Karta dźwiękowa z oprogramowaniem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
zeus
Karta dźwiękowa z oprogramowaniem

Post autor: zeus » niedziela 20 mar 2005, 16:11

Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
przemal

Re: Karta dźwiękowa z oprogramowaniem

Post autor: przemal » niedziela 20 mar 2005, 17:37

...Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...

któryś z droższych modeli kart Emu ma dołączonego Cubase 5.1
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » niedziela 20 mar 2005, 17:38

...Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...

Karty firmy Creamware.

http://www.creamware.de/

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » niedziela 20 mar 2005, 17:51

......Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...

Karty firmy Creamware.

...

Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie.
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 20 mar 2005, 18:02

.........Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...

Karty firmy Creamware.

...

Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie....

karty dsp creamware ... jedyne godne polecania ... ;)

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Post autor: wyderko » niedziela 20 mar 2005, 18:21

To raczej będzie taki żart, choć zupełnie prawdziwy:

W bodajże SB audigy 2 platinum Ex było 10 CD, w tym większość z oprogramowaniem.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

Awatar użytkownika
JosephBra

Post autor: JosephBra » niedziela 20 mar 2005, 22:36

Słyszałem, że Lexicon Omega ma załaczony dobry soft np.Cubase LE czy znakomity pogłos Lexicona.Ma też dobre preampy i fajnie rozwiązany tor monitoringu.Czytając parametry techniczne powinna brzmieć dobrze, ale jak będzie wyglądała praca z nią w sensie wygody to nie wiem, bo to nowość.W USA karta kosztuje od 300 do 400 dol.W polsce pewnie drożej, bo jesteśmy bogaci i wszystko musi być droższe niestety.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » poniedziałek 21 mar 2005, 11:18

Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » poniedziałek 21 mar 2005, 11:29

......Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...

Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE. ...

hmm ... kurde troche nie widze sensu kupowania karty z oprogramowaniem ... ludzie przeciez np. mozna kupic sobie audiophile'a 192 ( b. dobra karta moim zdaniem ) i do tego dokupic cubase'a se - za granica mozna go w przeliczeniu miec za jakies 390-400zl :/ ... czy to nie jest lepsze wyjscie niz bujac sie z jakimis wersjami lite ??

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » poniedziałek 21 mar 2005, 12:13

... czy to nie jest lepsze wyjscie niz bujac sie z jakimis wersjami lite ?

...a propos E-MU 1820/1820m: Cubase VST 5.1 to wersja full;

do tego jeszcze WaveLab - to niestety Lite;

MfG

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

ODPOWIEDZ