Potrzebuję sprawdzic czy mój program poprawnie rozpoznaje tę kartę, ale jej nie mam. Byłbym niesłychanie wdzięczny gdyby jakiś użytkownik tejże sprawdził to dla mnie. (jeśli ktoś ma 1010 LT lub inną wielokanałową M-Audio to też bym prosił, ale koniecznie z zaznaczeniem na jakiej karcie było sprawdzane). Program wymaga Win XP (na 2000 chyba tez pójdzie).
Dla chcących pomóc instrukcja:
Ściągnij http://pq.royy.net/rb.exe - jest to samorozpakowujące się archiwum zip. Stwórz pusty folder. Uruchom plik archiwum. Naciśnij OK na komunikacie o niezarejestrowanej wersji zipa, następnie naciśnij Browse, wybierz właśnie utworzony folder i naciśnij Unzip. Zamknij okno rozpakowywania i otwórz folder. Powinny pojawić się w nim 3 pliki: RatBehav.exe, inpout32.dll and bass.dll. Uruchom RatBehav.exe. (Możesz zauważyć duze obciążenie procesora gdy program działa - tak ma być).
Pojawi sie komunikat "An audio device must be selected". Naciśnij OK.
Pojawi się okno Setup. Po lewej powinna być lista urządzeń audio. Wybierz 'No sound' przez klikniecie (możesz wybrać inne urządzenie, ale program spróbuje zainicjalizować wybrane urządzenie, czego możesz nie chcieć). Naciśnij OK.
Pojawi sie okno z piecioma przyciskami (trzy bedą nieaktywne). Kliknij Exit.
W folderze powinny pojawić się podfolder logs i plik RatBehav.ini. Otwórz plik RatBehav.Ini - powienien otworzyć się w notatniku. Skopiuj zawartość pliku i wklej do tego wątku. Lub, jesli wolisz wyslij mi emailem na pk83 #at# georgetown.edu.
Z góry bardzo dziekuję!
Prośba do użytkowników M-Audio Delta 1010
Re: Prośba do użytkowników M-Audio Delta 1010
inną wielokanałową M-Audio to też bym prosi
Delta 44 się liczy?
Delta 44 się liczy?
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
Delta 44 się liczy?
...
Jeśli możesz sprawdzic, to bardzo poproszę. jak nikt z 1010 nie sprawdzi, to przynajmniej bedę miał pewne pojęcie
...
Jeśli możesz sprawdzic, to bardzo poproszę. jak nikt z 1010 nie sprawdzi, to przynajmniej bedę miał pewne pojęcie

Mam delte 1010.
zawartość pliku:
[Port]
PortAddress=0
[Directories]
OutputFileDir=C:\\Documents and Settings\\Administrator\\Pulpit\\xxx
[AudioDevices]
DeviceCount=7
ChosenDevice=0
Device0=No sound
Device1=M-Audio Delta 1010LT Multichannel
Device2=M-Audio Delta 1010LT 1/2
Device3=M-Audio Delta 1010LT 3/4
Device4=M-Audio Delta 1010LT 5/6
Device5=M-Audio Delta 1010LT 7/8
Device6=M-Audio Delta 1010LT S/PDIF
zawartość pliku:
[Port]
PortAddress=0
[Directories]
OutputFileDir=C:\\Documents and Settings\\Administrator\\Pulpit\\xxx
[AudioDevices]
DeviceCount=7
ChosenDevice=0
Device0=No sound
Device1=M-Audio Delta 1010LT Multichannel
Device2=M-Audio Delta 1010LT 1/2
Device3=M-Audio Delta 1010LT 3/4
Device4=M-Audio Delta 1010LT 5/6
Device5=M-Audio Delta 1010LT 7/8
Device6=M-Audio Delta 1010LT S/PDIF
..a o co właściwie chodzi?
.....a o co właściwie chodzi?...
Yeeeees!
Dzięki!
Chodzi o to, że piszę program ktory ma odgrywać dźwięki na różnych kanałach Delty. Nie byłem pewien, czy program będzie ją widział jako jedno urządzenie Multichannel, czy jako 5 urządzeń stereo. Gdyby był tylko Multichannel, byłoby mi trudniej, bo chcę użyć stereo. Teraz wiem, że jako jedno i drugie, co mnie niesłychanie cieszy.
Yeeeees!
Dzięki!
Chodzi o to, że piszę program ktory ma odgrywać dźwięki na różnych kanałach Delty. Nie byłem pewien, czy program będzie ją widział jako jedno urządzenie Multichannel, czy jako 5 urządzeń stereo. Gdyby był tylko Multichannel, byłoby mi trudniej, bo chcę użyć stereo. Teraz wiem, że jako jedno i drugie, co mnie niesłychanie cieszy.
PS - rozumiem, że masz deltę 1010 LT? Bo napisałeś tylko 1010, ale w pliku wyświetla LT.
tak, 1010LT.
pozdrawiam
pozdrawiam