W-wa - sklep z dużym wyborem monitorów?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dwaku
W-wa - sklep z dużym wyborem monitorów?

Post autor: dwaku » środa 27 lip 2005, 15:27

Szukam salonu gdzie na miejscu będę mógł przesłuchać większą ilość monitorów odsłuchowych. Pozdrawiam

Marck9

Re: W-wa - sklep z dużym wyborem monitorów?

Post autor: Marck9 » środa 27 lip 2005, 15:35

Raczej marne szanse. Przygotuj się na wycieczkę po całej Warszawie, uprzednio umawiając się, żeby się nie okazało, że "własnie mamy tylko ten model bo pozostałe wyszły". Odwiedzając 5-6 sklepów będziesz miał przekrój przez prawie wszystko co jest na rynku.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 27 lip 2005, 15:52

...Szukam salonu gdzie na miejscu będę mógł przesłuchać większą ilość monitorów odsłuchowych. Pozdrawiam...

Intasound Pol przy Wołoskiej 70 ma całkiem spory wybór (jak na polskie warunki).

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 27 lip 2005, 16:19

...Szukam salonu gdzie na miejscu będę mógł przesłuchać większą ilość monitorów odsłuchowych. Pozdrawiam...

ja bym jechal do niemiec... u nas moze i wszystko jest, ale zeby bylo od reki i w jednym miejscu to niestety mozna zapomniec
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

dwaku

Post autor: dwaku » środa 27 lip 2005, 20:55

Byłej w Intasoundzie. Słuchałem sobie Alesisów M1 i Yamaszek MSP5... kurcze. Teraz mam zagwózdkę bo te 5 fajnie grają ale są drogie :(

Marck9

Post autor: Marck9 » środa 27 lip 2005, 21:42

Intasound Pol przy Wołoskiej 70 ma całkiem spory wybór (jak na polskie warunki).

Dokładnie... Nastaw się na 5-7 modeli, w tym także Adam'y z wyższej półki. Niestety musisz się zaopatrzyć w wygodne buty i parę adresów.

Byłej w Intasoundzie. Słuchałem sobie Alesisów M1 i Yamaszek MSP5... kurcze. Teraz mam zagwózdkę bo te 5 fajnie grają ale są drogie

Odniosłem takie samo wrażenie i aż się zdziwiłem jak w porównaniu z MSP5 Alesisy są "rozmyte" i nawet lepszy bas nie gra na ich korzyść. Zastanawiam się czy nie jest to wina ich pomieszczenia.
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » czwartek 28 lip 2005, 00:51

...Intasound Pol przy Wołoskiej 70 ma całkiem spory wybór (jak na polskie warunki).

Dokładnie... Nastaw się na 5-7 modeli, w tym także Adam'y z wyższej półki. Niestety musisz się zaopatrzyć w wygodne buty i parę adresów.

Byłej w Intasoundzie. Słuchałem sobie Alesisów M1 i Yamaszek MSP5... kurcze. Teraz mam zagwózdkę bo te 5 fajnie grają ale są drogie

Odniosłem takie samo wrażenie i aż się zdziwiłem jak w porównaniu z MSP5 Alesisy są "rozmyte" i nawet lepszy bas nie gra na ich korzyść. Zastanawiam się czy nie jest to wina ich pomieszczenia. ...

Proponuje ci AudioFActory przy Centralnym ( Em. Plater 47 ) oraz MusicCrater na Puławskiej - poszukaj w google ;)

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » czwartek 28 lip 2005, 00:52

aaaa ... mozesz tez wpasc do Arkadii przy Rondzie Babka - tam masz sklep z Rolandami/Edirolami .. ale ich monitory ... echhh ... sa bardzo srednie ... ;)

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » czwartek 28 lip 2005, 09:27

- wczesniej wspomniany intasound przy woloskiej (adam audio, blue sky)

- audiotechpro przy rosola na kabatach (adam audio)

- audiostacja na saskiej kepie (event, bst, nady, blue sky)

- rock'n'roll na emilii plater - maja chyba troche monitorkow ale nie pamietam jakich..

- centrum arkadia - roland; ale tam warunki odsluchowe sa raczej srednie..

Godspeed You!!

the Sun Personality

ODPOWIEDZ