Karta dźwiękowa z oprogramowaniem
Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.
Re: Karta dźwiękowa z oprogramowaniem
...Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...
któryś z droższych modeli kart Emu ma dołączonego Cubase 5.1
któryś z droższych modeli kart Emu ma dołączonego Cubase 5.1
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
...Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...
Karty firmy Creamware.
http://www.creamware.de/
Karty firmy Creamware.
......Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...
Karty firmy Creamware.
...
Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie.
Karty firmy Creamware.
...
Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie.
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.
.........Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...
Karty firmy Creamware.
...
Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie....
karty dsp creamware ... jedyne godne polecania ... ;)
Karty firmy Creamware.
...
Dzięki za te podpowiedzi !!!! I czekam na dalsze uwagi w tym temacie....
karty dsp creamware ... jedyne godne polecania ... ;)
To raczej będzie taki żart, choć zupełnie prawdziwy:
W bodajże SB audigy 2 platinum Ex było 10 CD, w tym większość z oprogramowaniem.
W bodajże SB audigy 2 platinum Ex było 10 CD, w tym większość z oprogramowaniem.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Słyszałem, że Lexicon Omega ma załaczony dobry soft np.Cubase LE czy znakomity pogłos Lexicona.Ma też dobre preampy i fajnie rozwiązany tor monitoringu.Czytając parametry techniczne powinna brzmieć dobrze, ale jak będzie wyglądała praca z nią w sensie wygody to nie wiem, bo to nowość.W USA karta kosztuje od 300 do 400 dol.W polsce pewnie drożej, bo jesteśmy bogaci i wszystko musi być droższe niestety.
Słyszałem, że Lexicon Omega ma załaczony dobry soft np.Cubase LE czy znakomity pogłos Lexicona.Ma też dobre preampy i fajnie rozwiązany tor monitoringu.Czytając parametry techniczne powinna brzmieć dobrze, ale jak będzie wyglądała praca z nią w sensie wygody to nie wiem, bo to nowość.W USA karta kosztuje od 300 do 400 dol.W polsce pewnie drożej, bo jesteśmy bogaci i wszystko musi być droższe niestety.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE.
Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE.
......Witam! Mam takie pytanie-na dzień dzisiejszy, która z kart dżwiękowych (pod VSTi ), ma pod tym względem najleprze oprogramowanie? Inaczej ujmując - która z kart dzwiękowych ma ma najleprze oprogramowanie - standartowo do niej dołączone?...
Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE. ...
hmm ... kurde troche nie widze sensu kupowania karty z oprogramowaniem ... ludzie przeciez np. mozna kupic sobie audiophile'a 192 ( b. dobra karta moim zdaniem ) i do tego dokupic cubase'a se - za granica mozna go w przeliczeniu miec za jakies 390-400zl :/ ... czy to nie jest lepsze wyjscie niz bujac sie z jakimis wersjami lite ??
Presonus FirePod ma załączonego Cubase LE. Program do złudzenia przypomina Cubase SE, ale ma niestety kilka uproszczeń: brak edytora perkusyjnego, obsługa 8 instrumentów wirtualnych, po 2 inserty i 4 wysyłki na kanał, 2 inserty na sumie. Pozatym wszystko jest identyczne jak w Cubase SE. ...
hmm ... kurde troche nie widze sensu kupowania karty z oprogramowaniem ... ludzie przeciez np. mozna kupic sobie audiophile'a 192 ( b. dobra karta moim zdaniem ) i do tego dokupic cubase'a se - za granica mozna go w przeliczeniu miec za jakies 390-400zl :/ ... czy to nie jest lepsze wyjscie niz bujac sie z jakimis wersjami lite ??
... czy to nie jest lepsze wyjscie niz bujac sie z jakimis wersjami lite ?
...a propos E-MU 1820/1820m: Cubase VST 5.1 to wersja full;
do tego jeszcze WaveLab - to niestety Lite;
MfG
ovca
...a propos E-MU 1820/1820m: Cubase VST 5.1 to wersja full;
do tego jeszcze WaveLab - to niestety Lite;
MfG
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!