Onyx czy MOTU?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukaszo
Onyx czy MOTU?

Post autor: Łukaszo » piątek 08 kwie 2005, 16:36

Który z tych systemów nagrywania waszym zdaniem jest lepszy ? Mikser Mackie przez Fire Wire czy MotU z dedykowaną kartą ?? Który z nich ma lepszą jakość ??

Jaką kartkę Muzyczną polecacie do współpracy z tego typu interfejsami jak Onyx i Motu ?

Pozdrawiam Proszę o Odpowiedź
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.

Awatar użytkownika
Helmer

Re: Onyx czy MOTU?

Post autor: Helmer » piątek 08 kwie 2005, 17:00

...Który z tych systemów nagrywania waszym zdaniem jest lepszy ? Mikser Mackie przez Fire Wire czy MotU z dedykowaną kartą ? Który z nich ma lepszą jakość ?

Jaką kartkę Muzyczną polecacie do współpracy z tego typu interfejsami jak Onyx i Motu ?

Pozdrawiam Proszę o Odpowiedź ...

Do MOTU, to chyba nie polecamy zadnej, bo same albo maja karte PCI w komplecie, albo sa interfejsami/ kartami na FW.

3Head

Post autor: 3Head » piątek 08 kwie 2005, 17:52

Który z tych systemów nagrywania waszym zdaniem jest lepszy ? Mikser Mackie przez Fire Wire czy MotU z dedykowaną kartą ? Który z nich ma lepszą jakość ? Jaką kartkę Muzyczną polecacie do współpracy z tego typu interfejsami jak Onyx i Motu ?

Do MOTU, to chyba nie polecamy zadnej, bo same albo maja karte PCI w komplecie, albo sa interfejsami/ kartami na FW....

A sam ONYX identyfikuje sie w systemie jako karta I/O na FW.

Wiec powinienes powiedziec , po co Ci jeszcze jakas karta , do czego ma sluzyc ?

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » piątek 08 kwie 2005, 23:10

Z mojego punktu widzenia, MOTu to spradzony zestaw wsyokiej jakosci, wiec na pewno jestem na tak. A co do Onyxa, to byc moze jest to sposob, ale wg mnie jestes 'uwieziony' pozniej jakoscia owego urzadzenia i jego przedwzmacniaczy. Karta MOTU daje ci znakomite przetworniki i niezaleznosc od konsoli (mozesz zapiac jakakolwiek chcesz, zarowno cyfrowa, np. 01V, jak i analogowa). Wybror nalezy do ciebie. Oczywiscie jeszcze portfel wiele tutaj z pewnosci zadecyduje...

Pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 09 kwie 2005, 01:37

o ile dobrze pamietam to interfejs w onyxie:2 do kompa i 8 z kompa....

ale niejestem pewien wiec jak jest inaczej to poprawcie....

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 09 kwie 2005, 09:25

uzywalem niegdys MOTU 828 MK-2 (Firewire) i bylem bardzo zadowolony. Niemniej jednak Ci, ktorzy mieli okazje porownac urzadzenia MOTU do RME lub Metric Halo, podkreslaja slyszalna roznice w jakosci przetwornikow na niekorzysc MOTU. Sam nie mialem okazji porownac i na razie ze wzgledow ekonomicznych planuje zakup MOTU Traveler.

Jacek, www.dzwiek.org

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » sobota 09 kwie 2005, 09:36

...o ile dobrze pamietam to interfejs w onyxie:2 do kompa i 8 z kompa....

ale niejestem pewien wiec jak jest inaczej to poprawcie.......

16 do kompa i 2 z kompa

Awatar użytkownika
Łukaszo

Post autor: Łukaszo » sobota 09 kwie 2005, 21:43

......o ile dobrze pamietam to interfejs w onyxie:2 do kompa i 8 z kompa....

ale niejestem pewien wiec jak jest inaczej to poprawcie.......

16 do kompa i 2 z kompa...

Tak właśnie jest panie majster 2out 16 in
Na razie jestem początkującym realizatorem ale szybko się uczę i bardzo mnie to fascynuje.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » sobota 09 kwie 2005, 22:21

Sama idea jest Ciekawa , ale parametry Karty ONYX- Firewire, absolutnie nie zabijają a wręcz sa powaznie gorsze od starego Motu 2408 MK2 który to model ma około 5 lat , Obecnie pracuje na Motu 24 I/O i mogę powiedzieć tylko tyle to RME MULTIFACE które miałem okazje testować ... brzmiało gorzej , dlatego kolejny raz zdecydowałem się na MOTU - MADE IN USA .. Co się tyczy Mackie, sama idea jak już wspomniałem jest Ciekawa lecz odkąd mackie jest MADE IN CHINA czy tez INDONESIA .... mam poważne wątpliwości co do jakości wykonania .

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 09 kwie 2005, 23:16

kraj pochodzenia t akurat za wiele nie robi tym bardziej ze sa pewne normy...

tu wchodzi raczej kwestia przetwonikow.....

no i lipa dwa wyjscia z kompa......nawet straszna.....

ODPOWIEDZ