Cubase SX - siatka tempa
mam mały problem... do tej pory tworzyłem na FL 6, ale muszę sie przerzucic na cubase 3... podczas przekladania projektu do cubase musialem zapisac niektore sciezki w FL na wave i gdy te wlasnie sciezki wkladam do cubase program tak jakby automatycznie rozciagal mi je do siatki :| wylaczylem funkcje snap ale to nic nie pomoglo... moze wiecie co jest tego przyczyna ?
Re: Cubase SX - siatka tempa
ustawienia programu i ustawienie tempa - niektorzy tak glupio pisza programy ze taka funkcja jest automatycznie wlaczona i trzeba sie naszukac.......
znow ten cubase....
znow ten cubase....
a dokladniej gdzie ta opcja jest ? bo cos znalesc nie moge :| a latam po opcjach w ta i z powrotem...
wie ktos gdzie ta opcje wylaczyc czy nic ?
...ustawienia programu i ustawienie tempa - niektorzy tak glupio pisza programy ze taka funkcja jest automatycznie wlaczona i trzeba sie naszukac.......
znow ten cubase.......
Zbynia Napisałeś posta - ok, ale praktycznie o niczym czyli o d** Marynie. Może jednak podejdziesz do tego inaczej: konstruktorzy przyjęli takie rozwiązanie, aby ułatwić userom życie, no bo po co Timestrechować każdą pętlę skoro program zrobi to samemu. Zminiejsza się strata czasu na pierdołę - czyż nie?? Druga sprawa to zmiana prędkości w czasie trwania projektu: jeżeli takową bedziesz chciał w nim zamieścić. Są tutaj pewne granice timestrechingu, ale żadna pętla nie wypadnie a instrument nie zmieni tonacji.
Natomiast jeżeli faktycznie funkcja ta przeszkadza (może się zdarzyć tak jak w tym wypadku) należy wejść do poola odznaczyć Musical i po sprawie..
Npaisałem jak wyłączyć tą opcję w samym projekcie ale wiem że można wyłączyć ją także w preferencjach programu, przełączając się bodajże pomiędzy trybami musicial i professional czy coś takeigo. Napewno ktoś jeszce napsize jak to zrobić ogólnie na całości.
pozdr
znow ten cubase.......
Zbynia Napisałeś posta - ok, ale praktycznie o niczym czyli o d** Marynie. Może jednak podejdziesz do tego inaczej: konstruktorzy przyjęli takie rozwiązanie, aby ułatwić userom życie, no bo po co Timestrechować każdą pętlę skoro program zrobi to samemu. Zminiejsza się strata czasu na pierdołę - czyż nie?? Druga sprawa to zmiana prędkości w czasie trwania projektu: jeżeli takową bedziesz chciał w nim zamieścić. Są tutaj pewne granice timestrechingu, ale żadna pętla nie wypadnie a instrument nie zmieni tonacji.
Natomiast jeżeli faktycznie funkcja ta przeszkadza (może się zdarzyć tak jak w tym wypadku) należy wejść do poola odznaczyć Musical i po sprawie..
Npaisałem jak wyłączyć tą opcję w samym projekcie ale wiem że można wyłączyć ją także w preferencjach programu, przełączając się bodajże pomiędzy trybami musicial i professional czy coś takeigo. Napewno ktoś jeszce napsize jak to zrobić ogólnie na całości.
pozdr
no super ulatwienie...
chcialem kolege naprowadzic na temat bo nie wiem jak to sie nazywa w cubase...
jest tez w innych programach ale tam przynajmniej goscie mysla i nie wciskaja szitu na sile....
zluzuj nie powiem co......
jest tez w innych programach ale tam przynajmniej goscie mysla i nie wciskaja szitu na sile....
zluzuj nie powiem co......
odznaczylem musical w pool i nadal jest ten sam problem... wie moze ktos jak ta opcja sie nazywa w preferencjach ?
moze exportuj z FL bez funkcji ACIDIZED albo cos w tym stylu.
..albo wez do edytora jakiegos je (sound forge, wavelab) i zapisz jako zwykly wav bez info o tempie
...ja nie mam czegos takiego.
..albo wez do edytora jakiegos je (sound forge, wavelab) i zapisz jako zwykly wav bez info o tempie
...ja nie mam czegos takiego.
...no super ulatwienie...
zluzuj nie powiem co.........
Może faktycznie zbyt ostro odebrałem, choć żadne to naprwoadznienie było. Ok nieważne jest luz.
Konkretniej co do tematu: może musisz oprócz odznaczenia wyczyścić prędkość "Tempo", tak aby pojawiły się znaki zapytania, poprostu klik(tutaj powinno ci pokazywać jakąś wartość) później delete i enter.jeli nie. to ja nie wiem;najprawdopodobniej chodzi tu o co innego.
zluzuj nie powiem co.........
Może faktycznie zbyt ostro odebrałem, choć żadne to naprwoadznienie było. Ok nieważne jest luz.
Konkretniej co do tematu: może musisz oprócz odznaczenia wyczyścić prędkość "Tempo", tak aby pojawiły się znaki zapytania, poprostu klik(tutaj powinno ci pokazywać jakąś wartość) później delete i enter.jeli nie. to ja nie wiem;najprawdopodobniej chodzi tu o co innego.
już wiem co trzeba zrobic :D dwa razy kliknąć na ścieżkę i odznaczyć nutke w gornym prawym rogu... i po kłopocie ;p