Problemy z MOTU 828 MKII

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pc7194
Problemy z MOTU 828 MKII

Post autor: pc7194 » sobota 26 lut 2005, 17:00

Witam wszystkich. Poniżej opisuję moje problemy z MOTU.

Wszystko dziłało bardzo dobrze do wczoraj.

Gdy włączam koputer, MOTU zawiesza się tzn. wyświetla na ekranie

"MOTU 828 MK II" oraz "CueMix DSP" i na tym sie kończy przyjemność z jego kożystania. Co ciekawsze gdy wyłącz komputer to MOTU odwiesza się i dzieła bez problemu (jako mikser).

Natomiast gdy odłączony jest kabel FIREWIRE to MOTU zachowyje się normalnie bez najmniejszych oznak choroby.

Co moge w tej sprawie uczynić? Co jest najgorszą ewentualnością ?

Prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
muzyk00

Re: Problemy z MOTU 828 MKII

Post autor: muzyk00 » niedziela 27 lut 2005, 04:03

Co moge w tej sprawie uczynić?

Kontaktuj się z dystrybutorem www.audiofactory.pl

ale zanim pozawracasz komus glowe - podlacz go do innego komputera i zainstaluj na innym systemie - ja przygotowalem sobie drugi dysk do testow... na nim instaluje nowe oprogramowanie w wersjach demo - sprawdzam ustawienia itd..... sprobuj sciagnac nowe sterowniki ze strony producenta.... nie wiem na jakim systemie pracujesz - może coś doinstalowałeś - wszytko wskazuje na to że gdy połączysz go z kompem to wariuje.. sprawdź więc kompa i system....

POWODZENIA

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 27 lut 2005, 14:56

...Witam wszystkich. Poniżej opisuję moje problemy z MOTU.

Wszystko dziłało bardzo dobrze do wczoraj.

Gdy włączam koputer, MOTU zawiesza się tzn. wyświetla na ekranie

"MOTU 828 MK II" oraz "CueMix DSP" i na tym sie kończy przyjemność z jego kożystania. Co ciekawsze gdy wyłącz komputer to MOTU odwiesza się i dzieła bez problemu (jako mikser).

Natomiast gdy odłączony jest kabel FIREWIRE to MOTU zachowyje się normalnie bez najmniejszych oznak choroby.

Co moge w tej sprawie uczynić? Co jest najgorszą ewentualnością ?

Prosze o pomoc.

...

Czy to się dzieje wtedy, kiedy podłączasz go zanim komputer się obudzi, czy do wtedy, kiedy system jest już gotowy, ma załadowane sterowniki?

Jacek

Awatar użytkownika
pc7194

Post autor: pc7194 » niedziela 27 lut 2005, 22:19

Czy to się dzieje wtedy, kiedy podłączasz go zanim komputer się obudzi, czy do wtedy, kiedy system jest już gotowy, ma załadowane sterowniki?

Jacek...

Dziękuję wszystkim za zainteresaowanie tematem.

Generalnie nie sądze żeby był to problem systemu WinXP( bo na takim pracuję), dlatego że MOTU zawiesza się już przed ruszeniem systemu w momencie uruchomienia BIOSU komputera i doprowadzeniu napięcia do kontrolra FireWire. Natomiast jak wyłącze komputer to MOTU zaczyna działać.

Ten model MOTU ma dwa wyjścia FIREWIRE w związku z tym co ciekawe jak podłączę kabel do drugiego to MOTU nie zawiesza się natomiast komputer i tak go nie wykrywa nawet na czystym systemie winXP.

Jednak i tak nie zmienia to faktu że jestem dalej załamany.

Najgorsze jest to że nie wiem gdzie mogłem popełnić błąd bo to się stało z dnia na dzień, przy normalnym codziennym użytkowaniu..

Pozdrawiam i czekam na jakieś wsparcie.

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » niedziela 27 lut 2005, 23:26

...

Jacek...

Dziękuję wszystkim za zainteresaowanie tematem.

Generalnie nie sądze żeby był to problem systemu WinXP( bo na takim pracuję), dlatego że MOTU zawiesza się już przed ruszeniem systemu w momencie uruchomienia BIOSU komputera i doprowadzeniu napięcia do kontrolra FireWire. Natomiast jak wyłącze komputer to MOTU zaczyna działać.

Ten model MOTU ma dwa wyjścia FIREWIRE w związku z tym co ciekawe jak podłączę kabel do drugiego to MOTU nie zawiesza się natomiast komputer i tak go nie wykrywa nawet na czystym systemie winXP.

Jednak i tak nie zmienia to faktu że jestem dalej załamany.

Najgorsze jest to że nie wiem gdzie mogłem popełnić błąd bo to się stało z dnia na dzień, przy normalnym codziennym użytkowaniu..

Pozdrawiam i czekam na jakieś wsparcie....

Cofnij system do dnia w którym jesteś pewen że diałało poprawnie.

W win XP jest to mozliwe ( system restore )
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ