HI MD 600 problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
HI MD 600 problem

Post autor: mr-hammond » środa 18 maja 2005, 17:46

Witajcie

Zakupiłem niedawno właśnie ten model md i wszystko było oki do czasu kiedy nagrywałem poprzez USB , jednak kiedy miałem ochote nagrac liniowo to raz nagrał mi fajnie , natomiast wczoraj na koncercie poprostu się wyłanczał . Recorder był podłączony pod zasilacz jak i na bateriach , raz nagrał 30 s. i sie wyłączył a drugi raz 4 min. Juz kilka razy kiedy kazałem komus nagrac to twierdził ze sie wyłączył , byłem pewien ze to jakis laik prąd wyłączył i nie umiał uruchomic md ,jednak wczoraj na własne oczy sie przekonałem o tej wadzie .Najgorsze ze dzis robiłem test w domu i wszystko jest ok. Nie wiem czy go oddac do serwisu czy tez nie . Nagrywałem wszystko w trybie PCM .Druga rzecz to sprawa equalizera , gdy jest uruchomiony i głosnosc jest na ok 20 to występuje efekt limitera .Poprostu scisza najgłosniejsze punkty np obcina stope .

CZy ktos ma podobne problemy ? CZy to "ten typ tak ma " .

Model o którym pisze to wersja z wejsciem na pilot , bo wystepują podobno i bez ( nie pisze u o 600d_) , ale to chyba bez wiekszego znaczenia .

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ