Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
cichydd
autor: cichydd » środa 04 cze 2003, 14:41
Nikogo nie uraziłeś tylko, że takie rady mogą okazać się niedźwiedzią przysługą kiedy okazuje się że wydane pieniądze wcale nie zlikwidują problemu, więc lepiej już nic nie radzić niż wprowadzać kogoś w błąd.
-
tgs
...Nikogo nie uraziłeś tylko, że takie rady mogą okazać się niedźwiedzią przysługą kiedy okazuje się że wydane pieniądze wcale nie zlikwidują problemu, więc lepiej już nic nie radzić niż wprowadzać kogoś w błąd. ...
oki
pozdrowinoka
Młody, ambitny
-
Paweł - Posty:864
... uważam ze to najlepszy SoFt....
Każdy może mieć swoje zdanie.... . A tak przy okazji, na Logic'u pracuję od lat, Cubase'a poznaje od niedawna (z wiadomych powodów) i szczerze mówiąc baaaardzo dziwię się osobom, które przedkładały go nad Logic'a, szczególnie gdy Cubase był jeszcze jako VST. Daleki jestem od wywoływania na forum kolejnej wojny "O wyższości świąt Bożego Narodzenia...", tymbardziej że już niedługo nie będą konkurentami. To tylko taka uwaga na marginesie....
-
cichydd
autor: cichydd » środa 04 cze 2003, 14:55
Nie wytrzymałem i sam sprawdziłem - Logic Audio Platinum 5,5 CoolPro 2 :
Nie da się zmienić pliku w Cooledit nie zamykając sesji w Logicu, programy te nie współpracuję ze sobą a'la cakewalk - wavelab, tym bardziej nie da się w Micrologicu. Po zamknięciu sesji i obrobieniu pliku w Coooledit jest on OD RAZU zmieniony po ponownym otwarciu sesji w Logicu. Nie stwierdziłem żadnych problemów.
Sądzę że popełniasz jakiś błąd bo to co opisujesz jest raczej niemożliwe, skoro wav jest zmieniony to jakim cudem program miałby pamiętać jego poprzednią wersję ? To musiałaby być jakaś super funkcja, jakieś ultra - undo którego nawet najbardziej wypasiony logic nie posiada. Przejrzyj dokładnie katalogi w których logic przechowuje wavy, sprawdz jakie tam są pliki i czy ten który ZAPISUJE Cooledit przy zamykaniu jest DOKŁADNIE tym samym którego używa Logic w sesji.
-
cichydd
autor: cichydd » środa 04 cze 2003, 15:02
Na marginesie :
Ja do niedawna używałem Logica i Coolpro. Steinberg wydawał mi się brzydki i ociężały ( do dziś zostało mu to w wielu produktach ) Niemniej SX mnie przekonał i teraz robię już wszystko pod Cubasem, jedynie ze względu na pluginy i lepszy ( pod pewnymi względami ) sampler czasem wykorzystuję Logic. Nie ma co kibicować - wygrywa to co jest w danym momencie dla kogoś lepsze i tyle. Cubase wygląda w końcu estetycznie, przejrzyście, ma świetny mikser i lepiej obsługuje wiele VSTi.
-
Paweł - Posty:864
... ma świetny mikser i lepiej obsługuje wiele VSTi....
Tak, ale żeby je uruchomić trzeba się namachać myszą 2x wiecej.:-) No ale już się biję po łapach, bo mieliśmy nie licytować.
-
dakko
-
Kontakt:
...To bardzo dziwne zjawisko. Z tego co wiem Dakko ma Micrologic. Proponuję abyś po ponownym otworzeniu sesji usunął stare ścieżki a następnie zaimportowaół TE SAME pliki na nowo. Wtedy powinny już być potraktowane jak nowe, chociaż ja dalej nie rozumiem tego zjawiska. Czy ty to wszystko robisz nie zamykając Logica ? Bo wtedy to jeszcze jest możliwe....
Mam już Logic Audio i zamykam go oczywiście przed edycją w CE. Jak już wcześniej wspomniałem udało mi się zrobić to, co chciałem ale jakoś tak dookoła.
Jeszcze dziś spróbuję zrobić jak wyżej podpowiadasz. Jeśli chodzi o komputery, to nie ma tu możliwości błędu z mojej stony polegającego na nie zapisaniu pracy, czy zamianie folderu. Nic z tych rzeczy. Dokładnie wiem, na czym i gdzie pracuję. Gdyby to zjawisko nie było tak zagadkowe, to przecież nie szukał bym pomocy na forum. Tylko w dalszym ciągu nie mogę znaleźć w Logic tego, o czym pisał "Zone", a mianowicie "refresh overview". Ale dzisiaj się jeszcze pobawię i na pewno dam znać.
Pozdrówka
Zespół Piosenki Łagodnej Kameleon. Największy sukces - nasza kompozycja do wiersza J.Kasprowicza "Wiatr gnie sieroce smreki" zdobyła tytuł rajdowej piosenki roku 2002 na XXX Jubileuszowym Ogólnopol. Turystycznym Festiwalu Piosnki Studenckiej BAZUNA 2002
-
MB
Zaczynam podejrzewać, że problem tkwi w ustawieniacyh Logic. Pliki obrobione w edytorze - dowolnym - dobrze brzmią w odtwarzaczach. Myślę, że logic zapisuje sobie obraz graficzny ścieżki i według niego odtwarza.
Ależ to jest nonsens! Logic nie może odtwarzać pliku tylko na podstawie obrazu graficznego. Gdyby tak byłoby mielibyśmy od czynienia z fenomenalną bezstratną kompresją danych audio 1:100.
Jest absolutnie pewne, że Logic odtwarza plik z dysku dokładnie tak, jak wynika z wartości próbek, a nie jakiegoś tam obrazu. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że w trakcie importu wava do projektu tworzona jest kopia tego wava w jakimś katalogu i Logic działa na tej kopii. Tymczasem kolega otwiera z Zimnej Edycie oryginał, obrabia go i zapisuje w to samo miejsce. Nic dziwnego, że Logic tego nie widzi.
A wszystko byłoby takie proste, gdyby Logic miał na pokładzie edytor, podobnie jak CubaseSX, Samplitude czy cała reszta konkurencji.
-
Zone
MB:
> A wszystko byłoby takie proste, gdyby Logic miał na pokładzie edytor,
> podobnie jak CubaseSX, Samplitude czy cała reszta konkurencji.
Ogromny minus tego programu, ale reszta NIECH ZYJE! :)
Pozdrawiam/Zone
Sanok