Zawieszanie się XP
Prośba do życzliwych. Chciałbym podłączyć laptopa do mojego klawisza przez interfejs midi (USB). Wszystko działa, ale po chwili wszystko w kompie się zawiesza. Co prawda nie wykorzystuje tego profesjonalnie i żadne cele zarobkowe mnie nie interesują, ale lubię się czasem "pobawić". Pytanie co mam zrobić aby komp się nie zawieszał. Konfiguracja sprzętu: 1. Klawisz - Korg PA-60; 2. Laptop - proces.1.5 GHz, 512RAM, XP Home Edition; 3. Interfejs Edirol (ze sterownikami do XP). Podejrzewam, że czegoś w tym "wspaniałym" XP'ku brakuje (sterowników). Czy mam rację??? Jak to naprawić???
Re: Zawieszanie się XP
a jak odlaczysz klawisz i robisz to samo to tez sie wiesza?
- stevelukather
Re: Zawieszanie się XP
Po pierwsze czy urzadzenie na USB ktore podlaczasz do lapa ma wlasne zasilanie?Jesli tak to podlacz je,niestety w lapach ponoc tak musi byc,po drugie,jaki masz chipset,bo jesli nie masz Intela to to rowniez moze(ale nie musi)stanowic problem,po trzecie XP sie nie wiesza(przynajmniej mnie od kiedy na nim pracuje to sie nie stalo),to raczej sekwencer sie wiesza i poniewiera calego lapa,po czwarte,nie rob na SerwisPacku 2,bo to nic nie daje tylko obciaza pamiec o 80 Mb,mi lap zaczal wywalac blue screen po update do SP2 i podlaczeniu klawiatury z karta dzwiekowa na USB.Najwazniejsze,sprawdz czy masz lapa ustawionego w trybie "komputer stacjonarny"i wylaczanie dyskow i zasilania na "nigdy",zadnego oszczedzania baterii i praca tylko na zasilaczu!!!!!!To tylko domysly,ale moze cos wyjdzie Ci,aha mam nadzieje,ze masz w lapie USB 2.0.Pozdrawiam SL.