Microsoft - mapowanie dźwięku

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
mellodeque
Kontakt:
Re: Microsoft - mapowanie dźwięku

Post autor: mellodeque » czwartek 13 lip 2006, 09:02

Dodaj kolejny klocek - rejestruj na innym kompie jesli masz gdzieś pod ręką, albo jakimś rejestratorem przenośnym, DAT cokolwiek, co potrafi sumę ci zgrać w odpowiedniej jakości.

Pozostaje jeszcze kombinacja z czymś takim jak DirectWire, (ESI to ma) - tam np Sonar Pracuje na ASIO, SoundForge na MME, łączysz wirtualnie kabelkami w DirectWire Wyjscia ASIO dp wejsc MME i po krzyku, mi osobiscie nic jeszcze nie zgubiło się..

ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 13 lip 2006, 09:44

ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp. ...
To jest niezła mysl, z tym drugim kompem.... Zastanawiam sie tylko dlaczego takich problemów nie ma pod win98?

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 13 lip 2006, 11:56

a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » czwartek 13 lip 2006, 15:22

...

ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp. ...
To jest niezła mysl, z tym drugim kompem.... Zastanawiam sie tylko dlaczego takich problemów nie ma pod win98?...
Mówisz o 98? Jakiego ty masz właściwie kompa?

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » czwartek 13 lip 2006, 15:28

...a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?...
O tym samym pomyślałem. W Sonarze tworzysz nowy ślad stereo, przypisujesz wejście, mutujesz ślad i wciskasz nagrywanie.

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » czwartek 13 lip 2006, 19:31

O tym samym pomyślałem. W Sonarze tworzysz nowy ślad stereo, przypisujesz wejście, mutujesz ślad i wciskasz nagrywanie....
Jeżeli problemem jest małowydajny dysk, a tak jest najpewniej, to czy to bedzie nagrywane w Sonarze czy w SF nie będzie miało znaczenia. Rozwiązaniem jest jedynie rendering/mixdown/bounce.

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 13 lip 2006, 22:35

......a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?...
Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, ale ciągle mnie niepokoi dlaczego wychodząc na drugi program są problemy. I dlaczego ich nie było pod 98. mam proc AMD 1700, 800 ramu. Trzymałem się długo 98ki bo nie miałem z nim żadnych problemów. teraz niestety jestem zmuszony pracować na XP, który zabiera mnóstwo pary sprzętowi, mimo wyłączenia wszelkich niepotrzebnych rzeczy.

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » piątek 14 lip 2006, 14:25

Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, (...)

Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » piątek 14 lip 2006, 15:55

...Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, (...)

Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?...
Tak.Mixdown nie wchodzi w grę, bo wypuszczam sygnał na zewnątrz.

ODPOWIEDZ