Hej!
mam problem ze zgrywaniem dzwieku do komputera. Może najpierw opiszę konfigurację:
syntezatory wpięte w mixer Behringer MX2004 z mixera wyjście na XLR'ach prowadzi do Alesisów M1 II, wyjście na jack'ach prowadzi do interface'u ESI QUATAFIRE 610 (którego wyjście jest wpięte też w mixer) i tutaj pojawia się problem.
Otóż sygnał który słyszę na monitorach gdy gram na jakimś syntezatorze jest głośniejszy niż ten który nagrywam w komputerze. Mimo ustawienia na mixerze głośności syntezatora i wyjścia z karty na takim samym poziomie. W ustawieniach w komputerze sygnał nie jest nigdzie osłabiany (wszytsko na 0dB). Sprawdzałem w różnych programach - CoolEdit, Audacity, Ableton Live, Energy XT... efekt ten sam. Sygnał jest o ok 10dB cichszy :(
Wie ktoś może dlaczego tak jest???
Nagrywanie z mixera - problem
Analogi i cyfry fajne są 

Re: Nagrywanie z mixera - problem
Sprawdź czy karta z mixerem jst połączona symetrycznie, a moze powinieneś nagrywać z wyjscia tape out, takie tam chyba jest sprawdź jak wtedy sie to wszytko zachowuje, monitory sa na bank połączone symetrycznie z mixerem , nie wiem czy te drugie wyjscia sa symetryczne -sprawdź w manualu, poziom syganłu symetrycznego a nie symetrycznego sie różni i to dośc znacznie
Ja stawiem na połączenia
Ja stawiem na połączenia
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.