Koszmar stratocaster'a - 3x singiel
Mam stratocaster'a i zastanawiam sie czy bez wymieniania przystawek moge cos zrobic z jego brzmieniem. Przy grze na pojedyńczych singlach trzasznie "brzęczy i huczy" (ktoś mi mówił że na przeciwfazach). Może można to jakoś lepiej uziemić albo co?? Jestem w temacie zielony. Help me.
Re: Koszmar stratocaster'a - 3x singiel
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
...Mam stratocaster'a i zastanawiam sie czy bez wymieniania przystawek moge cos zrobic z jego brzmieniem. Przy grze na pojedyńczych singlach trzasznie "brzęczy i huczy" (ktoś mi mówił że na przeciwfazach). Może można to jakoś lepiej uziemić albo co?? Jestem w temacie zielony. Help me....
Przecież to cały urok Strata, że ma single... To, że brumi to właśnie urok pasywnych singli. Możesz wymienić je na mini humbuckery w obudowie singla, możesz wsadzić zestaw aktywny itd. Ale to są zabiegi, które poza zmniejszeniem brudów zmienią brzmienie. Są też single nie brumiące - Fender robi takie pod nazwą Vintage Noiseless i to może być dla Ciebie najrosądniejsze rozwiązanie. Ale jeżeli kupiłeś Strato z zamiarem grania na mocnych przesterach i to na singlach, to chyba zły wybór...
Jacek
Przecież to cały urok Strata, że ma single... To, że brumi to właśnie urok pasywnych singli. Możesz wymienić je na mini humbuckery w obudowie singla, możesz wsadzić zestaw aktywny itd. Ale to są zabiegi, które poza zmniejszeniem brudów zmienią brzmienie. Są też single nie brumiące - Fender robi takie pod nazwą Vintage Noiseless i to może być dla Ciebie najrosądniejsze rozwiązanie. Ale jeżeli kupiłeś Strato z zamiarem grania na mocnych przesterach i to na singlach, to chyba zły wybór...
Jacek
ehh- jak ja uwielbiam brzmienie strata 'bell tone'... sam miodzik... Jeżeli masz przełącznik 5-cio pozycyjny, to powinieneś mieć możliwość podłączenia dwóch singli równolegle- wtedy brumy się zmniejszą- oczywiście zmieni to brzmienie i nie wzmocni sygnału... Tak, jak mówił przedmówca- zerknij na przystawki- jest na rynku wiele fajnych singli.
Cyprio
Cyprio
Mozesz też spróbować z pickupami Seymour Duncan z serii STK-2. Zero brumów i szumów a brzmienie nietniete - straciakowe jak było tak jest.
Cena za szt ok 75EUR
Cena za szt ok 75EUR
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Mam stratocaster'a i zastanawiam sie czy bez wymieniania przystawek moge cos zrobic z jego brzmieniem. Przy grze na pojedyńczych singlach trzasznie "brzęczy i huczy" (ktoś mi mówił że na przeciwfazach). Może można to jakoś lepiej uziemić albo co?? Jestem w temacie zielony. Help me....
1. Ekranowanie grafitem 2. Zmiana przystawek na bezbrumowe - polecam oferte Fendera z serii Custom - drogie ale warto.
1. Ekranowanie grafitem 2. Zmiana przystawek na bezbrumowe - polecam oferte Fendera z serii Custom - drogie ale warto.
> 1. Ekranowanie grafitem
To na brum niewiele pomoże, ale na inne zakłócenia - monitor etc. owszem. Namerzyłem folię samoprzylepną - miedzianą w Cyfronice - świetnie się tym wykleja dziury pod pickupami, bardzo dobre przewodzi i ekranuje - polecam.
Jacek
To na brum niewiele pomoże, ale na inne zakłócenia - monitor etc. owszem. Namerzyłem folię samoprzylepną - miedzianą w Cyfronice - świetnie się tym wykleja dziury pod pickupami, bardzo dobre przewodzi i ekranuje - polecam.
Jacek