Czy ESI daje rade?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kaboom
Czy ESI daje rade?

Post autor: kaboom » niedziela 20 mar 2005, 13:34

mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź
[addsig]

Awatar użytkownika
flove

Re: Czy ESI daje rade?

Post autor: flove » niedziela 20 mar 2005, 13:43

...mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź

...

hellou ... hmm ..powiem ci tak co do karty to sie nie wypowiadam bo nie mialem stycznosci ale esi wszystkich sluchalem :)

wiec tak classici ( near 05 ) sa na parwde dobre jak na ta cene ale moim zdaniem maja za malo dołu:/ - podobnie sie rzecz ma przy near 05 experience - tyle ze lepiej w nich slychac pasmo ok 65-70 Hz i maja bardziej miekki środek ( jak dla mnie classic'ki sa nieco suche )

Natomiast near 06 sa duzo lepsze od powyzszych - maja przede wszystkim wiecej dołu. Sam w domu mam 05 exp i jestm na parwde zadowolony. O ile nie potrzebujesz super "pro" monitorów tylko do zastosowan w domowym studiu to to dobry wybor.

Ale wiesz przy 3 tys. to sie lepiej zastanow nad kupieniem pary alesisów mk2 - sprawdzaja sie na pewno lepiej niz neary - wiec jak mozesz te 300 dolozyc wiecej to lepiej to zrob - bedziesz mial odslucha najbardziej wiarygodny w tej cenie ( para do 1600 zł ) ;)

pozdro

Awatar użytkownika
JosephBra

Post autor: JosephBra » niedziela 20 mar 2005, 13:51

...mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź

...

Jeśli chodzi o monitory to mągą być, choć w cenie niewiele większej można kupić ALESIS M1 Active MK2, a te już naprawdę dobrze grają.

Jeśli chodzi o kartę to zdecydowanie odradzam póki co.Brzmienie kart ESI jest niezłe, przetworniki i tor audio, ale spotkałem się na testach że np. w QuantaFire 610 i jakość sterowników i funkcjonalność panelu kontrolnego była słaba.Podobno firma z czasem to poprawiła.ESP 1010 jest produktem stosunkowo nowym i tego typu problemy mogą wystąpić. Jeśli potrzebujesz preampy, dobre przetworniki, midi, wyjście słuchawkowe to polecam M-Audio FireWire 410 lub EchoAudio GINA 3G.Zapewnisz sobie tym sposobem

1.dobre brzmienie

2.bezproblemową pracę

3.lepsze wsparcie techniczne ze strony firmy
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

kaboom

Post autor: kaboom » niedziela 20 mar 2005, 19:49

......mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź

...

Jeśli chodzi o monitory to mągą być, choć w cenie niewiele większej można kupić ALESIS M1 Active MK2, a te już naprawdę dobrze grają.

Jeśli chodzi o kartę to zdecydowanie odradzam póki co.Brzmienie kart ESI jest niezłe, przetworniki i tor audio, ale spotkałem się na testach że np. w QuantaFire 610 i jakość sterowników i funkcjonalność panelu kontrolnego była słaba.Podobno firma z czasem to poprawiła.ESP 1010 jest produktem stosunkowo nowym i tego typu problemy mogą wystąpić. Jeśli potrzebujesz preampy, dobre przetworniki, midi, wyjście słuchawkowe to polecam M-Audio FireWire 410 lub EchoAudio GINA 3G.Zapewnisz sobie tym sposobem

1.dobre brzmienie

2.bezproblemową pracę

3.lepsze wsparcie techniczne ze strony firmy...

Potrzebuje 8 wejść ,EchoAudio GINA 3G jest "The Best" ale ma tylko 2 we analog a jej siostra LAYLA to 1000 złotówek więcej.Co do ALESIS-ów,to biore je.Jeszcze tylko ten interface Może ktoś wie coś na temat(Delta 1010-LT) Dzięki za opinie

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 20 mar 2005, 20:20

.........mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź

...

1.dobre brzmienie

2.bezproblemową pracę

Potrzebuje 8 wejść ,EchoAudio GINA 3G jest "The Best" ale ma tylko 2 we analog a jej siostra LAYLA to 1000 złotówek więcej.Co do ALESIS-ów,to biore je.Jeszcze tylko ten interface Może ktoś wie coś na temat(Delta 1010-LT) Dzięki za opinie ...

jesli sie nie myle to alesisy masz najtansze tu www.musiccenter.pl

tak mi sie zdaje ;)

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 20 mar 2005, 20:35

............mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź
...

1.dobre brzmienie

2.bezproblemową pracę

Potrzebuje 8 wejść ,EchoAudio GINA 3G jest "The Best" ale ma tylko 2 we analog a jej siostra LAYLA to 1000 złotówek więcej.Co do ALESIS-ów,to biore je.Jeszcze tylko ten interface Może ktoś wie coś na temat(Delta 1010-LT) Dzięki za opinie ...

jesli sie nie myle to alesisy masz najtansze tu http://www.musiccenter.pl

tak mi sie zdaje ;)...

sorry maestro --- > pomylilem sie

http://novamusic.pl/

w powyzszym sklepie para kosztuje 1500 zl :]

Awatar użytkownika
JosephBra

Post autor: JosephBra » niedziela 20 mar 2005, 22:11

.........mam do wydania jakieś 3 tyś na monitory i kartę biore pod uwagę nEar06 i ESP 1010 .Czy to dobry wybór? Potrzebuje wejścia mikrofonowe,wyjścia słuchawkowe,opócz tego karta ma wewnętrzny mikser.Tylko co z jakością? Byłby to mój pierwszy kontakt z ESI.Parametry niezłe,ale jak się sprawdza w praktyce? Może ktoś ma to użądzenie.No i jak się mają nEar06 do numeru 05? Proszę o szybką odpowiedź

...

1.dobre brzmienie

2.bezproblemową pracę

Konkretnie 1010LT nigdy nie używałem, natomiast wiem, że praca z kartami M-Audio jest bezproblemowa.Z racji na swą konstrukcje minimalnie bardziej obciąża system, ale przy dzisiejszych komputerach nie ma to już znaczenia.Co do brzmienia to Delty nie są już najnowsze i parametrów Apogee się nie spodziewaj, natomiast moim zdaniem brzmią poprawnie. Ważny też jest komfort pracy wynikający z dbałości producenta o sterowniki, a tu M-Audio działa bardzo profesjonalnie.Mam w domu Audiophila i dlatego to mówie. Parametry przetworników nie zawsze odzwierciedlają jakość brzmienia.Miałem właśnie kiedyś problemy z kartą, która miała 123db na wejściu.Polecam Delte, a najtaniej kupisz te sprzęty w http://novamusic.pl
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

ODPOWIEDZ