TLA IVORY - serwis

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dwaku
TLA IVORY - serwis

Post autor: dwaku » wtorek 25 paź 2005, 23:55

Gdzie w Wawie znajduje się serwis TLA? Mam 5050, która jest bodajże z 2002 i się zastanawiam kiedy powinienem wymienić lampy? Poza tym padł mi wskaźnik Gain Reduction i przy okazji bym go mógł naprawić. Czytałem tu o próbach podmiany standardowych lamp na inne modele. Ktoś może mógłby jakoś rozwinąć ten temat. Jakie lampy kupić, gdzie i za ile ? :)

Awatar użytkownika
mel

Re: TLA IVORY - serwis

Post autor: mel » środa 26 paź 2005, 00:53

...Gdzie w Wawie znajduje się serwis TLA? Mam 5050, która jest bodajże z 2002 i się zastanawiam kiedy powinienem wymienić lampy? Poza tym padł mi wskaźnik Gain Reduction i przy okazji bym go mógł naprawić. Czytałem tu o próbach podmiany standardowych lamp na inne modele. Ktoś może mógłby jakoś rozwinąć ten temat. Jakie lampy kupić, gdzie i za ile ? :)...

Wymienilem w TLAudio C1 lampy na 12AX7WXT Sovteka. Jest baaardzo dobrze.

dwaku

Post autor: dwaku » środa 26 paź 2005, 01:51

......Gdzie w Wawie znajduje się serwis TLA? Mam 5050, która jest bodajże z 2002 i się zastanawiam kiedy powinienem wymienić lampy? Poza tym padł mi wskaźnik Gain Reduction i przy okazji bym go mógł naprawić. Czytałem tu o próbach podmiany standardowych lamp na inne modele. Ktoś może mógłby jakoś rozwinąć ten temat. Jakie lampy kupić, gdzie i za ile ? :)...

Wymienilem w TLAudio C1 lampy na 12AX7WXT Sovteka. Jest baaardzo dobrze....

Gdzie zakupione? Po jakiej cenie?

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » środa 26 paź 2005, 10:55

.........Gdzie w Wawie znajduje się serwis TLA? Mam 5050, która jest bodajże z 2002 i się zastanawiam kiedy powinienem wymienić lampy? Poza tym padł mi wskaźnik Gain Reduction i przy okazji bym go mógł naprawić. Czytałem tu o próbach podmiany standardowych lamp na inne modele. Ktoś może mógłby jakoś rozwinąć ten temat. Jakie lampy kupić, gdzie i za ile ? :)...

Wymienilem w TLAudio C1 lampy na 12AX7WXT Sovteka. Jest baaardzo dobrze....

Gdzie zakupione? Po jakiej cenie? ...

Udalo mi sie znalezc na allegro po 40zl. Kupilem wiecej niz potrzeba, znalazlem pare i wszystko. Jeszcze 2 mam, jakby co

yavek

Post autor: yavek » wtorek 14 lut 2006, 09:36

Poza tym padł mi wskaźnik Gain Reduction i przy okazji bym go mógł naprawić.

Bardzo jestem ciekaw czy udało Ci sie to naprawić i gdzie? Mój Fatman od czerwca ubiegłego roku leży w Audiotechu i jakoś cały czas mają pod górkę.

dwaku

Post autor: dwaku » niedziela 04 maja 2008, 18:13

Padł mi kolejny wskaźnik diodowy dlatego odkopuję temat. Gdzie oddać TLA do serwisu?

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 05 maja 2008, 05:54

...Padł mi kolejny wskaźnik diodowy dlatego odkopuję temat. Gdzie oddać TLA do serwisu?...
www.audiotechpro.pl jakby nie bylo dystrybutor TL Audio od ladnych paru lat,wiec nie rozumiem pytania..........
[addsig]

ODPOWIEDZ