Płyta główna komputera
Witam
Chcę kupić nowy komputer do studia domowego z płytą główną dla P4 na chipsecie Intela.
Czy Waszym zdaniem zainwestować w płytę z chipsetem serii 945 czy wystarczy np. z serii 865?
Czy ma to jakiś wpływ na wydajność?
Pozdrawiam
Robert
Chcę kupić nowy komputer do studia domowego z płytą główną dla P4 na chipsecie Intela.
Czy Waszym zdaniem zainwestować w płytę z chipsetem serii 945 czy wystarczy np. z serii 865?
Czy ma to jakiś wpływ na wydajność?
Pozdrawiam
Robert
Re: Płyta główna komputera
...http://www.elektroda.pl
tam sie zapytaj
albo http://www.tweak.pl...
Ale tam nie będą patrzeć pod kątem studia nagrań.
Może ktoś z Was ostatnio zmieniał lub modernizował swój komputer?
Jaką płytę główną Wy byście wybrali?
tam sie zapytaj
Asus P5P800 - dobry i tani model.
U mnie chodzi wzorowo.
Pozdrawiam.
U mnie chodzi wzorowo.
Pozdrawiam.
......http://www.elektroda.pl
tam sie zapytaj
...
A słyszałeś o płytach robionych "pod kątem studia nagrań" ?
Ja bym wybrał Athlona 64 i płytę DFI na nForce 4. Pod Intela z pewnością nie warto schodzić poniżej serii 92X.
Serwisy komputerowe więcej Ci pomogą. Komputer do studia musi być :
stabilny, cichy i mocny. To wszystko, nie musi być muzykalny.
tam sie zapytaj
...
Ja bym wybrał Athlona 64 i płytę DFI na nForce 4. Pod Intela z pewnością nie warto schodzić poniżej serii 92X.
Serwisy komputerowe więcej Ci pomogą. Komputer do studia musi być :
stabilny, cichy i mocny. To wszystko, nie musi być muzykalny.
Nie chodzi mi o "robienie płyty głównej pod kątem studia" tylko o Wasze doświadczenie! Bo przecież wielu z Was ma lepsze lub gorsze zdanie o różnych produktach. I tyle.
Widzę, że na tym forum bardzo miło traktuje się nowe osoby.
W każdym razie dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Nie chodzi mi o "robienie płyty głównej pod kątem studia" tylko o Wasze doświadczenie! Bo przecież wielu z Was ma lepsze lub gorsze zdanie o różnych produktach. I tyle.
Pozdrawiam
...Nie chodzi mi o "robienie płyty głównej pod kątem studia" tylko o Wasze doświadczenie! Bo przecież wielu z Was ma lepsze lub gorsze zdanie o różnych produktach. I tyle. Widzę, że na tym forum bardzo miło traktuje się nowe osoby...
Powiedzcie mi czy to qrna jakaś ostatnia epidemia, czy tylko gówniarstwo?
Wyłazi taki z kąta i burzy się, że nie nie ma jedynie słusznej odpowiedzi. Czy tego teraz uczą w szkołach?
Powiedzcie mi czy to qrna jakaś ostatnia epidemia, czy tylko gówniarstwo?
Wyłazi taki z kąta i burzy się, że nie nie ma jedynie słusznej odpowiedzi. Czy tego teraz uczą w szkołach?

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Pozdrawiam...
Tu nie chodzi o nowość uzytkownika. Jest takie przysłowie Głupie pytanie - głupia odpowiedź.
Takich watków było już ze 100 na tym forum i NIGDY nic z nich nie wynikało ! Nie wierzysz - poszukaj na wyszukiwarce forum. Odpowiedziami w najlepszym wypadku są listy sprzętu jaki kto posiada - co Ci po tym ? Zrozum że tu nie ma żadnego standardu, jest tysiąc możliwych kombinacji i większość z nich dobrych. Ja ci powiem ze mam DFI i Athlona, X ze ASUSA i w ogóle inne to gówno a Y że ma ABITA i jest cacy.
Jedyną sensowną radą jest - poszukaj sobie opinii w sklepach internetowych, na forach komputerowych itepe. Nie ma żadnych płyt bardziej lub mniej pod audio tak jak nie robi się monitorów specjalnie do obsługi Cubase - są po prostu dobre monitory i kiepskie monitory, duże monitory i małe monitory. Dobry dysk twardy jest tak samo dobry dla grafika jak i dla muzyka. Ech ... walka z wiatrakami. Przeciez to takie oczywiste.....
Pozdrawiam...
Tu nie chodzi o nowość uzytkownika. Jest takie przysłowie Głupie pytanie - głupia odpowiedź.
Takich watków było już ze 100 na tym forum i NIGDY nic z nich nie wynikało ! Nie wierzysz - poszukaj na wyszukiwarce forum. Odpowiedziami w najlepszym wypadku są listy sprzętu jaki kto posiada - co Ci po tym ? Zrozum że tu nie ma żadnego standardu, jest tysiąc możliwych kombinacji i większość z nich dobrych. Ja ci powiem ze mam DFI i Athlona, X ze ASUSA i w ogóle inne to gówno a Y że ma ABITA i jest cacy.
Jedyną sensowną radą jest - poszukaj sobie opinii w sklepach internetowych, na forach komputerowych itepe. Nie ma żadnych płyt bardziej lub mniej pod audio tak jak nie robi się monitorów specjalnie do obsługi Cubase - są po prostu dobre monitory i kiepskie monitory, duże monitory i małe monitory. Dobry dysk twardy jest tak samo dobry dla grafika jak i dla muzyka. Ech ... walka z wiatrakami. Przeciez to takie oczywiste.....

Nie burzy się, tylko wymaga odrobiny kultury.
A takiego chamstwa jak Twoje na pewno w szkołach nie uczą.
No ale Pan PEWU jest przecież takim ekspertem, że na takie zachowanie może sobie pozwolić.
Pozdrawiam
I jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi - mimo że to był "głupi" post.