ACID PRO 6 - problem z MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
buyogibu
ACID PRO 6 - problem z MIDI

Post autor: buyogibu » piątek 01 wrz 2006, 09:02

Witam.
Używam ACID PRO 6 i SOUNFORGE 8. Ostatnio zmieniłem karte na e-mu 0404 i kupiłem keyboard który podłączyłem do karty przez port midi. Wypróbowałem klawisze na programie FM7 i wszystko działało bez problemu.Mogłem sterować z klawisza ten programik.
Jednak kiedy chce uzywać FM7 jako vsti w programie ACID, zaczynają się problemy... Niby wyszukuje to i wyświetla mi instrument w Acidzie ale sterować nim mogę jedynie myszką... co jest bez sensu.
Potrzebuje jakiejś cierpliwej i łopatologicznej instrukcji, krok po kroku jak prawidłowo skonfigurować w acidzie ten instrument, tak żebym mógł sterować klawiszem, oraz jak ustawić program acid pro 6 do nagrywania osobnej ścieżki midi (najlepiej krok po kroku na jakimś przykładzie jak nagrać taka ścieżkę)

Wiem, że dla większości z was to dość banalne i może śmieszne zapytanie ale mimo to prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc.

Zbynia

Re: ACID PRO 6 - problem z MIDI

Post autor: Zbynia » piątek 01 wrz 2006, 10:40

wszystko masz objasnione w helpie - lopatologicznie - wystarczy zajrzec

buyogibu

Post autor: buyogibu » piątek 01 wrz 2006, 11:21

chyba jednak nie do końca... przynajmniej ja nie widze żeby było to napisane..
jeśłi jest ktoś cierpliwy i może pomóc to poprosze o wpis tutaj lub na maila..

abproject

Post autor: abproject » piątek 01 wrz 2006, 12:20

...
Najpierw upewnij sie czy program widzi stery karty : Options-Preferences-Audio Device.
Jesli chcesz nagrac cos w midi to dajesz : Insert -Midi Track. Oczywiscie na tracku kiedy masz kanał 1 w midi to w klawiszu tez ustawiasz 1. Na tym tracku klikasz na czerwone koło (nagrywanie) i sprawdzasz poziomy, kiedy ustwisz juz to klikasz na record w menu głównym.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 01 wrz 2006, 15:36

to albo masz super ksiazke do programu(o ile kupiles wersje pudelkowa) albo masz manuala na stronie........

wystarczy chciec - jesli chcesz aby ktos ci objasnial to za dwa dni napiszesz z kolejnym problemem.....a ta droga daleko nie zajedziesz niestety

skonfiguruj w preferencjach wszystko jak nalezy i wszystko

buyogibu

Post autor: buyogibu » piątek 01 wrz 2006, 15:40

przyznaje.... znalazłem już przed twoim wpisem ,wcześniej manuala, niestety tylko w wersji angielskiej, ale moze sobie jakos poradze..w każdym razie dzięki tym którzy chcieli pomóc..
ps. jeśłi ktoś posiada polską wersję manuala to prośba o kontakt ze mna
pozdrawiam

ODPOWIEDZ