Gigasampler???

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
maso
Gigasampler???

Post autor: maso » wtorek 03 cze 2003, 21:27

Czy moze mi ktoś odpowiedzieć jak wybrnąć-Gigasampler wywala mi błąd EWCTL 32.dll .Jak naprawic ten błąd?Czego brakuje i skąd to ściągnąc?

Pozdrawim.
Jestem Muzykiem

Awatar użytkownika
cichydd

Re: Gigasampler???

Post autor: cichydd » wtorek 03 cze 2003, 22:28

Używasz GS od dawna czy dopiero zamierzasz ?

Awatar użytkownika
kos

Post autor: kos » środa 04 cze 2003, 10:33

...Czy moze mi ktoś odpowiedzieć jak wybrnąć-Gigasampler wywala mi błąd EWCTL 32.dll .Jak naprawic ten błąd?Czego brakuje i skąd to ściągnąc?

Pozdrawim. ...

Daj sobie spokój z gigasamplerem. Ja mam to już sa sobą. Chyba że robisz muzykę do filmów dla hollywood. Radzę zainteresowac się Sample Tank firmy IK Multimedia.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 04 cze 2003, 13:07

Samplami w formacie GIG świetmie grają samplery takie jak EXS24 ( w Logic Audio ) i Halion ( Steinberg ) Jeżeli używasz sekwencera typu Cubase to lepiej będzie używać takiego samplera pracujęcego pod ASIO niż Gigasamplera. Brak konfliktów, dodatkowych sterowników a efekt ten sam. Również możne używać sampli prosto z dysku czyli bez ograniczenia pamięcią ram.

Awatar użytkownika
tgs

Post autor: tgs » środa 04 cze 2003, 13:28

KONTAKT ja tego uzywam jest OK
Młody, ambitny

maso

Post autor: maso » środa 04 cze 2003, 17:40

...Używasz GS od dawna czy dopiero zamierzasz ? ...

Od niedawna.Kiedyś zainstalowałem GS i było O.K.Jak zmieniłem kartę na SB Live Player digital 5.1,to zaczęło się chrzanić.Mam nadzieję,że ktoś już miał podobny problem i go rozwiązał.
Jestem Muzykiem

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 04 cze 2003, 17:43

......Używasz GS od dawna czy dopiero zamierzasz ? ...

Od niedawna.Kiedyś zainstalowałem GS i było O.K.Jak zmieniłem kartę na SB Live Player digital 5.1,to zaczęło się chrzanić.Mam nadzieję,że ktoś już miał podobny problem i go rozwiązał. ...

Przede wszystkim to karta powinna miec sterowniki GSIF - GigaStudioInterFace. Jesli tego nie ma (a SB w zadnej postaci nie ma), to zestaw ten nie bedzie dzialal poprawnie. Jakie rozwiazanie? - najtansza karta ze sterownikami GSIF - jesli juz tak sie uparles na tego GS.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 04 cze 2003, 20:16

Daj spokój . Mając Live nie ma sensu zmuszać do pracy GS. Lepiej użyć innego samplera, który daje takie same możliwośći i obsługuje format GIG.

Awatar użytkownika
kos

Post autor: kos » środa 04 cze 2003, 22:50

.........Używasz GS od dawna czy dopiero zamierzasz ? ...

Od niedawna.Kiedyś zainstalowałem GS i było O.K.Jak zmieniłem kartę na SB Live Player digital 5.1,to zaczęło się chrzanić.Mam nadzieję,że ktoś już miał podobny problem i go rozwiązał. ...

Przede wszystkim to karta powinna miec sterowniki GSIF - GigaStudioInterFace. Jesli tego nie ma (a SB w zadnej postaci nie ma), to zestaw ten nie bedzie dzialal poprawnie. Jakie rozwiazanie? - najtansza karta ze sterownikami GSIF - jesli juz tak sie uparles na tego GS.

...

Najtańsza karta z tymi sterownikami to chyba Maya 44 .

maso

Post autor: maso » środa 04 cze 2003, 23:17

............Używasz GS od dawna czy dopiero zamierzasz ? ...

...

Najtańsza karta z tymi sterownikami to chyba Maya 44 . ...

O.K.Kumpel posiada SB Liva...EAX(chyba) i GSampler chodzi.Czy Giga Studio bę dzie działało poprawnie?Jaki sampler proponujesz?Musi być prosty i musi dzialać z Cubase'm-Najlepiej jakby obsł€giwał Gigi.
Jestem Muzykiem

ODPOWIEDZ