Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: Zmiana tempa loopa perkusyjnego w audio

Post autor: PiotrK » sobota 11 lis 2006, 00:41

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:46 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 11 lis 2006, 00:57

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:46 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

losthighway

Post autor: losthighway » sobota 11 lis 2006, 09:39

...jasne podejrzewam ze wydał kase ale na łącze internetowe

wydając tak duzą ilosc kasy to juz nie jest sie początkującym
ew ze dostał go do kjakies karty muzycznej

3mozliwosc ukradł

to jak skąd masz nuendo i cubase'a...

nuendo nie mam a szkoda. cubasa mam oryginalnego
dzieki. juz sobie poradzilem z tym

ale mam jeszcze jedno, zapewne podstawowe i banalne pytanko przy okazji:
mam karte dzwekowa e-mu 0404 i mikser (behringer eurorack ub802) do niej zapiety (2 wyjscia i 2 wejscia z karty do miksera). kiedy podlaczam gitare do miksera i chce nagrac cos pod istniejacy slad w cubasie (nagrywam uzywajac cubasa albo soundforge'a) to nagrywa mi sie wszystko razem - gitara i podklad.

co zrobic zeby nagrywala mi sie tylko gitara?

jak mialem sounblastera 128 to sprawa byla prosta - wchodzilem na windowsowskie ustawienia glosnosci w panelu sterowania i w opcjach nagrywania zaznaczalem line albo mikrofon i nagrywalo mi sie tylko to co bylo podpiete pod to, co zaznaczylem.

czy w mikserze karty e-mu (PatchMix DSP) sa gdzies tego rodzaju ustawienia? a moze znajde je gdzies indziej?

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » sobota 11 lis 2006, 14:57

......jasne podejrzewam ze wydał kase ale na łącze internetowe

wydając tak duzą ilosc kasy to juz nie jest sie początkującym
ew ze dostał go do kjakies karty muzycznej

3mozliwosc ukradł

to jak skąd masz nuendo i cubase'a...

nuendo nie mam a szkoda. cubasa mam oryginalnego
dzieki. juz sobie poradzilem z tym

ale mam jeszcze jedno, zapewne podstawowe i banalne pytanko przy okazji:
mam karte dzwekowa e-mu 0404 i mikser (behringer eurorack ub802) do niej zapiety (2 wyjscia i 2 wejscia z karty do miksera). kiedy podlaczam gitare do miksera i chce nagrac cos pod istniejacy slad w cubasie (nagrywam uzywajac cubasa albo soundforge'a) to nagrywa mi sie wszystko razem - gitara i podklad.

jak mialem sounblastera 128 to sprawa byla prosta - wchodzilem na windowsowskie ustawienia glosnosci w panelu sterowania i w opcjach nagrywania zaznaczalem line albo mikrofon i nagrywalo mi sie tylko to co bylo podpiete pod to, co zaznaczylem.

czy w mikserze karty e-mu (PatchMix DSP) sa gdzies tego rodzaju ustawienia? a moze znajde je gdzies indziej?...
Nie jest to kwestia programu.
W mikserze masz przycisk control room i coś jeszcze (nie pamiętam jak w tym behringerze). Ponaciskaj i zobacz różnicę, ale chyba nie da się tak w tym modelu, że słyszysz wszystko, a nagrywasz tylko np. gitarę. Może byc tak, że słyszysz podkład, a nagrywasz gitarę lub odwrotnie, albo nagrywasz wszystko. Jeśli masz odsłuch gitary np. na piecyku, to w mikserze zrób tak, że słyszysz podkład, a nagrywasz tylko gitarę.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 29 lis 2006, 02:00

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:56 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » czwartek 11 sty 2007, 10:58

czy w mikserze karty e-mu (PatchMix DSP) sa gdzies tego rodzaju ustawienia? a moze znajde je gdzies indziej?...
Nie jest to kwestia programu.
W mikserze masz przycisk control room i coś jeszcze (nie pamiętam jak w tym behringerze). Ponaciskaj i zobacz różnicę, ale chyba nie da się tak w tym modelu, że słyszysz wszystko, a nagrywasz tylko np. gitarę. Może byc tak, że słyszysz podkład, a nagrywasz gitarę lub odwrotnie, albo nagrywasz wszystko. Jeśli masz odsłuch gitary np. na piecyku, to w mikserze zrób tak, że słyszysz podkład, a nagrywasz tylko gitarę.
...
Spróbuj nagrywać z wysyłki FX SEND na ub802.

PITmaster

ODPOWIEDZ