Virus B i zewnętrzne sample

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
nawet
Kontakt:
Virus B i zewnętrzne sample

Post autor: nawet » poniedziałek 04 lip 2005, 19:52

Witam! Jak można podłączyć do external in w virusie B jakiś instrument ( gitara ) czy sprzęt ( gramofon ), aby można było modulować dźwięki pochodzące właśnie z tego urządzenia? Przyznam, że nie jestem zwolennikiem czytania instrukcji,ale tym razem naprawdę wziąłem się solidnie do lektury i...i nic nie znalazłem o podłączaniu urządzeń do external in. Jedynie to, co mogę uzyskać przez to i opisy filtrów. Nie jest nigdzie jednak napisane co trzeba przestawić, aby dźwięk z podłączonych urządzeń był słyszalny. czy ktoś umie mi pomóc? pozdrawiam, Arek

Awatar użytkownika
joteska

Re: Virus B i zewnętrzne sample

Post autor: joteska » sobota 23 lip 2005, 19:14

...Witam! Jak można podłączyć do external in w virusie B jakiś instrument ( gitara ) czy sprzęt ( gramofon ), aby można było modulować dźwięki pochodzące właśnie z tego urządzenia? Przyznam, że nie jestem zwolennikiem czytania instrukcji,ale tym razem naprawdę wziąłem się solidnie do lektury i...i nic nie znalazłem o podłączaniu urządzeń do external in. Jedynie to, co mogę uzyskać przez to i opisy filtrów. Nie jest nigdzie jednak napisane co trzeba przestawić, aby dźwięk z podłączonych urządzeń był słyszalny. czy ktoś umie mi pomóc? pozdrawiam, Arek...

Mam podobne pytanie i nigdzie na forum nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nie!!!

Mam virusa classic rack i chcę przetworzyć zewnętrzny sygnał audio przez vocoder virusa. Objawy podobne j/w mianowicie na wyjściu virusa nic nie słychać.

Awatar użytkownika
DeEs

Post autor: DeEs » sobota 23 lip 2005, 23:16

nie wiem co tam macie w tych papierach dołączonych do sprzętu - nigdy nie widziałem instrukcji virusa - ale na stronie producenta w dziale support jest pare rzeczy to pobrania - może tam coś będzie - nie sprawdzałem bo trzeba wypełniać formularz, a mi się nie chce ale Wam może się przyda...

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » niedziela 24 lip 2005, 15:49

...Przyznam, że nie jestem zwolennikiem czytania instrukcji,ale tym razem naprawdę wziąłem się solidnie do lektury i...i nic nie znalazłem o podłączaniu urządzeń do external in...

Bo tak naprawdę to wyjaśnienie tego problemu nie leży na stronie 84 (Audio Inputs), lecz na 151 - The Internal Effects -> INPUT -> Input MODE.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

ODPOWIEDZ