Monitory douszne
Witam, chcialem sie dowiedziec gdzie moge znalesc (w internecie badz w sklepie) monitory douszne (przewodowe) dopasowujące sie do kształtu małżowiny pod wpływem ciapła.Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Re: Monitory douszne
polecam cos z geneleca w aluminiowej obudowie tylko rozgrzej do tych kilku tysiecy stopni....heh
chodzi ci o sluchawki tak?
a po co takie?myslisz ze jak zaklei ci ucho to bedzie lepiej?a jak pod wplywem temperatury zaleje ci caly przewod uszny?
ech czego to ludzie nie wymysla.....
chodzi ci o sluchawki tak?
a po co takie?myslisz ze jak zaklei ci ucho to bedzie lepiej?a jak pod wplywem temperatury zaleje ci caly przewod uszny?
ech czego to ludzie nie wymysla.....
zwykłe sa do kitu bo wypadaja, mam specyficzne uszy :D dlatego sluchawki musza sie dostosowac do mnie a nie ja do nich a poza tym wiem ze takie sa tylko nie moge tego nigdzie znalesc :(
......SHURE - Seria E, ceny słuchawek od chyba 300zł
...
...
A co powiecie na Koss Sparkplug2 ?
...
...
A co powiecie na Koss Sparkplug2 ?
Zdaje sie, ze kolega po prostu musi sobie zrobic odlewy, wtedy na pewno sluchawki nie beda mu wypadac. Odlew dodatkowo (plus lub minus, zalezy) odizoluje go od sceny. Ewentualnie do sluchawek Shure'a serii E sa zolte gabki ktore ukladaja sie do ksztaltu kanalu usznego.
C.
C.
No właśnie problem leży w tych gąbeczkach a nie w słuchawkach (tak mi się wydaję) :) bo w sumie nawet na koss'y sparkplug'i mozna zalozyc takie gąbeczki, tylko skad je wziać ? :(
Witam,
Ponieważ na codzień mam do czynienia z kwestiami form ucha, wkładek usznych itd itd. To powiem tak: ostatnio wpadły w moje ręce piękne urządzonka, które są otwartymi wkładkami usznymi, a kotwiczy się je w kanale słuchowym. Wprowadzenie dźwięku odbywa się za pomocą cienkiego wężyka niemalże niewidocznego, a dodatkowa, sztywna żyłka zapewnia dobre zamocowanie w uchu.
Niestety na razie coś takiego tylko do aparacików słuchowych, ale może wkrótce będzie można dostać to w wersjach dostosowanych do użytku nagłośnieniowego.
Pozdrawiam, Antheck
[addsig]
Ponieważ na codzień mam do czynienia z kwestiami form ucha, wkładek usznych itd itd. To powiem tak: ostatnio wpadły w moje ręce piękne urządzonka, które są otwartymi wkładkami usznymi, a kotwiczy się je w kanale słuchowym. Wprowadzenie dźwięku odbywa się za pomocą cienkiego wężyka niemalże niewidocznego, a dodatkowa, sztywna żyłka zapewnia dobre zamocowanie w uchu.
Niestety na razie coś takiego tylko do aparacików słuchowych, ale może wkrótce będzie można dostać to w wersjach dostosowanych do użytku nagłośnieniowego.
Pozdrawiam, Antheck
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
...Witam,
Pozdrawiam, Antheck
...
widex elan ?
Pozdrawiam, Antheck
...
widex elan ?
- Miłaszewski
Zdecydowanie polecam rozwiazania firmy Etymotic: www.etymotic.com
[addsig]
[addsig]
bo w sumie nawet na koss'y sparkplug'i mozna zalozyc takie gąbeczki, tylko skad je wziać ? :(...
Paczke w ktorej jest chyba 20 sztuk polsound sprzedaje za jakies 80 zl
Paczke w ktorej jest chyba 20 sztuk polsound sprzedaje za jakies 80 zl