Dobry mikrofon do wokalu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Dobry mikrofon do wokalu?

Post autor: Davi » wtorek 19 lip 2005, 15:54

Posiadam maks. 3000 zl, prosze doradzcie jaki mikrofon wedlog was , warto kupic za ta kwote ? Chcialbym na maksymalnie wysokim poziomie zgrac swoj wokal , czy tylko U87 daje taka pewnosc ?

z gory dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
mel

Re: Dobry mikrofon do wokalu?

Post autor: mel » wtorek 19 lip 2005, 16:38

...Posiadam maks. 3000 zl, prosze doradzcie jaki mikrofon wedlog was , warto kupic za ta kwote ? Chcialbym na maksymalnie wysokim poziomie zgrac swoj wokal , czy tylko U87 daje taka pewnosc ?

z gory dzieki i pozdrawiam...

Oczywiscie, ze nie tylko U87.

Zwroc uwage chociazby na: mikrofony BPM

pozdrawiam

Davi

Post autor: Davi » wtorek 19 lip 2005, 17:38

przyznam sie sczeze ze nie slyszalem nawet o tej firmie , wlasnie zerknolem na ceny tych mikrofonow i wydaja sie byc w zasiegu moich mozliwosci . Mam na mysli 2 modele i wlasnie tu mam Mel pytanie ? czy moze orjentujesz sie .. czym rozni sie model CR-10S od drozszego o okolo 1200 zl CR95 ? czy warto doplacac ta roznice ? z gory dzieki i pozdrowko Mel

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » wtorek 19 lip 2005, 23:22

...przyznam sie sczeze ze nie slyszalem nawet o tej firmie , wlasnie zerknolem na ceny tych mikrofonow i wydaja sie byc w zasiegu moich mozliwosci . Mam na mysli 2 modele i wlasnie tu mam Mel pytanie ? czy moze orjentujesz sie .. czym rozni sie model CR-10S od drozszego o okolo 1200 zl CR95 ? czy warto doplacac ta roznice ? z gory dzieki i pozdrowko Mel...

Niestety, nie mam pojecia jak wypada porownanie tych dwoch mikrofonow. Ja uzywam od kilku miesiecy CR10S i jak na razie nie mysle o innych Pamietam jedynie kilka lat

temu maly tescik, jaki przeprowadzilismy w pewnym studiu, porownujac go z tlm103 neumana... Majac pieniadze na tlm-a, wybieram dwa CR10S Rozwiazaniami technicznymi, wliczajac w to ta sama kapsule - sa niemal identyczne.

pozdrawiam

Davi

Post autor: Davi » wtorek 19 lip 2005, 23:30

Wielkie dzieki Mel , bardzo mi pomagasz , w sumie zalozylem nowego posta ,ale juz wiem ze warto sie zastanowic nad tym mikrofonem, ktos jeszcze mi poleca SE Electronics Z5600A , ciekawy jestem czy BPM jest leprzy , kurcze taki tescik by zrobil robote

pozdrawiam goraco

ODPOWIEDZ