Interfejsy audio
- somebody-someone
Zastanawiam się nad zakupieniem Interfejsu Audio z FW. Wegług mnie jest to lepsze rozwiązanie od karty muzycznej. Dwa pytania do Was:
-> Co według Waszej opinii jest lepsze karta muzyczna czy IA z FW?
-> Jaki interfejs najlepiej wybrać? RME nie wchodzi w grę, a Presonus jest trochę drogi - chcę wydać około 2000 zł
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)
-> Jaki interfejs najlepiej wybrać? RME nie wchodzi w grę, a Presonus jest trochę drogi - chcę wydać około 2000 zł
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
Re: Interfejsy audio
...Zastanawiam się nad zakupieniem Interfejsu Audio z FW. Wegług mnie jest to lepsze rozwiązanie od karty muzycznej. Dwa pytania do Was:
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)...
na pewno nie znajdziesz mniczego za 2000 z 8 preampami ostatnio znajomy wspominał coś oM-audio
Ma dwa preampy 4 wyjscia tyle ze niesymetryczne zreszta poczytaj,
Za 2000 to nic z8 preampami nie znajdziesz,
Zależy mi na 8 torach z przedwzmacniaczami i ew. wyjściem liniowym dla każdego toru. Prościej mówiący chcę coś w stylu FirePod'a tylko taniej (taka tendencja niezeuropeizowanego Poznaniaka)...
na pewno nie znajdziesz mniczego za 2000 z 8 preampami ostatnio znajomy wspominał coś oM-audio
Ma dwa preampy 4 wyjscia tyle ze niesymetryczne zreszta poczytaj,
Za 2000 to nic z8 preampami nie znajdziesz,
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
Weź jeszcze sobie zobacz Sydec Mixtreme Power Pak, które oferuje Ci 16in/16out na TDIF. Cenę sobie obmacaj sam. Czeka Cię niespodzianka.
pozdrówka
pozdrówka
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...
mnie ostatnio bardzo ten interface interesuje:
http://www.focusrite.com/index2.html ----> saffire
nawet miałem to już pytać co o tym sądzicie.
mnie ostatnio bardzo ten interface interesuje:
http://www.focusrite.com/index2.html ----> saffire
nawet miałem to już pytać co o tym sądzicie.
- somebody-someone
...Weź jeszcze sobie zobacz Sydec Mixtreme Power Pak, które oferuje Ci 16in/16out na TDIF. Cenę sobie obmacaj sam. Czeka Cię niespodzianka.
pozdrówka...
395 euro... no no no... coś czuję że nie zasnę dzisiaj. Całkiem sympatyczna oferta :)
pozdrówka...
395 euro... no no no... coś czuję że nie zasnę dzisiaj. Całkiem sympatyczna oferta :)
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
- AlfonsoRodeo
......Weź jeszcze sobie zobacz Sydec Mixtreme Power Pak, które oferuje Ci 16in/16out na TDIF. Cenę sobie obmacaj sam. Czeka Cię niespodzianka.
pozdrówka...
395 euro... no no no... coś czuję że nie zasnę dzisiaj. Całkiem sympatyczna oferta :)...
tak, tylko ze to jest cena za sama karte, a gdzie do tego interfejs (puszka z gniazdami analogowymi)? To jest dodatkowo tyle kasy
pozdrówka...
395 euro... no no no... coś czuję że nie zasnę dzisiaj. Całkiem sympatyczna oferta :)...
tak, tylko ze to jest cena za sama karte, a gdzie do tego interfejs (puszka z gniazdami analogowymi)? To jest dodatkowo tyle kasy

franmencik stronki Sydec:
Mixtreme 192 power PAK 16 Mixtreme 192 power PAK 16
Product highlights
Quick facts...
1 x Mixtreme 192 PCI card with 16 in and 16 outs TDIF
2 x iBox 8-LINE Audio interface
Soundscape Audio Toolbox plug-ins suite providing an array of studio FX
Mixtreme 192 power PAK 16 Mixtreme 192 power PAK 16
Product highlights
Quick facts...
1 x Mixtreme 192 PCI card with 16 in and 16 outs TDIF
2 x iBox 8-LINE Audio interface
Soundscape Audio Toolbox plug-ins suite providing an array of studio FX
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
oryginał jest tu. Potem możesz wcisnąć Add tt....i kupić
...oryginał jest tu. Potem możesz wcisnąć Add tt....i kupić ...
Tam są zdaje się tylko 20-bitowe przetworniki i w dodatku na niesymetrycznych złączach. Nie mogę się doszukać na stronie żadnego S/N ratio i podobnych danych - może mi ktoś pomóc?
Peak
Tam są zdaje się tylko 20-bitowe przetworniki i w dodatku na niesymetrycznych złączach. Nie mogę się doszukać na stronie żadnego S/N ratio i podobnych danych - może mi ktoś pomóc?
Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- somebody-someone
Wracam do tematu: Interfejs do 2000 zł z jak największą ilością przedwzmacniaczy - ideał to jeden na kanał.
...a FirePod drożeje...
...a FirePod drożeje...