peak procesora

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
osisko
peak procesora

Post autor: osisko » czwartek 27 paź 2005, 20:55

witam

od razu zaznaczam, ze archiwum przerylem, i odpowiedzi nie znalazlem :> do rzeczy, w czasie pracy mam silne "strzaly" w glosnikach, jest to zwiazne z peakiem CPU wystepujacym przynajmniej raz na minute a na ogol czesciej, nie jest to zwiazane z poziomami sygnalow, sa pod scisla kontrola, problem wystepowal przy 2 kartach czyli przy audigy 2 ZS laptop (co raczej dziwic nie moze) a obecnie przy EMU 1616M, proba lokalizacji zrodla tegowoz nie powiodla sie... laptop acer aspire 1683, P centrino 1,7 G, 512 RAM, EMU 1616M, cubase LE/SX, reason i garsc wtyczek... czy ktos ma moze pomysl gdzie szukac zrodla tego upierdliwego zjawiska? cobyk wyciagnac na swiatlo i zatluc... ;)

za wszelkie odpowiedzi dziekuje (o ile beda takowe)

z harcerskim...

waldemar osa osiecki

www.osa-project.com

Zbynia

Re: peak procesora

Post autor: Zbynia » czwartek 27 paź 2005, 23:14

co sie uruchamia wraz z systemem - sprawdz

sprawdz oszczedzanie energii - moze to pieknie zamula

nic wiecej nie przychodzi mi do glowy

no i przy czym to sie dzieje - czy przy jednym wav'ie czy przy 50 sladowym projekcie...

Awatar użytkownika
osisko

Re: peak procesora

Post autor: osisko » czwartek 27 paź 2005, 23:44

...co sie uruchamia wraz z systemem - sprawdz

sprawdz oszczedzanie energii - moze to pieknie zamula

nic wiecej nie przychodzi mi do glowy

no i przy czym to sie dzieje - czy przy jednym wav'ie czy przy 50 sladowym projekcie......

to sie dzieje nawet bez jednego wava, pare vsti odpalonych w tle, zuzycie cp ok. 20- 30 % ale "skoki" sa ponad 100%.. oszczedzanie energii to pierwsza rzecz, ktora mi przyszla do lba, powylaczalem wszytstkie mozliwe rzeczy msconfig/autostart, brak koncepcji....jak na razie.

probowalem ustawien i optymalizacji tweakiem, rezultat ten sam, robilem benchmarki podzespolow w kompie, wszystko jest ok, niby...

jescze w warunkach domowych, to pal licho, niech sobie czasem strzeli, lecz ja myslalem o uzywaniu tego zestawu do gry live. w tej postaci jak na razie musze zapomniec o tym..ale licze, ze ktos rzuci jakoby od niechcenia, polgebkiem zdanie, ktore rozwiaza problem...oby

pozdrawiam...
www.osa-project.com

ODPOWIEDZ