M-Audio Trigger Finger - kto używa?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
msieczko
M-Audio Trigger Finger - kto używa?

Post autor: msieczko » wtorek 09 sie 2005, 11:39

Szukam dedykowanego kontrolera midi do programowania perkusji (juz jedna klawiature zajechalem w ten sposob

w oko wpadl mi m-audio Trigger Finger:

http://www.m-audio.com/products/en_us/TriggerFinger-main.html

czy ktos ma doswiadczenia z tym sprzetem ?

jakie wrazenia ?

w sumie w podobnej cenie mozna kupic sterownik akai ale tamta konstrukcja ma juz kilka lat mniej funkcji niz m-audio.

Czy moze polecacie cos innego do tego zastosowania ?
Warszawa - 'home' studio

Zbynia

Re: M-Audio Trigger Finger - kto używa?

Post autor: Zbynia » środa 10 sie 2005, 00:18

bierz bo wygodne - korzystam czasem z akai ale fakt ma mniej funkcji

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » środa 10 sie 2005, 11:18

...bierz bo wygodne - korzystam czasem z akai ale fakt ma mniej funkcji...

I nie zapomnij zorientowac sie gdzie to M-audiowe cacko moze byc servisowane... Te "zawodowe" urzadzenia "sypia" sie na potege. No ale takie czasy... Wszytko obliczone na roboczogodziny. Za Akai przemawia fakt, ze na rynku pelno dzialajacych, w swietnym stanie kilkunastoletnich Akai S 950-jakoscia M-Audio w tym wypadku nie podskoczy. Poza tym to chyba te "pady" wymyslili japonce z Akai'a...?

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 10 sie 2005, 12:45

......bierz bo wygodne - korzystam czasem z akai ale fakt ma mniej funkcji...

I nie zapomnij zorientowac sie gdzie to M-audiowe cacko moze byc servisowane... Te "zawodowe" urzadzenia "sypia" sie na potege. No ale takie czasy... Wszytko obliczone na roboczogodziny. Za Akai przemawia fakt, ze na rynku pelno dzialajacych, w swietnym stanie kilkunastoletnich Akai S 950-jakoscia M-Audio w tym wypadku nie podskoczy. Poza tym to chyba te "pady" wymyslili japonce z Akai'a...? ...

piszesz jakies bzdury - s950 to sampler i z padami a tym bardziej maudio nie ma nic wspolnego

co ma sie sypac?pady czule na nacisk?

ty sie najpierw zorientuj bo nie masz pojecia z czym masz do czynienia

a pady wymyslil ktos inny(fakt w innej formie)......

klasyczne kwadraciki owszem akai - i masz do kupienia mpc60 z kilkunastoletnim starzem i procz tego ze padziki sa juz nieco miekkie to dzialaja nalezycie

ja bym lepiej sprawdzil czy jest port midi bo samo usb to porazka - tyle

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 10 sie 2005, 12:50

I nie zapomnij zorientowac sie gdzie to M-audiowe cacko moze byc servisowane...

no ja wlasnie przezylem serwisowy koszmar z rolandem ! klawiature edirola naprawiali mi 7 miesiecy i nie naprawili ... bo jak mowia nie moga dostac czesci od dystrybutora ... 7 miesiecy ... a teraz nie chca mi odeslac klawiatury na swoj koszt, a to przeciez oni sie nie wywiazali z umowy !!!
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 10 sie 2005, 13:07

wydaje mi się, że kol. czemisiu może mieć trochę racji. Urządzenia zawierające elementy ruchome i to narażone na nieustanne urazy (uderzanie i zgniatanie) powinno być bardzo solidnie wykonane, bo na pewno będzie miało większą skłonność do awarii niż np. procesor wkręcony do racka. Tymczasem produkty M-Audio mają niestety bardzo delikatną konstrukcję, nie wspominając już o posrebrzanych plastikowych obudowach. Cóż, na czymś trzeba oszczędzić (patrz - różnica ceny)

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » środa 10 sie 2005, 13:19

.........bierz bo wygodne - korzystam czasem z akai ale fakt ma mniej funkcji...

I nie zapomnij zorientowac sie gdzie to M-audiowe cacko moze byc servisowane... Te "zawodowe" urzadzenia "sypia" sie na potege. No ale takie czasy... Wszytko obliczone na roboczogodziny. Za Akai przemawia fakt, ze na rynku pelno dzialajacych, w swietnym stanie kilkunastoletnich Akai S 950-jakoscia M-Audio w tym wypadku nie podskoczy. Poza tym to chyba te "pady" wymyslili japonce z Akai'a...? ...

piszesz jakies bzdury - s950 to sampler i z padami a tym bardziej maudio nie ma nic wspolnego

co ma sie sypac?pady czule na nacisk?

ty sie najpierw zorientuj bo nie masz pojecia z czym masz do czynienia

a pady wymyslil ktos inny(fakt w innej formie)......

klasyczne kwadraciki owszem akai - i masz do kupienia mpc60 z kilkunastoletnim starzem i procz tego ze padziki sa juz nieco miekkie to dzialaja nalezycie

ja bym lepiej sprawdzil czy jest port midi bo samo usb to porazka - tyle...

Zbynia-sam sie zorientuj, jesli zakladasz, ze ktos kto pisze o S 950-majac na mysli cokolwiek innego jak sampler, to zmien forum-moze pedagogika specjalna?:lol:

Chodzilo mi o jakosc i zywotnosc sprzetu... wswzystlo wiedzacy anonimku;-)

Wlasnie bylem na stronie dystrybutora i owszem ten Akaiowiski padzik ma i USB i MIDI...

pozdr

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 10 sie 2005, 14:06

a kto jest dystrybutorem Akai w polsce ?

jako zastepstwo do trigger finger myslalem o Akai MPD16, ale nie wiem jak z dostepnoscia w Polandzie (no chyba ze zamowie z niemiec - ale wtedy znowu narazam sie na przygody gwarancyjne, tym razem z powodu odleglosci).
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » środa 10 sie 2005, 16:01

jako zastepstwo do trigger finger myslalem o Akai MPD16, ale nie wiem jak z dostepnoscia w Polandzie (no chyba ze zamowie z niemiec - ale wtedy znowu narazam sie na przygody gwarancyjne, tym razem z powodu odleglosci)....

można kupić i u nas.

klik

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 10 sie 2005, 18:19

audiostacja....

tyle ze m-audio sa tansze

kolego - nie mozna porownywac zywotnosci 2 roznych rzeczy....

firma akurat ma tu nie wiele do gadki - potencjometry w akai padaja calkiem szybko jak duzo sie z nich korzysta - i co?w innym sprzecie beda dzialac dlluzej?

owszem jesli sie ktos na nie wykosztowal - ale wiekszosc dziala tak samo dlugo

a tu masz pasy i dalej twierdze ze nawet nie masz pojecia o czym mowisz

ODPOWIEDZ