Latencja na USB

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Groch
Re: Latencja na USB

Post autor: Groch » wtorek 07 lis 2006, 01:49

...Co zrobić żeby był dźwiek w obydwu kanałach słuchawek?...
To są wyjścia liniowe. One nie są przystosowane do podłączania słuchawek. Powinieneś mieć jeszcze przedwzmacniacz słuchawkowy. Jak w takim razie podłączasz odsłuch (głośniki)?

losthighway

Post autor: losthighway » wtorek 07 lis 2006, 15:19

......Co zrobić żeby był dźwiek w obydwu kanałach słuchawek?...
To są wyjścia liniowe. One nie są przystosowane do podłączania słuchawek. Powinieneś mieć jeszcze przedwzmacniacz słuchawkowy. Jak w takim razie podłączasz odsłuch (głośniki)?...

Jednak zakładając, że nie nagrywam nic zawodowo tylko chce sobie pograc na sterowniku klawiszowym pod VST - to mając przelotke (wejście jack stereo - 2 wyjścia jack mono) bede słysze dzwiek w dwóch kanałach? czy musze kupować przedwzmacniacz słuchawkowy?

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 07 lis 2006, 17:56

.........Co zrobić żeby był dźwiek w obydwu kanałach słuchawek?...
To są wyjścia liniowe. One nie są przystosowane do podłączania słuchawek. Powinieneś mieć jeszcze przedwzmacniacz słuchawkowy. Jak w takim razie podłączasz odsłuch (głośniki)?...

Jednak zakładając, że nie nagrywam nic zawodowo tylko chce sobie pograc na sterowniku klawiszowym pod VST - to mając przelotke (wejście jack stereo - 2 wyjścia jack mono) bede słysze dzwiek w dwóch kanałach? czy musze kupować przedwzmacniacz słuchawkowy?...
Podłącz się przez wyjścia liniowe do wierzy, a tam pewno masz wyjście słuchawkowe i będziesz słyszał siebie na dwóch kanałach.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 07 lis 2006, 17:58

............Co zrobić żeby był dźwiek w obydwu kanałach słuchawek?...

Jednak zakładając, że nie nagrywam nic zawodowo tylko chce sobie pograc na sterowniku klawiszowym pod VST - to mając przelotke (wejście jack stereo - 2 wyjścia jack mono) bede słysze dzwiek w dwóch kanałach? czy musze kupować przedwzmacniacz słuchawkowy?...
Podłącz się przez wyjścia liniowe do wierzy, a tam pewno masz wyjście słuchawkowe i będziesz słyszał siebie na dwóch kanałach.
...
Jak nie masz wierzy, to podłącz sie wyjściami liniowymi do głośników komputerowych, a tam pewno jest wyjście słuchawkowe.
Nie jest to zawodowe rozwiązanie, ale zadziała.
Muzyk, gitarzysta

losthighway

Post autor: losthighway » piątek 10 lis 2006, 11:35

kupilem sobie mikserek behringera eurorack ub802 i w szystko jest ok. dziekuje bardzo wszystkim za porady.

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » piątek 10 lis 2006, 18:23

...kupilem sobie mikserek behringera eurorack ub802 i w szystko jest ok. dziekuje bardzo wszystkim za porady....
Mikserek to najlepszy pomysł. Uważam, że ten ma niezłe wyjście słuchawkowe i radzi sobie też dobrze z wysokoimpedacyjnymi słuchawkami.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » piątek 10 lis 2006, 20:08

jesli chodzi o mnie to mi szkoda miejsca na biurku na duzy mixer dlatego wole miec podpiete pod konsple której uzywam do grania

tutaj

jesli chodzi o jakosc jest wspaniała a mam juz ją 2latka i nadal działa super nie musze miec 16tracków na raz

losthighway

Post autor: losthighway » piątek 10 lis 2006, 22:02

...jesli chodzi o mnie to mi szkoda miejsca na biurku na duzy mixer dlatego wole miec podpiete pod konsple której uzywam do grania

tutaj

jesli chodzi o jakosc jest wspaniała a mam juz ją 2latka i nadal działa super nie musze miec 16tracków na raz ...

no ten mikserek chyba troche lepszy od mojego behringera:)

ODPOWIEDZ