Przedwzmacniacz do MD

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
peak
Przedwzmacniacz do MD

Post autor: peak » czwartek 03 mar 2005, 12:36

W nawiązaniu do pytania o minidysk:

Mam okazję kupić HI-MD za 400zł, z tym, że jest to model MZ-NH600 i nie posiada wejścia mikrofonowego (liniowe jest). Czy ktoś nie wie, gdzie można kupić mały,tani, bateryjkowy przedwzmacniacz o niezbyt wysokiej jakości, taki, aby można było do niego podłączyć mikrofon elektretowy, o który już tu kilka razy była mowa? Chodzi tylko o nagrywanie głosu (wykładu, może ew. jakiegoś wywiadu).

Zaznaczam od razu że nie chce kupować "normalnego" MD-ka z wejściem mic.

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Przedwzmacniacz do MD

Post autor: mr-hammond » czwartek 03 mar 2005, 19:40

...W nawiązaniu do pytania o minidysk:

Mam okazję kupić HI-MD za 400zł, z tym, że jest to model MZ-NH600 i nie posiada wejścia mikrofonowego (liniowe jest). Czy ktoś nie wie, gdzie można kupić mały,tani, bateryjkowy przedwzmacniacz o niezbyt wysokiej jakości, taki, aby można było do niego podłączyć mikrofon elektretowy, o który już tu kilka razy była mowa? Chodzi tylko o nagrywanie głosu (wykładu, może ew. jakiegoś wywiadu).

Peak...

Odezwij sie na mojego @ jak mozesz ( koperta na ponizej po prawej ) , gdzie takie tanie :) te md :)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » czwartek 03 mar 2005, 21:30

...W nawiązaniu do pytania o minidysk:

Peak...

Hmm... nie wiem gdzie można kupić, natomiast dość tanio można sobie zrobić przedwzmacniaczyk calkiem niezlej jakosci - na stronie montera ( http://monterdiy.com ) jest kilka niezlych projektow - ja wybralem ten najprostszy - uniwersalny przedwzmacniacz tranzystorowy z EdW - i wersja stereo kosztowała mnie 30zł razem z obudową - a przy zasilaniu bateryjnym jest naprawdę niezły - w zasadzie nie szumi.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » czwartek 03 mar 2005, 22:01

...Jest jeszcze taka propozycja.

Kit AVT2392, który idealnie pasuje do Twoich potrzeb. Mam taki jeden zmontowany (tak na szybko, patrz foto) i moge go smiało plecić.

...

fajne:) pytanie tylko mam takie - są dwie wersje: A i B. Skąd bierze się ta różnica w cenie? Czy ta tańsza to sama płytka a ta droższa zawiera części?

Pozdrawiam

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

ODPOWIEDZ