Kompresor bez bypassu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
solar
Kompresor bez bypassu?

Post autor: solar » poniedziałek 25 lip 2005, 14:40

witam

mam maly problem,mam kompresor ktory nie ma funkcji bypass...mam go wpietego jako insert na masterze/sumie i teraz troche glupio i niewygodnie mi sie pracuje wszystko bez funkcji bypass...przeciez nie chce robic miksu od razu z zapietym kompresorem,wolalbym juz poeksperymentowac na skonczonym miksie ale przez fakt,ze nie bypassu troche ciezko mi to wykonac - mam zawsze kiedy chce uslyszec sygnal bez/lub "z"w druga strone/ kompresji przelaczac kable???niewiem jak mozna swoja droga nie dac bypassa w komrpesorze sprzetowym wrrrrrr

solar

Re: Kompresor bez bypassu?

Post autor: solar » poniedziałek 25 lip 2005, 14:43

wiem,ze moge ustawic parametry na 0,tak zeby nie bylo kompresji,ale jednak sam fakt "przeplywu" sygnalu przez ten sprzet jednak troche zmieni brzmienie

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » poniedziałek 25 lip 2005, 14:51

...wiem,ze moge ustawic parametry na 0,tak zeby nie bylo kompresji,ale jednak sam fakt "przeplywu" sygnalu przez ten sprzet jednak troche zmieni brzmienie...

no to masz problem..... jesli wszystkie parametry beda w pozycji "0" to nie powinno wpływac na dzwiek . lecz jesli tak sie dzieje, to pozbadz sie takiego kompresora ,

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » poniedziałek 25 lip 2005, 15:23

......wiem,ze moge ustawic parametry na 0,tak zeby nie bylo kompresji,ale jednak sam fakt "przeplywu" sygnalu przez ten sprzet jednak troche zmieni brzmienie...

no to masz problem..... jesli wszystkie parametry beda w pozycji "0" to nie powinno wpływac na dzwiek . lecz jesli tak sie dzieje, to pozbadz sie takiego kompresora , ...

chyba kazdy kompresor nawet przy ustawieniach neutralnych zmienia charakter brzmienia..

the Sun Personality

ODPOWIEDZ