Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej nie ze sklepu)

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
blackvelvet
Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej nie ze sklepu)

Post autor: blackvelvet » środa 12 sty 2005, 00:16

Hej!

Najpierw co mam: PC, karta LYNX 22, TL Audio Ivory 2 5051, Rode K2 i aktywne monitory wpięte w kartę. I w to wszystko muszę wpiąć słuchawki - zarówno do nagrań, jak i do miksowania. Pytanie brzmi - jaki sprzęt/miser/preamp słuchawkowy mnie zbawi i nie będzie najsłabszym ogniwem w systemie, tylko co najmniej równorzędnym.

Z góry dzięx!

SM

Awatar użytkownika
dub8

Re: Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej nie ze sklepu)

Post autor: dub8 » środa 12 sty 2005, 01:11

Witaj

Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » środa 12 sty 2005, 01:23

...Witaj

Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie. ...

Nie zrozumiałeś pytania

Dobrym mikserem do rozdzielania sygnału w domowym studiu jest Compact 4 (że też Monter jeszcze go nie polecił... ). Jeśli masz tylko parę stereo wyjść z tej karty, to możesz być niezadowolony z jakości tego połączenia, bo monitory będziesz musiał wpiąć w mikser. Są jeszcze profesjonalne rozdzielacze sygnału, albo zwykłe krosownice... zależy czego wymagasz...
...phi...

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » środa 12 sty 2005, 01:57

"Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej NIE ze sklepu)

???

Przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » środa 12 sty 2005, 02:05

Sory późno jest i umysł nie ten... na przyszłość będe czytał uważnie i do końca hehe

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » środa 12 sty 2005, 02:28

a ja polecam PreSonus HP4 - sprawdzony w boju..

bardzo dobry stosunek ceny do jakosci.

blackvelvet

Post autor: blackvelvet » środa 12 sty 2005, 02:30

Hej!

Dzięki za reakcje - i te rzeczowe i te rozrywkowe Nawiązując: wymagam jedynie, by sygnał nie uległa degradacji. To wszystko.

ODPOWIEDZ