Różnice pomiędzy E-MU 1820 a 1820M
Czy moze ktos wyjasnij miedzy E-MU 1820 a E-MU 1820 M , w tescie E&S jest mowa o jakis przetwornikach , ale jest to tak napisane ze w koncu nie wiem. Wiec pytanko o roznice :)
Re: Różnice pomiędzy E-MU 1820 a 1820M
...Czy moze ktos wyjasnij miedzy E-MU 1820 a E-MU 1820 M , w tescie E&S jest mowa o jakis przetwornikach , ale jest to tak napisane ze w koncu nie wiem. Wiec pytanko o roznice :) ...
No wlasnie te przetworniki sa roznica i nic wiecej.
No wlasnie te przetworniki sa roznica i nic wiecej.
......Czy moze ktos wyjasnij miedzy E-MU 1820 a E-MU 1820 M , w tescie E&S jest mowa o jakis przetwornikach , ale jest to tak napisane ze w koncu nie wiem. Wiec pytanko o roznice :) ...
No wlasnie te przetworniki sa roznica i nic wiecej....
Procz jeszcze dodatkowych zlaczy synchronizacyjnych...
No wlasnie te przetworniki sa roznica i nic wiecej....
Procz jeszcze dodatkowych zlaczy synchronizacyjnych...

A czy mozna dolupic do Karty 1212m , moduł z preampami mikrofonowymi , rozumiem ze 1212M i 1820M maja te same przetworniki digidesign
...A czy mozna dolupic do Karty 1212m , moduł z preampami mikrofonowymi , rozumiem ze 1212M i 1820M maja te same przetworniki digidesign...
Z tego, co wiem, to mozna dokupic ten modul.
Z tego, co wiem, to mozna dokupic ten modul.
......A czy mozna dolupic do Karty 1212m , moduł z preampami mikrofonowymi , rozumiem ze 1212M i 1820M maja te same przetworniki digidesign...
Z tego, co wiem, to mozna dokupic ten modul....
Można dokupić ten moduł jak i Sync Daughter Card, która jest w zestawie 1820M, tak więc jeśli przykładaowo masz 1212M i w przyszłości chciałbyś mieć 1820M wystarczy, że dokupisz odpowiednie elementy.
Więcej info:
http://www.emu.com/products/category.asp?category=787&maincategory=632
Można dokupić ten moduł jak i Sync Daughter Card, która jest w zestawie 1820M, tak więc jeśli przykładaowo masz 1212M i w przyszłości chciałbyś mieć 1820M wystarczy, że dokupisz odpowiednie elementy.
Więcej info:
http://www.emu.com/products/category.asp?category=787&maincategory=632
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)
.........A czy mozna dolupic do Karty 1212m , moduł z preampami mikrofonowymi , rozumiem ze 1212M i 1820M maja te same przetworniki digidesign...
tylko ze to w sumie wychodzi drozej niz samo 1820m
[addsig]
tylko ze to w sumie wychodzi drozej niz samo 1820m

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Pytanie do super experta trochę z innej beczki.
Nadchodzi era HDDVD i HDSAT. Wojna Microsoftu z Sony i Toshibą jest w decydującej fazie. Microsoft opracował system WMVHD do odtwarzania multimedialnych plków w tym z dzwiekiem 5,1 czy 7,1.
Chłopaki z Sony zrobili BlueRay zaś Toshiba system HDDVD. Oba wymuszają zakup całkowicie nowego sprzętu i co za tym idzie wpadnięcie w łapy tych zdzierców.
System Microsoftu rozwiazuje te problemy inaczej przy wykorzystaniu nośników DVD Double Layer ( mieści sie tam do 2 h filmu o niesamowitej rozdzielczości 1920 x 1080 i z 5,1 soundem i są już w Warszawskim Saturnie za 40 zł). Teraz nowe technologie Sony i Toshiby są kompletnie nie potrzebne. A ich straty to po kilkaset mln usd za inwestycje w badania.
Doste do HD DVD:
Ja za 249 zł ( w Vobisie) kupiłem karte SkyStar 2 i oglądam HDTV z Astry i Hotbirda ( programy: HD1, Astra Promo, HD Forum i ProSieben HD ). Tym czasem Set-Top-Box do HD TV SAT kosztuje od 3500pln. Różnica zasadnicza !
Filmy w WMVHD sa dostępne już na Amazon.com czy w kilku europejskich sklepach internetowych. Jakośc vizji jest powalająca. Sześc razy wiecej informacji na ekranie.Także w P2P ( klucze: 1080i i WMVHD).
Dodatkowo z kary SkayStar 2 można doskonale nagrywac na dysk twardy.
Mój problem jest taki:
mam e-mu 1820 i nie wiem jak spowodowac, żeby zagrała surroun 5,1 czy 7,1. Widzę tam jedynie stereo WAVE a bardzo chciełbym odtwarzając plki WMVHD czy DVD emitowac przez E-mu 1820 6 czy 8 kanałów osobno. Kto wie jak to zrobic ?
Chyba stery WDM są dla emu tylko dwukanałowe.
Nadchodzi era HDDVD i HDSAT. Wojna Microsoftu z Sony i Toshibą jest w decydującej fazie. Microsoft opracował system WMVHD do odtwarzania multimedialnych plków w tym z dzwiekiem 5,1 czy 7,1.
Chłopaki z Sony zrobili BlueRay zaś Toshiba system HDDVD. Oba wymuszają zakup całkowicie nowego sprzętu i co za tym idzie wpadnięcie w łapy tych zdzierców.
System Microsoftu rozwiazuje te problemy inaczej przy wykorzystaniu nośników DVD Double Layer ( mieści sie tam do 2 h filmu o niesamowitej rozdzielczości 1920 x 1080 i z 5,1 soundem i są już w Warszawskim Saturnie za 40 zł). Teraz nowe technologie Sony i Toshiby są kompletnie nie potrzebne. A ich straty to po kilkaset mln usd za inwestycje w badania.
Doste do HD DVD:
Ja za 249 zł ( w Vobisie) kupiłem karte SkyStar 2 i oglądam HDTV z Astry i Hotbirda ( programy: HD1, Astra Promo, HD Forum i ProSieben HD ). Tym czasem Set-Top-Box do HD TV SAT kosztuje od 3500pln. Różnica zasadnicza !
Filmy w WMVHD sa dostępne już na Amazon.com czy w kilku europejskich sklepach internetowych. Jakośc vizji jest powalająca. Sześc razy wiecej informacji na ekranie.Także w P2P ( klucze: 1080i i WMVHD).
Dodatkowo z kary SkayStar 2 można doskonale nagrywac na dysk twardy.
Mój problem jest taki:
mam e-mu 1820 i nie wiem jak spowodowac, żeby zagrała surroun 5,1 czy 7,1. Widzę tam jedynie stereo WAVE a bardzo chciełbym odtwarzając plki WMVHD czy DVD emitowac przez E-mu 1820 6 czy 8 kanałów osobno. Kto wie jak to zrobic ?
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
...
...dokladnie; nie ma sterowa dzwieku dookolnego pod 1820 co jest troche powiedzmy delikatnie denerwujace, tymbardziej ze w instrukcji jest wzmianka o tym, ze dzieki dodatkowym 8 kanalom wyjsciowym (4 jacki 1/8 stereo) mozna odtwarzac dzwiek do 7.1;
..wydaje mi sie ze dyskusja na ten temat byla juz na forum
pozdrawiam
ovca
...
...dokladnie; nie ma sterowa dzwieku dookolnego pod 1820 co jest troche powiedzmy delikatnie denerwujace, tymbardziej ze w instrukcji jest wzmianka o tym, ze dzieki dodatkowym 8 kanalom wyjsciowym (4 jacki 1/8 stereo) mozna odtwarzac dzwiek do 7.1;
..wydaje mi sie ze dyskusja na ten temat byla juz na forum

pozdrawiam
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
No to mamy kaszanę jakiej się nie spodziewałem.
To jest bardzo poważny defekt bo jak np. dogrywa czy ingerowa w 5,1 gdy system takiej formuły nie obsługuje !!!!!!
To jest bardzo poważny defekt bo jak np. dogrywa czy ingerowa w 5,1 gdy system takiej formuły nie obsługuje !!!!!!
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording