Dlaczego wirtualne miksery nie mają... ?
Dlaczego zaden z wirtualnych mikskerów niema prawdziwej kontroli panoramy , tzn. ma lewo prawo , ale aby zawezic dany slad nalezy uzyc jakiegos plaginu ...... to bez sesu , cała masa instrumentów virtualnych nie dosc ze cieniutko brzmi to ma rosfazowane barwy , ktore gina w mono , ciagle mi brakuje prawdziwej kontroli panoramy gdzie mozna po prostu zawezic dzwiek i juz. ... nawet w czasie Misku łatwiej jest kontrolowac dzwiek planujac jego przestrzen ...Jedyny znany mi program w ktorym mozna kontrolowac panorame to Pro tools.. tylko nie pamietam czy to przypadkiem nie dział na dwóch plikach mono zamiast jedym stereo . wiem ze w np. Logicu moge zrobic sobie dwa slady mono i bede mogł robic z tym co chce, ale to jest kiepski pomysł. i bardzo dyskozerny .
Re: Dlaczego wirtualne miksery nie mają... ?
...Dlaczego zaden z wirtualnych mikskerów niema prawdziwej kontroli panoramy , tzn. ma lewo prawo , ale aby zawezic dany slad nalezy uzyc jakiegos plaginu ...... to bez sesu , cała masa instrumentów virtualnych nie dosc ze cieniutko brzmi to ma rosfazowane barwy , ktore gina w mono , ciagle mi brakuje prawdziwej kontroli panoramy gdzie mozna po prostu zawezic dzwiek i juz. ... nawet w czasie Misku łatwiej jest kontrolowac dzwiek planujac jego przestrzen ...Jedyny znany mi program w ktorym mozna kontrolowac panorame to Pro tools.. tylko nie pamietam czy to przypadkiem nie dział na dwóch plikach mono zamiast jedym stereo . wiem ze w np. Logicu moge zrobic sobie dwa slady mono i bede mogł robic z tym co chce, ale to jest kiepski pomysł. i bardzo dyskozerny . ...
mają.
w cubase vst było to na wierzchu. jak zaimportowałem sesje z vs,t to w sx'ie tez sie pokazał ten sposób regulacji panoramy.
ale zeby znalezc, wysiagnac na wierz sposób ten w sx cubase...to niestety. nie udałóo się
mają.
w cubase vst było to na wierzchu. jak zaimportowałem sesje z vs,t to w sx'ie tez sie pokazał ten sposób regulacji panoramy.
ale zeby znalezc, wysiagnac na wierz sposób ten w sx cubase...to niestety. nie udałóo się
Dlaczego zaden z wirtualnych mikskerów niema prawdziwej kontroli panoramy , tzn. ma lewo prawo , ale aby zawezic dany slad nalezy uzyc jakiegos plaginu
Ja bym jednak proponowal kliknac prawym klawiszem myszy na panorame w kubusiu

Dzieki matiz

...Dlaczego zaden z wirtualnych mikskerów niema prawdziwej kontroli panoramy , tzn. ma lewo prawo , ale aby zawezic dany slad nalezy uzyc jakiegos plaginu
...
No tak, ja sobie moge klikac w Logicu ..... w czoło

Ale pisales "dlaczego zaden" - a tu sie okazuje, ze chodzi o logica tylko. Jak tak to nie wiem, nie pomoge...

Ale pisales "dlaczego zaden" - a tu sie okazuje, ze chodzi o logica tylko. Jak tak to nie wiem, nie pomoge...
...No tak, ja sobie moge klikac w Logicu ..... w czoło
Ale pisales "dlaczego zaden" - a tu sie okazuje, ze chodzi o logica tylko. Jak tak to nie wiem, nie pomoge......
własnie przewertowałem 3 kilogramowa instrukcje i nigdzie nie wspomina sie o zawezaniu panoramy , lipa

Ale pisales "dlaczego zaden" - a tu sie okazuje, ze chodzi o logica tylko. Jak tak to nie wiem, nie pomoge......
własnie przewertowałem 3 kilogramowa instrukcje i nigdzie nie wspomina sie o zawezaniu panoramy , lipa

Logic chyba w ogole niema takiej opcji , panowie "konstruktorzy " Logicowi nie brali pod uwage tego ze ktos moze chciec zawezic panorame

- Miłaszewski
Master, probowales wtyczki DirMixer? Zdaje sie ze ona moze Ci pomoc.
[addsig]
[addsig]
...Master, probowales wtyczki DirMixer? Zdaje sie ze ona moze Ci pomoc.
...
Oczywiscie ze tak, to jedyna opcja w Logicu , tylko ze ta wtyczka nie działa jak panorama a raczej dodaje sygł mono do sygnału stereo , jesli masz mikser, to zrob małe dosiwadczenie , przepusc sygnał stereo przez ten plagiin, ustawiony do powłowy , potem , przepusc przez stół z panorama ustawiona "" na prosto "" tzn. nie mono ,. lecz połowa panoramy 50% to sie zorietujesz co straciłes. ten Palgin to substytut ... nie podoba mi sie jak działa
...
Oczywiscie ze tak, to jedyna opcja w Logicu , tylko ze ta wtyczka nie działa jak panorama a raczej dodaje sygł mono do sygnału stereo , jesli masz mikser, to zrob małe dosiwadczenie , przepusc sygnał stereo przez ten plagiin, ustawiony do powłowy , potem , przepusc przez stół z panorama ustawiona "" na prosto "" tzn. nie mono ,. lecz połowa panoramy 50% to sie zorietujesz co straciłes. ten Palgin to substytut ... nie podoba mi sie jak działa