Hej!
Najpierw co mam: PC, karta LYNX 22, TL Audio Ivory 2 5051, Rode K2 i aktywne monitory wpięte w kartę. I w to wszystko muszę wpiąć słuchawki - zarówno do nagrań, jak i do miksowania. Pytanie brzmi - jaki sprzęt/miser/preamp słuchawkowy mnie zbawi i nie będzie najsłabszym ogniwem w systemie, tylko co najmniej równorzędnym.
Z góry dzięx!
SM
Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej nie ze sklepu)
-
Re: Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej nie ze sklepu)
Witaj
Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie.
Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie.
...Witaj
Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie. ...
Nie zrozumiałeś pytania
Dobrym mikserem do rozdzielania sygnału w domowym studiu jest Compact 4 (że też Monter jeszcze go nie polecił...
). Jeśli masz tylko parę stereo wyjść z tej karty, to możesz być niezadowolony z jakości tego połączenia, bo monitory będziesz musiał wpiąć w mikser. Są jeszcze profesjonalne rozdzielacze sygnału, albo zwykłe krosownice... zależy czego wymagasz...
Osobiście go nagrywania używam zamkniętych AKG k271 studio (miały gdzieś recenzje w estradzie), natomiast do odsłuchu Beyerdynamic dt 990 pro podpięte pod preamp nady hpa 4. Jest to sprzęt, z którego jestem bardzo zadowolony. Jednakże jest on kosztowny, a ostatnio miałem okazje wypróbować słuchawki otwarte sennheisera hd 500 ileś i byłem pozytywnie zaskoczony. co najważniejsze hd 500 mają niską impedancje i nie potrzebują preampu. Różnią się może wygodą w noszeniu i na pewno trochę jakością ale także ceną (bodaj 400 złotych), wybór należy do Ciebie. ...
Nie zrozumiałeś pytania

Dobrym mikserem do rozdzielania sygnału w domowym studiu jest Compact 4 (że też Monter jeszcze go nie polecił...

...phi...
"Jak wyprowadzić słuchawki (bynajmniej NIE ze sklepu)
???
Przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac
???

Przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac

Sory późno jest i umysł nie ten... na przyszłość będe czytał uważnie i do końca hehe
- minimalmusic
a ja polecam PreSonus HP4 - sprawdzony w boju..
bardzo dobry stosunek ceny do jakosci.
bardzo dobry stosunek ceny do jakosci.
-
Hej!
Dzięki za reakcje - i te rzeczowe i te rozrywkowe
Nawiązując: wymagam jedynie, by sygnał nie uległa degradacji. To wszystko.
Dzięki za reakcje - i te rzeczowe i te rozrywkowe