Gitara -> piec -> komp
Witam. Mam nastepujacy problem. Zastanawiam sie czy moge w ten sposob podlaczyc gitare (gitara->piec->wyjscie sluchawkowe->line-in). Boje sie czy cos sie nie spali. Podpinajac elektryka do line-in, wszelkie nagrania wychodza bardzo kiepsko (na mic tez a nawet gorzej bo wieksze szumy ale to chyba naturalne). Ewidentnie brakuje preampa. Moj elektro-akustyk nagrywa sie fajnie bo ma aktywny pickup ktory tak tu dziala. Ale gitara elektryczna nagrywa sie zbyt niewyraznie i cicho dlatego zaczalem kombinowac. Wstepnie tak zrobilem i wszystko dziala ladnie, jakosc nagrania jest bardzo dobra jak na moje domowe amatorskie warunki, tylko jesli przez takie uzytkowanie cos sie moze spalic czy uszkodzic to wolalbym wiedziec :) Podlaczylbym przez kostke ale nie mam zadnej. Help. Pozdrawiam
Re: Gitara -> piec -> komp
...Witam. Mam nastepujacy problem. Zastanawiam sie czy moge w ten sposob podlaczyc gitare (gitara->piec->wyjscie sluchawkowe->line-in).
Spokojnie mozesz tak podlaczyc!
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
......Witam. Mam nastepujacy problem. Zastanawiam sie czy moge w ten sposob podlaczyc gitare (gitara->piec->wyjscie sluchawkowe->line-in).
...
...
dzieki:)