Line6 SpiderII 30 - wystarczy na próby?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
orange
Line6 SpiderII 30 - wystarczy na próby?

Post autor: orange » czwartek 12 maja 2005, 18:30

Mam pytanie dotyczące comba Line6 spider II 30. jak sama nazwa wskazuje ma moc 30 W. czy takie combo nadaje się do używania go na próbach w małej sali? czy perkusja nie go zagłuszy? no i czy jest wystarczająco "mocne" żeby używać go podczas koncertów? a jeśli nie to jakie combo w cenie do 1000zł. proponujecie, najlepiej gdyby było z przesterem (interesują mnie tylko nowe). z góry wielkie dzięki za odzew! pozdrawiam!
grajek

Awatar użytkownika
Pewu

Re: Line6 SpiderII 30 - wystarczy na próby?

Post autor: Pewu » czwartek 12 maja 2005, 18:38

...Mam pytanie dotyczące comba Line6 spider II 30. jak sama nazwa wskazuje ma moc 30 W. czy takie combo nadaje się do używania go na próbach w małej sali?

Na sali wystarczy, na estradzie akustyk sam zrobi z nim porządek, a przynajmniej powinien.

...czy perkusja nie go zagłuszy?...

Jeśli Twój perkusista gra, a nie tylko tłucze gary, to nie.

...no i czy jest wystarczająco "mocne" żeby używać go podczas koncertów?...

Jeśli spełnia Twoje warunki brzmieniowo to... patrz wyżej.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
orange

Post autor: orange » sobota 14 maja 2005, 14:20

czy ktoś może ma taki piec i może mi doradzić czy warto go kupić bo moim zdaniem jest w atrakcyjnej cenie, a może polecicie mi jakiś inny piecyk w cenie do 1000zł. z góry dzieki za odpowiedzi!
grajek

3Head

Post autor: 3Head » sobota 14 maja 2005, 14:24

Przegralem ich kilka , mialem pierwsza wersje , polecam . Jesli w tej cenie mialbym porownywac Line6'a i jakies male Marshalle czy cos innego , zdecydowanie Spider wygrywa . Mozesz go smialo kupic

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » sobota 14 maja 2005, 17:42

...a w kwestii mocy- wiele zależy od stylistyki i dostosowania się w tym przypadku do perkusji... 30W to może być mało- za mało, jeżeli grasz energetyczną muzykę z dużą ilością przesteru... i oczywiście nie chodzi tutaj o 'odpalanie co fabryka dała na chama', ale zwykłą prawidłowość duszenia się pieca np. przy tłumieniu strun. Są pewne style muzyczne, gdzie perkusista nie może zagrać zbyt delikatnie- to już sam musisz stwierdzić według potrzeb Twojego zespołu. Spider to fajny wzmacniacz, ale nawet gorsza, używana 'pierdziawka' Marshalla- jak tej firmy natańsze tranzystory (np. 100W) zagra selektywniej na większej mocy, 30W się zadławi.... ale jeżeli grasz delikatnego rocka, jazz, blues, Spider wystarczy w zupełności.

Pozdrawiam!

Cyprio

ODPOWIEDZ