czym problem ...
Re: Nuendo vs Cubase
Znów sie wam Panowie dyskusja rozjechała a całkiem ciekawy temat postu był. Dodam tylko od siebie, że Nuendo 1.6 na moim domowym kompie z Win98 chodzi przewspaniale stabilnie. A komp ten jest prawie przedpotopowy.
Pozdrawiam
Ciekawa dyskusja, muszę wtrącić 3 grosze :) Świat idzie naprzód, poczytywanie komuś za wadę że optymalizuje produkt do nowocześniejszego systemu to absurd. Zgodnie z tym myśleniem moglibyśmy wciąż wymagać supportu DOS w systemach audio. Po drugie naprawdę nie wiem jak można przedkładać 98 nad XP - te systemy dzieli taka przepaść, szczególnie przy aplikacjach AUDIO że przechodząc na XP poczułem się jakbym z Syreny wsiadł do Volkswagena. Najlepszy przykład - jak wiadomo często pracujemy na kilku programach na raz np. Logic, CEP i kilka pluginów przy jednoczesnym wykorzystamiu dwóch driverów ( ASIO dla Logica i MME dla CEPka ) Nagle bum - jakiś tandetny plugin spowodował błąd wyświetlania grafiki. Niebieski ekran i szlag trafia sesję w Logicu, edycję w CEP, tracimy czas i nerwy na restart. Na XP w 99 % takich przypadków mamy tylko komunikat o nieprawidłowym zadziałaniu programu i jego zamknięcie. Bo na XP wiesza się PROGRAM a nie SYSTEM i to jest największa różnica. Można by wymieniać wiele innych zalet.
Zupełnie nie rozumiem jak ktoś kogo stać na Nuendo może pracować na kompie 450 MHz ? Jak ktoś jeździ Jaguarem to nie robi zakupów w Biedronce. Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu.
Zupełnie nie rozumiem jak ktoś kogo stać na Nuendo może pracować na kompie 450 MHz ? Jak ktoś jeździ Jaguarem to nie robi zakupów w Biedronce. Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu.
"Zupełnie nie rozumiem jak ktoś kogo stać na Nuendo może pracować na kompie 450 MHz ? Jak ktoś jeździ Jaguarem to nie robi zakupów w Biedronce."
Testowanie to nie to samo co praca w tym przypadku .. program byl testowany na C450 i win98SE.. :)
I owszem.. znam z widzenia sporo jaguarnikow jezdzacych do biedronki na zakupy :) I ja tez czesto robie zakupy w biedronce dlatego musialem w koncu kupic jaguara zeby pasowac do reszty
"Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu. ..."
???????????????????????
pozdrawiam
[addsig]
Testowanie to nie to samo co praca w tym przypadku .. program byl testowany na C450 i win98SE.. :)
I owszem.. znam z widzenia sporo jaguarnikow jezdzacych do biedronki na zakupy :) I ja tez czesto robie zakupy w biedronce dlatego musialem w koncu kupic jaguara zeby pasowac do reszty

"Cena upgradu komputera nie jest przecież tak duża w stosunku do ceny systemu. ..."
???????????????????????
pozdrawiam
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
?????????????????
pozdrawiam
...
Upgrade komputera - zmiana płyty, procesora i/lub pamięci.
Cena systemu - mam na myśli system Audio, czyli karta dźwiękowa, program główny, pluginy.
...Czy mógłbyś jeszcze raz sformułować ten zarzut w stosunku do Steinberga? Szczerze mówiąc nie za bardzo widzę, w czym problem ......
Mr MB - chetnie przejde "na ty" ;)
Wiesz ? Tak naprawde zupelnie odechcialo mi sie dyskutowac o Quasimonopolistycznych praktykach Sztajnberga :)
Wlasnie otrzymalem ostrzezenie od moderatora w sprawie swojego zachowania na forum choc nie do konca rozumiem o co mu chodzi..
Co do Nuendo 2.0 - mysle ze bedzie okazja sie mu przyjzec z bliska i to bardzo niedlugo :) Albowiem moze jeszcze w tym miesiacu pojawi sie ono w studio z ktorym wspolpracuje ;) Mam nadzieje ze sie nie pogubie hahahahaha ;)
pozdrawiam
Mr MB - chetnie przejde "na ty" ;)
Wiesz ? Tak naprawde zupelnie odechcialo mi sie dyskutowac o Quasimonopolistycznych praktykach Sztajnberga :)
Wlasnie otrzymalem ostrzezenie od moderatora w sprawie swojego zachowania na forum choc nie do konca rozumiem o co mu chodzi..
Co do Nuendo 2.0 - mysle ze bedzie okazja sie mu przyjzec z bliska i to bardzo niedlugo :) Albowiem moze jeszcze w tym miesiacu pojawi sie ono w studio z ktorym wspolpracuje ;) Mam nadzieje ze sie nie pogubie hahahahaha ;)
pozdrawiam
uniżenie kłaniam :-)