Witam.
Mam pytanie. Czy wymienione w temacie karty nie będą się gryzły ze sobą pod win98?
Pytam, bo kupiłem sobie właśnie tego ISISa do wielośladowej rejestracji. Wiem że nie chodzi on pod XP, więc zainstaluję sobie 2 systemy: win98 i XP. W XP korzystałbym z SBLive, a w 98 z ISIS. Da się w ogóle tak zrobić żeby się nie gryzły te karty? czy będę musiał za każdym razem wyciągać Live'a , gdy będę chciał odpalić ISISa na win 98?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.
ISIS Guillemot i SB Live
Re: ISIS Guillemot i SB Live
...Czy wymienione w temacie karty nie będą się gryzły ze sobą pod win98?...
To znaczy, że co? Pod Win 98 będą pracowały obie?
To znaczy, że co? Pod Win 98 będą pracowały obie?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
......Czy wymienione w temacie karty nie będą się gryzły ze sobą pod win98?...
To znaczy, że co? Pod Win 98 będą pracowały obie?...
Pod win98 może pracować tylko ISIS, ale zależy mi żeby sblive siedział w kompie, żebym nie musiał go wkładać i wyciągać non stop :)
Bo później jak odpalę kompa z systemem XP, to chcę działać na sblive.
A jak z powrotem odpalę 98, to żebym nie musiał tego live'a wyciągać, żeby ISIS pracowało.
wiem, że trochę zamotałem, ale może ktoś zrozumie o co mi chodzi :)
To znaczy, że co? Pod Win 98 będą pracowały obie?...
Pod win98 może pracować tylko ISIS, ale zależy mi żeby sblive siedział w kompie, żebym nie musiał go wkładać i wyciągać non stop :)
A jak z powrotem odpalę 98, to żebym nie musiał tego live'a wyciągać, żeby ISIS pracowało.
wiem, że trochę zamotałem, ale może ktoś zrozumie o co mi chodzi :)
..Pod win98 może pracować tylko ISIS, ale zależy mi żeby sblive siedział w kompie, żebym nie musiał go wkładać i wyciągać non stop :)
A jak z powrotem odpalę 98, to żebym nie musiał tego live'a wyciągać, żeby ISIS pracowało....
Pomyliłeś kolego działy na tym forum. Było zrobić wpis do "Dopiero zaczynam" i byłoby spoko. A może i nawet doczekałbyś się już jakiejś odpowiedzi
A jak z powrotem odpalę 98, to żebym nie musiał tego live'a wyciągać, żeby ISIS pracowało....
Pomyliłeś kolego działy na tym forum. Było zrobić wpis do "Dopiero zaczynam" i byłoby spoko. A może i nawet doczekałbyś się już jakiejś odpowiedzi

Skorzystaj z profilii sprzętowych albo po prostu wyłącz daną kartę w menedżerze urządzeń o ile te karty nie będą się "gryzły" sprzętowo.
Jedna i druga karta zabierze płycie głównej przerwania gdyż będą wsadzone do PCI. Jeżeli będą jakieś konflikty i sterowniki nie będą się chciały zainstalować to próbuj z przekładaniem kart do każdego slotu aż trafisz na działającą kombinację.
Jedna i druga karta zabierze płycie głównej przerwania gdyż będą wsadzone do PCI. Jeżeli będą jakieś konflikty i sterowniki nie będą się chciały zainstalować to próbuj z przekładaniem kart do każdego slotu aż trafisz na działającą kombinację.
.....Pod win98 może pracować tylko ISIS, ale zależy mi żeby sblive siedział w kompie, żebym nie musiał go wkładać i wyciągać non stop :)
...
dzięki mistrzu :)

dzięki mistrzu :)
...Skorzystaj z profilii sprzętowych albo po prostu wyłącz daną kartę w menedżerze urządzeń o ile te karty nie będą się "gryzły" sprzętowo.
Ech WG
.
Oby tylko koledze slotów nie zabrakło, bo jeszcze pogryzie
. Tak czy inaczej - powodzenia!
Ech WG

Oby tylko koledze slotów nie zabrakło, bo jeszcze pogryzie

Mam pytanie. Czy wymienione w temacie karty nie będą się gryzły ze sobą pod win98?
Tego nikt tak "a priori" nie stwierdzi.
A nie lepiej zainstalować i sprawdzić? Możliwe że wszystko pod 98SE będzie OK. U mnie SB Live działa razem z 2 innymi kartami muzycznymi i się nie "gryzie". Trzeba się jednak było trochę pomęczyć z instalacją. Niektórzy mają po kilka kart w kompie i nic sie nie gryzie.
Tego nikt tak "a priori" nie stwierdzi.
A nie lepiej zainstalować i sprawdzić? Możliwe że wszystko pod 98SE będzie OK. U mnie SB Live działa razem z 2 innymi kartami muzycznymi i się nie "gryzie". Trzeba się jednak było trochę pomęczyć z instalacją. Niektórzy mają po kilka kart w kompie i nic sie nie gryzie.

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
W razie czego, zawsze możesz w WIN 98SE ustawić 2 konfiguracje (albo więcej) wybierane przy starcie. W jednej z konfiguracji po prostu można wyłączyć "kłopotliwe" urządzenie.
Panel sterowania -->System --->Menedzer urządzeń i Profile sprzętowe.
Panel sterowania -->System --->Menedzer urządzeń i Profile sprzętowe.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm